KYK ÖĞRENCİLERİNE BAĞIMLILIK SEMİNERİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2017 - 06:28, Güncelleme: 01.03.2017 - 06:28
 

KYK ÖĞRENCİLERİNE BAĞIMLILIK SEMİNERİ

Seydişehir KYK Yurt kur bünyesindeki gençlere bağımlılık ile ilgili seminer düzenlendi.

Seminere Seydişehir Toplum Sağlığında görevli Psikolog Ayşegül Polat, Madde bağımlılığı nedir, nasıl bağımlı olunur, bağımlılığın zararları nedir konularında bilgi verdi. Ayşegül Polat, “Madde bağımlılığı: bağımlılık yapan bir maddenin ruhsal, fiziksel ya da sosyal problemlere rağmen alımına devam edilmesi; bırakma isteğine rağmen bırakılmaması, maddeyi alma isteğinin durdurulamamasıdır. Bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulması gerekmesi ve ailelere bu konuda bilgi vermesi amacıyla ALO 191 uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattının olduğunu ve bu konularla ilgili soru ve sorunlarda vatandaşların da bu numaradan bilgi alabileceğini bağımlılığın önlenebilen bir hastalık olduğunu ve en önemli tedavisinin bu maddelere hiç yaklaşmamak olduğunu” ifade etti.
Seydişehir KYK Yurt kur bünyesindeki gençlere bağımlılık ile ilgili seminer düzenlendi.

Seminere Seydişehir Toplum Sağlığında görevli Psikolog Ayşegül Polat, Madde bağımlılığı nedir, nasıl bağımlı olunur, bağımlılığın zararları nedir konularında bilgi verdi.

Ayşegül Polat, “Madde bağımlılığı: bağımlılık yapan bir maddenin ruhsal, fiziksel ya da sosyal problemlere rağmen alımına devam edilmesi; bırakma isteğine rağmen bırakılmaması, maddeyi alma isteğinin durdurulamamasıdır. Bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulması gerekmesi ve ailelere bu konuda bilgi vermesi amacıyla ALO 191 uyuşturucu ile mücadele danışma ve destek hattının olduğunu ve bu konularla ilgili soru ve sorunlarda vatandaşların da bu numaradan bilgi alabileceğini bağımlılığın önlenebilen bir hastalık olduğunu ve en önemli tedavisinin bu maddelere hiç yaklaşmamak olduğunu” ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.