BAŞKAN UYSAL: ?VİCDANLARIN ALTINDA KALIRLAR?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2016 - 01:15, Güncelleme: 22.11.2016 - 01:15
 

BAŞKAN UYSAL: ?VİCDANLARIN ALTINDA KALIRLAR?

CHP Seydişehir Örgütü Başkanı Yunus Uysal son olaylar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Uysal açıklamasında; “Hükümet yine bir gece yarısı operasyonu ile tecavüzcüleri kurtarma girişiminde bulundu. Tecavüzü “AK”layan bu kanun teklifine karşı çıkıyor, hayır diyoruz. Bu konuda toplumun her kesiminden tepkiler oldukça fazla gösteriliyor. Buna karşın hükümet ve temsilcileri aymazlıkla açıklanabilecek şeyler söylüyorlar. Sade insanımız” neden tecavüzü koruyorsunuz” diye tepki verirken, hükümet kanadı, hem de Adalet Bakanı’nın ağzından “ Çocukların rızasının olduğu hallere uygulayacağız, tecavüz başka, istismar başka “ gibi sözlerle kanun teklifini savunuyorlar. Kendi içinde çelişik bu durumu halkımız görüyor. “ Çocuk” diyorlar, rızasından söz ediyorlar, tecavüz sanki saldırı sonucu olan bir kavram gibi anlatılıyor, istismar basit bir şeymiş gibi yansıtılıyor. Çocuk gelinlerin feryatları kulaklardan silinmiyor. Küçücük çocukları tecavüzcüleri ile evlendirmeyi çare görüyorlar. Basında, tecavüz savunucularının unuttukları çocuk mağdurların hikayeleri anlatılıyor. Hangisi “ ne yapalım” düşüncesi ile açıklanabilir ki? Birçok kişinin tecavüz ettiği bir çocuğu, her hangi biri ile evlendirdiniz mi iş bitiyor, bu zihniyette olanlar da kendilerince rahatlıyorlar.   Bu soruna “ne yapalım cezaevlerinde bir iki çocuğu olup ta şimdi yatanlar var” da denilemez. Suç işlendikten yıllar sonra cevap verebilen adalet sistemini çözememenin cezasını küçük gelinler, çocuklar çekemez.   Herkesi uyarıyoruz. Bu sorun “bana ne, benim çevremde böyle bir sorun yok” düşüncesi ile geçiştirilemez. Çocuklar hepimizindir. Bu kanun teklifinin meclisten geçmemesi için CHP var gücü ile çalışıyor. Desteğiniz kendinize olacaktır.”                                                                                                               
CHP Seydişehir Örgütü Başkanı Yunus Uysal son olaylar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Uysal açıklamasında; “Hükümet yine bir gece yarısı operasyonu ile tecavüzcüleri kurtarma girişiminde bulundu.

Tecavüzü “AK”layan bu kanun teklifine karşı çıkıyor, hayır diyoruz.

Bu konuda toplumun her kesiminden tepkiler oldukça fazla gösteriliyor. Buna karşın hükümet ve temsilcileri aymazlıkla açıklanabilecek şeyler söylüyorlar. Sade insanımız” neden tecavüzü koruyorsunuz” diye tepki verirken, hükümet kanadı, hem de Adalet Bakanı’nın ağzından “ Çocukların rızasının olduğu hallere uygulayacağız, tecavüz başka, istismar başka “ gibi sözlerle kanun teklifini savunuyorlar. Kendi içinde çelişik bu durumu halkımız görüyor. “ Çocuk” diyorlar, rızasından söz ediyorlar, tecavüz sanki saldırı sonucu olan bir kavram gibi anlatılıyor, istismar basit bir şeymiş gibi yansıtılıyor. Çocuk gelinlerin feryatları kulaklardan silinmiyor. Küçücük çocukları tecavüzcüleri ile evlendirmeyi çare görüyorlar. Basında, tecavüz savunucularının unuttukları çocuk mağdurların hikayeleri anlatılıyor. Hangisi “ ne yapalım” düşüncesi ile açıklanabilir ki? Birçok kişinin tecavüz ettiği bir çocuğu, her hangi biri ile evlendirdiniz mi iş bitiyor, bu zihniyette olanlar da kendilerince rahatlıyorlar.

  Bu soruna “ne yapalım cezaevlerinde bir iki çocuğu olup ta şimdi yatanlar var” da denilemez. Suç işlendikten yıllar sonra cevap verebilen adalet sistemini çözememenin cezasını küçük gelinler, çocuklar çekemez.

  Herkesi uyarıyoruz. Bu sorun “bana ne, benim çevremde böyle bir sorun yok” düşüncesi ile geçiştirilemez. Çocuklar hepimizindir. Bu kanun teklifinin meclisten geçmemesi için CHP var gücü ile çalışıyor. Desteğiniz kendinize olacaktır.”

 

                                                                                                            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.