HEMŞERİMİZ PROF. DR. ALİ BORAZAN DEKANLIĞA GETİRİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2017 - 01:31, Güncelleme: 30.01.2017 - 01:31
 

HEMŞERİMİZ PROF. DR. ALİ BORAZAN DEKANLIĞA GETİRİLDİ

Hemşerimiz Prof. Dr. Ali Borazan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dekan olarak görev yapıyor.

2016 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesine Dekanlığına getirilen Seydişehir Devlet Hastanesi Dâhiliye doktorlarından hemşerimiz Bekir Borazan’ın kardeşi Prof. Dr. Ali Borazan bu göreve getirilmeden önce aynı fakültede İç hastalıkları ana bilim dalı başkanı olarak görev yapmaktaydı. Toroslar Gazetesi olarak Prof. Dr. Ali Borazan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz. PROF. DR. ALİ BORAZAN 1969 yılında KONYA ili Seydişehir ilçesi Ketenli Kasabası’nda doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Ketenli Kasabası İlk ve Ortaokulu’nda bitirdi. Lise öğrenimini Seydişehir Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mecburi hizmetini Ağrı ili Murat Sağlık Ocağı’nda ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak yaptı. 1996 yılında Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, 2000 yılında İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda “Yardımcı Doçent” olarak göreve başladı. Nisan 2005 tarihinde girdiği sınavda başarılı olarak “Doçent” ünvanı aldı. Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na “Doçent” olarak atandı. 2008 yılında Nefroloji Yan Dal Uzmanlık eğitimini tamamladı. Devlet hizmeti yükümlülüğünü Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. 2015 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na Profesör olarak atandı. Halen Nefroloji Bilim Dalı Başkanlığı, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Klinik Araştırmalar Etik Kurul Üyeliği görevlerini yürütmektedir. Türk Nefroloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, ERA-EDTA (European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association) üyesidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.  
Hemşerimiz Prof. Dr. Ali Borazan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dekan olarak görev yapıyor.

2016 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesine Dekanlığına getirilen Seydişehir Devlet Hastanesi Dâhiliye doktorlarından hemşerimiz Bekir Borazan’ın kardeşi Prof. Dr. Ali Borazan bu göreve getirilmeden önce aynı fakültede İç hastalıkları ana bilim dalı başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Toroslar Gazetesi olarak Prof. Dr. Ali Borazan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

PROF. DR. ALİ BORAZAN

1969 yılında KONYA ili Seydişehir ilçesi Ketenli Kasabası’nda doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Ketenli Kasabası İlk ve Ortaokulu’nda bitirdi. Lise öğrenimini Seydişehir Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mecburi hizmetini Ağrı ili Murat Sağlık Ocağı’nda ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak yaptı. 1996 yılında Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, 2000 yılında İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda “Yardımcı Doçent” olarak göreve başladı. Nisan 2005 tarihinde girdiği sınavda başarılı olarak “Doçent” ünvanı aldı. Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na “Doçent” olarak atandı. 2008 yılında Nefroloji Yan Dal Uzmanlık eğitimini tamamladı. Devlet hizmeti yükümlülüğünü Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamladı.

2015 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na Profesör olarak atandı. Halen Nefroloji Bilim Dalı Başkanlığı, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Klinik Araştırmalar Etik Kurul Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Türk Nefroloji Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, ERA-EDTA (European Renal Association – European Dialysis and Transplant Association) üyesidir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.