TARIM LİSESİ UYGULAMALI EKİME BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.03.2017 - 07:17, Güncelleme: 27.03.2017 - 07:17
 

TARIM LİSESİ UYGULAMALI EKİME BAŞLADI

Tarım alanında eğitim veren Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi hayvan sağlığı-veterinerlik bölümünden sonra uygulamalı tarım ekimine de başladı.

Geçen yıl Bozkır yolundaki yeni binasına taşınan, geçtiğimiz günlerde hasta ve yaralı hayvanların tedavisi hizmeti vermeye başlayan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım alanında öğretim gören öğrencilerin ilk kez uygulamalı ekim eğitimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar tarafından başlatıldı. Okul müdürü Ömer Dinçsoy;  Okul kampüsünde bulunan ekime hazır hale gelen,  tarım alanına organik bitkiler ekileceği ve bölge çiftçisine örnek olabilecek bu ürünlerin ilçe tarımına katkı sağlayacağı bildirildi. Çalışmalarının sürdüğü, toprak analiz laboratuarının yakında açılacağını,bu hizmetinde çiftçimize de faydalı olacağını belirtti. OKULUMUZ BÖLGE ÇİFTÇİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Türkiye’de 8 tane tarım lisesi olduğunu, bunlardan sadece 2 tanesinde hayvan hastanesinin bulunduğunu,  birisinin de Seydişehir’de yer aldığını belirten okul Müdürü Ömer Dinçsoy: “ Seydişehir’in birinci geçim kaynağı olan Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize hizmet vermek bizim görevimiz, ayrıca okulumuz bölgenin büyük bir kısmına da hizmet verme durumundayız. Bu yüzden çiftçimiz için okulumuzun ne derece önemli olduğunun bilinci içindeyiz, tarım alanında kullanmak üzere 1 traktör ve bazı tarım aletlerini bir kısmı hibe olmak üzere okulumuza kazandırdık. Hayvancılık ve veterinerlik alanında ise Hayvan hastanesinde bulunması gereken; tam otomatik röntgen, CR görüntüleme ünitesi, anestezi ünitesi, acil servis, biyokimya ünitesi, mikrobiyoloji ünitesi, ameliyathane, anatomi laboratuarı son teknoloji cihazlarıyla donattık.” Dedi. AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE GELECEĞE HAZIRLAMAK Okul Müdürü Dinçsoy; Şu anda 120’si dışarıdan olmak üzere 180 öğrenciye kaliteli bir eğitim ile geleceğe hazırladıklarını, Okul pansiyonu içerisinde bulunan özel etüt odaları ve yemekhanelerimizle dışarıdan gelen öğrencilerimizin rahat etmelerini sağladıklarını, Mayıs ve Temmuz ayında okul öğretmenleri ve öğrencilerinin İsveç ve Macaristan’a, tarım bakanlığıyla ortak AB projesi kapsamında 20 günlük staja gidileceğini belirtti. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR Okul müdürü Ömer Dİnçsoy; Okulumuzun kısa sürede büyüyerek gelişmesine destek veren Orman ve Su İşleri bakan yardımcısı Harun Tüfekçi, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Milli Eğitimi Müdürü Tahir Kibar, Milli Eğitim Müşaviri Hüseyin Acır, Tarım bakanlığı özel kalemi Serkan Benlice, TİGEM genel müdürü ve yetkililerine teşekkür etti.    
Tarım alanında eğitim veren Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi hayvan sağlığı-veterinerlik bölümünden sonra uygulamalı tarım ekimine de başladı.

Geçen yıl Bozkır yolundaki yeni binasına taşınan, geçtiğimiz günlerde hasta ve yaralı hayvanların tedavisi hizmeti vermeye başlayan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım alanında öğretim gören öğrencilerin ilk kez uygulamalı ekim eğitimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar tarafından başlatıldı.

Okul müdürü Ömer Dinçsoy;  Okul kampüsünde bulunan ekime hazır hale gelen,  tarım alanına organik bitkiler ekileceği ve bölge çiftçisine örnek olabilecek bu ürünlerin ilçe tarımına katkı sağlayacağı bildirildi. Çalışmalarının sürdüğü, toprak analiz laboratuarının yakında açılacağını,bu hizmetinde çiftçimize de faydalı olacağını belirtti.

OKULUMUZ BÖLGE ÇİFTÇİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’de 8 tane tarım lisesi olduğunu, bunlardan sadece 2 tanesinde hayvan hastanesinin bulunduğunu,  birisinin de Seydişehir’de yer aldığını belirten okul Müdürü Ömer Dinçsoy: “ Seydişehir’in birinci geçim kaynağı olan Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize hizmet vermek bizim görevimiz, ayrıca okulumuz bölgenin büyük bir kısmına da hizmet verme durumundayız. Bu yüzden çiftçimiz için okulumuzun ne derece önemli olduğunun bilinci içindeyiz, tarım alanında kullanmak üzere 1 traktör ve bazı tarım aletlerini bir kısmı hibe olmak üzere okulumuza kazandırdık. Hayvancılık ve veterinerlik alanında ise Hayvan hastanesinde bulunması gereken; tam otomatik röntgen, CR görüntüleme ünitesi, anestezi ünitesi, acil servis, biyokimya ünitesi, mikrobiyoloji ünitesi, ameliyathane, anatomi laboratuarı son teknoloji cihazlarıyla donattık.” Dedi.

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE GELECEĞE HAZIRLAMAK

Okul Müdürü Dinçsoy; Şu anda 120’si dışarıdan olmak üzere 180 öğrenciye kaliteli bir eğitim ile geleceğe hazırladıklarını, Okul pansiyonu içerisinde bulunan özel etüt odaları ve yemekhanelerimizle dışarıdan gelen öğrencilerimizin rahat etmelerini sağladıklarını, Mayıs ve Temmuz ayında okul öğretmenleri ve öğrencilerinin İsveç ve Macaristan’a, tarım bakanlığıyla ortak AB projesi kapsamında 20 günlük staja gidileceğini belirtti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Okul müdürü Ömer Dİnçsoy; Okulumuzun kısa sürede büyüyerek gelişmesine destek veren Orman ve Su İşleri bakan yardımcısı Harun Tüfekçi, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Milli Eğitimi Müdürü Tahir Kibar, Milli Eğitim Müşaviri Hüseyin Acır, Tarım bakanlığı özel kalemi Serkan Benlice, TİGEM genel müdürü ve yetkililerine teşekkür etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.