KÜTÜPHANEMİZİN OKUYUCUSU FAZLA, BİNASI KÖHNE

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2016 - 04:27, Güncelleme: 29.03.2016 - 04:27
 

KÜTÜPHANEMİZİN OKUYUCUSU FAZLA, BİNASI KÖHNE

İlçeler arasında en fazla okuyucuya sahip ve en köhne kütüphane olan Seydişehir Kütüphanesi binasının hala yenilenmemesi nedeniyle kütüphane haftasını buruk kutluyor.

Kütüphaneler haftası nedeniyle 60 yıllık kütüphane binasının yenilenmesi tekrar gündeme geldi. Türkiye’de ki ilçe kütüphaneleri arasında her yıl okuma ve üye sayısı artan Seydişehir Kütüphanesi günümüz şartlarına göre yeni bir binaya kavuşamaması vatandaşları ve okuyucuları üzüyor. 1956 yılında yapılan ve hala soba ile ısınan ilçe kütüphanesinde 18 bin 500 kitap bulunduğu Konya ilçeleri arasında en fazla okuyucuya sahip olduğu, aktif üye sayısının da 3 bin 500 olduğu öğrenildi. 28 Mart- 03 Nisan tarihleri arasında kutlanan kütüphane haftası ilçemizde de özellikle ilkokul öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde kütüphaneye götürülerek kitaplarla ve kütüphane ile tanıştırılıyor.  
İlçeler arasında en fazla okuyucuya sahip ve en köhne kütüphane olan Seydişehir Kütüphanesi binasının hala yenilenmemesi nedeniyle kütüphane haftasını buruk kutluyor.

Kütüphaneler haftası nedeniyle 60 yıllık kütüphane binasının yenilenmesi tekrar gündeme geldi.

Türkiye’de ki ilçe kütüphaneleri arasında her yıl okuma ve üye sayısı artan Seydişehir Kütüphanesi günümüz şartlarına göre yeni bir binaya kavuşamaması vatandaşları ve okuyucuları üzüyor.

1956 yılında yapılan ve hala soba ile ısınan ilçe kütüphanesinde 18 bin 500 kitap bulunduğu Konya ilçeleri arasında en fazla okuyucuya sahip olduğu, aktif üye sayısının da 3 bin 500 olduğu öğrenildi.

28 Mart- 03 Nisan tarihleri arasında kutlanan kütüphane haftası ilçemizde de özellikle ilkokul öğrencilerinin öğretmenleri nezaretinde kütüphaneye götürülerek kitaplarla ve kütüphane ile tanıştırılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.