?SUĞLA BALIĞININ EKONOMİMİZE KATKISINI ARTIRACAĞIZ?

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2016 - 12:35, Güncelleme: 07.04.2016 - 12:35
 

?SUĞLA BALIĞININ EKONOMİMİZE KATKISINI ARTIRACAĞIZ?

Yeni göreve başlayan Suğla Su ürünleri kooperatifi başkanı Mustafa Aşkayanar, Suğla su toplama barajında yıllık balık kotasını artırmak ve gümüş balığı avlanma sahası açmak için de çaba harcayacaklarını belirtti.

Atık su arıtma tesislerinin hizmete geçmesiyle Suğla’ya kanalizasyon artıklarının da bırakılmayacağı için Suğla barajında üretilen balığın daha sağlıklı olacaktır diyen başkan Mustafa Aşkayanar; “Bu bizim için sevindirici bir durum. Bu hizmette emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi. Bu yıl 300 bin sazan balığı yavrusunun baraja bırakıldığını, Seydişehir’e has yağ balığının neslinin üremesi için kooperatif olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen kooperatif başkanı Aşkayanar; “Suğla barajında üretilen balıkların Seydişehir ekonomisine katkısı büyük. Burada üretilen balıkların çim sazanı Irak bölgesine, Levrek ise Avrupa’ya ihraç ediliyor. Barajda yetişen sazan balığının tadı başka olur. Yağ balığı zaten Seydişehir’e has bir balıktır. Nesli tükenmeye yüz tutan bu balığı yeniden üremesi için su ürünleri araştırma enstitülerinin çalışmalarına da gereken desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu. Başkan Aşkayanar, konuşmasının sonunda Suğla barajı balık üretimi kotasının yıllık 179 ton olduğunu bu kotanın artırılması için girişimlerde bulunacağını, gümüş balığının Avrupa için aranan bir balık olduğunu bu balık içinde avlak sahası açılması için çalışacaklarını açıkladı.      
Yeni göreve başlayan Suğla Su ürünleri kooperatifi başkanı Mustafa Aşkayanar, Suğla su toplama barajında yıllık balık kotasını artırmak ve gümüş balığı avlanma sahası açmak için de çaba harcayacaklarını belirtti.

Atık su arıtma tesislerinin hizmete geçmesiyle Suğla’ya kanalizasyon artıklarının da bırakılmayacağı için Suğla barajında üretilen balığın daha sağlıklı olacaktır diyen başkan Mustafa Aşkayanar; “Bu bizim için sevindirici bir durum. Bu hizmette emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu yıl 300 bin sazan balığı yavrusunun baraja bırakıldığını, Seydişehir’e has yağ balığının neslinin üremesi için kooperatif olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen kooperatif başkanı Aşkayanar; “Suğla barajında üretilen balıkların Seydişehir ekonomisine katkısı büyük. Burada üretilen balıkların çim sazanı Irak bölgesine, Levrek ise Avrupa’ya ihraç ediliyor. Barajda yetişen sazan balığının tadı başka olur. Yağ balığı zaten Seydişehir’e has bir balıktır. Nesli tükenmeye yüz tutan bu balığı yeniden üremesi için su ürünleri araştırma enstitülerinin çalışmalarına da gereken desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Aşkayanar, konuşmasının sonunda Suğla barajı balık üretimi kotasının yıllık 179 ton olduğunu bu kotanın artırılması için girişimlerde bulunacağını, gümüş balığının Avrupa için aranan bir balık olduğunu bu balık içinde avlak sahası açılması için çalışacaklarını açıkladı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.