BAYRAMLARDA, KÜSLÜKLER BİTMELİ, BİRLİK VE BERABERLİKLER KURULMALI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.09.2016 - 05:48, Güncelleme: 10.09.2016 - 05:48
 

BAYRAMLARDA, KÜSLÜKLER BİTMELİ, BİRLİK VE BERABERLİKLER KURULMALI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kurban Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Başkan Tutal, mesajında bayramlarda küslüklerin bir yana bırakılarak, birlik ve beraberliklerin yaşanması gerektiğini ifade etti.

Başkan Mehmet Tutal, mesajında şu ifadelere yer verdi. “Dini bayramlarımız toplumumuzda küslüklerin giderilmesi, birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştiren önemli değerlerdir. Hz. İbrahim'in canından çok sevdiği oğlu Hz. İsmail'i Allah için kurban etmek istemesi, bir an için bile tereddüt etmeden oğlunu kurban etmeye niyetlenerek, bıçağı çekmesi O'nun, Allah’a olan sevgisini ve bağlılığını açık bir şekilde ifade etmektedir. Allahü Teâla’nın, Hz. İbrahim'in oğlunu kurban etmesini istemesi elbette Hz. İbrahim’in imtihanıydı. Cenab-ı Allah bizleri de karşılaştığımız imtihanlarımızdan yüzümüzün akıyla çıkmayı nasip eylesin. Allah (cc) bizlerden kendimize ait olandan vermemizi, paylaşmamızı ve bunu yalnız O’nun rızası için yapmamızı istiyor. Kur'an-ı Kerim’de “Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes.”, “Elbette kurbanların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşır. Fakat sizin takvanız (Allah’ın buyruklarını içtenlikle yapmanız) ona ulaşır.”(Kevser-2, Hacc-37) buyurmaktadır. Kişi kurban keserek, Allah’ın emrine boyun eğmekte ve kulluk bilincini ortaya koymaktadır. Tüm Müslümanlar ortak bir duyguyla dini vecibelerini yerine getirerek, aralarında paylaşma ve kardeşlik duyguları artmasına vesile olacaktır. Allah (c.c)  rızası için dünya üzerindeki tüm Müslümanların aynı ruh be benlik ile hareket ettiği Mübarek Kurban Bayramını hakkıyla idrak etmeli, kırgınlıkları, dargınlıkları bir yana bırakarak,anne-baba, eş, dost, akraba, yakınlarımızı, komşularımızı, kimsesizleri ziyaret etmeli, Sıla-i Rahim’i yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın cömertliğin, rahmetin, yardımlaşmanın, bereketin ve beraberliğin hatırlanmasına vesile olmasını diler, Başta Seydişehirli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin bayramını tebrik ederim.” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kurban Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Başkan Tutal, mesajında bayramlarda küslüklerin bir yana bırakılarak, birlik ve beraberliklerin yaşanması gerektiğini ifade etti.

Başkan Mehmet Tutal, mesajında şu ifadelere yer verdi. “Dini bayramlarımız toplumumuzda küslüklerin giderilmesi, birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştiren önemli değerlerdir. Hz. İbrahim'in canından çok sevdiği oğlu Hz. İsmail'i Allah için kurban etmek istemesi, bir an için bile tereddüt etmeden oğlunu kurban etmeye niyetlenerek, bıçağı çekmesi O'nun, Allah’a olan sevgisini ve bağlılığını açık bir şekilde ifade etmektedir.

Allahü Teâla’nın, Hz. İbrahim'in oğlunu kurban etmesini istemesi elbette Hz. İbrahim’in imtihanıydı. Cenab-ı Allah bizleri de karşılaştığımız imtihanlarımızdan yüzümüzün akıyla çıkmayı nasip eylesin.

Allah (cc) bizlerden kendimize ait olandan vermemizi, paylaşmamızı ve bunu yalnız O’nun rızası için yapmamızı istiyor. Kur'an-ı Kerim’de “Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes.”, “Elbette kurbanların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşır. Fakat sizin takvanız (Allah’ın buyruklarını içtenlikle yapmanız) ona ulaşır.”(Kevser-2, Hacc-37) buyurmaktadır. Kişi kurban keserek, Allah’ın emrine boyun eğmekte ve kulluk bilincini ortaya koymaktadır. Tüm Müslümanlar ortak bir duyguyla dini vecibelerini yerine getirerek, aralarında paylaşma ve kardeşlik duyguları artmasına vesile olacaktır. Allah (c.c)  rızası için dünya üzerindeki tüm Müslümanların aynı ruh be benlik ile hareket ettiği Mübarek Kurban Bayramını hakkıyla idrak etmeli, kırgınlıkları, dargınlıkları bir yana bırakarak,anne-baba, eş, dost, akraba, yakınlarımızı, komşularımızı, kimsesizleri ziyaret etmeli, Sıla-i Rahim’i yerine getirmeliyiz.


Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın cömertliğin, rahmetin, yardımlaşmanın, bereketin ve beraberliğin hatırlanmasına vesile olmasını diler, Başta Seydişehirli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin bayramını tebrik ederim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.