MİMARİ VE ESTETİK KURUL OLUŞTURULDU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.11.2016 - 01:38, Güncelleme: 28.11.2016 - 01:38
 

MİMARİ VE ESTETİK KURUL OLUŞTURULDU

Seydişehir Belediyesi, ilçenin geleceğini kurtarma adına çok önemli bir karara daha imza attı.

İlçede yapılacak yeni binaların yapımı için belirlenen kriterler  Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında  karara bağlandı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal başkanlığında İmar Müdürlüğü ekipleri , Mimarlar Odası , Harita Mühendisleri Odası ,İnşaat Mühendisleri odası temsilcilerinden oluşan ''estetik kurul'' ile ilk toplantısını yaptı. Seydişehir Belediyesi  son yıllarda artan talep ve inşaatlardaki yapılaşmanın hızlanmasının ardından, çarpık kentleşmenin önüne geçmek için bir takım kararlar alarak hayata geçirmeye başladı. Kurul, imar mevzuatına uygun olmayan konularda karar alarak, imar planı revizyonu aşamasında yapılaşma durdurma kararı alınan  yerlerde, engel teşkil etmeyecek yapılaşmaya müsaade etmek gibi çalışmalar yapacak. İmar konusunda her geçen gün taleplerin  arttığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;'' taleple birlikte  emlak sektöründe müthiş artışlar yaşanmaya başladı. Bizde ilçemizde İmar kanunlarının izin verdiği çerçevede inşaat izni vermekle yükümlüyüz. Ama gelişi güzel binalar yapılırsa, doğal güzelliği de yok etmiş oluruz. Biz en azından binaların dış görünüşüne müdahale ederek, inşaatların estetik bir görünümle tamamlanmasını istiyoruz.  Dünyanın birçok yerinde şehirlerin kendilerine özgü bir mimarisi oluyor. Temiz çevre ,estetik yapılar ve yeşillerle süslenmiş alanlar olsun istiyoruz.Gelecekte Seydişehir'in  mimarisiyle, doğasıyla yaşanılabilir bir şehir olmasını istiyoruz.''dedi.  
Seydişehir Belediyesi, ilçenin geleceğini kurtarma adına çok önemli bir karara daha imza attı.

İlçede yapılacak yeni binaların yapımı için belirlenen kriterler  Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında  karara bağlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal başkanlığında İmar Müdürlüğü ekipleri , Mimarlar Odası , Harita Mühendisleri Odası ,İnşaat Mühendisleri odası temsilcilerinden oluşan ''estetik kurul'' ile ilk toplantısını yaptı.

Seydişehir Belediyesi  son yıllarda artan talep ve inşaatlardaki yapılaşmanın hızlanmasının ardından, çarpık kentleşmenin önüne geçmek için bir takım kararlar alarak hayata geçirmeye başladı.

Kurul, imar mevzuatına uygun olmayan konularda karar alarak, imar planı revizyonu aşamasında yapılaşma durdurma kararı alınan  yerlerde, engel teşkil etmeyecek yapılaşmaya müsaade etmek gibi çalışmalar yapacak.

İmar konusunda her geçen gün taleplerin  arttığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;'' taleple birlikte  emlak sektöründe müthiş artışlar yaşanmaya başladı. Bizde ilçemizde İmar kanunlarının izin verdiği çerçevede inşaat izni vermekle yükümlüyüz. Ama gelişi güzel binalar yapılırsa, doğal güzelliği de yok etmiş oluruz. Biz en azından binaların dış görünüşüne müdahale ederek, inşaatların estetik bir görünümle tamamlanmasını istiyoruz.  Dünyanın birçok yerinde şehirlerin kendilerine özgü bir mimarisi oluyor. Temiz çevre ,estetik yapılar ve yeşillerle süslenmiş alanlar olsun istiyoruz.Gelecekte Seydişehir'in  mimarisiyle, doğasıyla yaşanılabilir bir şehir olmasını istiyoruz.''dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.