YHT GARI TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.08.2017 - 04:31, Güncelleme: 20.08.2017 - 04:31
 

YHT GARI TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Konya YHT Garı ile Lojistik Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Konya ile 2019, 2023 ve 2071'e beraber yürüyeceğiz. Konya'yı marka şehir haline getireceğiz" dedi.

Yıldırım, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Konuşmasına,16 Nisan referandumundaki desteklerinden ötürü Konyalılara teşekkür ederek başlayan Yıldırım, Konyalıların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" dediğini ve milli iradenin yanında durduğunu söyledi. Yıldırım, Konya ile 2019, 2023, 2053 ve 2071'e kadar beraber yürüyeceklerini dile getirerek, projeler, sağlam yatırımlar ve kalıcı eserlerle Konya'yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini bildirdi. Bugün temelini atacakları Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin de bu projelerden olduğuna dikkati çeken Yıldırım, projelerin Konyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yıldırım "Konya her şeyin en güzeline layık" dedi. Yıldırım, hizmete açtıkları üniversiteler, barajlar, şehir hastaneleri, spor tesislerinin büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye'yi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Biz bunu yaparken, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hazırlarken 16 Nisan referandumunda Konya rekor düzeyde 'evet' dedi. 16 Nisan'da millet hizmete 'evet' dedi. Türkiye'nin geleceğine 'evet' dedi. Türkiye, milletimiz, Konya dedi ki 'Bir daha vesayete, darbeye, ekonomik krizlere geçit yok'. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah Türkiye geleceğe koşar adımlarla ilerleyecek. Bundan böyle ülkede yönetim krizi olmayacak. Sürekli güçlü iktidar, sürekli istikrar olacak. Türkiye artık bundan böyle gelecek hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek." Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan ise,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım'a hitaben, "Dünyada bu kadar güçlü yürüyüşünüzü devam ettirdiğiniz sürece, biz de sizlerin arkanızda yol yürümeye devam edeceğiz." dedi. AK Parti Hükümeti'nin 15 yıldır  Konya'ya önemli hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Arslan, "Bu hizmetlere, Konya-Seydişehir yolu, Alacabel Tüneli,  Tınaztepe Tüneli de dahil ki  Tınaztepe Tüneli'nin hem sıcak asfalt olması hem bağlantı yolunun bölünmüş yol olmasıyla ilgili ihaleyi 6  Eylül'de yapıyoruz. Projenin tamamını, güzergahı da 8 kilometre kısaltacak, konforunu yükseltecek şekilde 2 yıl içinde bitireceğiz." diye konuştu.      
Konya YHT Garı ile Lojistik Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Konya ile 2019, 2023 ve 2071'e beraber yürüyeceğiz. Konya'yı marka şehir haline getireceğiz" dedi.

Yıldırım, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Konuşmasına,16 Nisan referandumundaki desteklerinden ötürü Konyalılara teşekkür ederek başlayan Yıldırım, Konyalıların Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" dediğini ve milli iradenin yanında durduğunu söyledi.

Yıldırım, Konya ile 2019, 2023, 2053 ve 2071'e kadar beraber yürüyeceklerini dile getirerek, projeler, sağlam yatırımlar ve kalıcı eserlerle Konya'yı dünden daha iyi bir şehir haline getireceklerini bildirdi.

Bugün temelini atacakları Yüksek Hızlı Tren Garı ile Kayacık Lojistik Merkezi'nin de bu projelerden olduğuna dikkati çeken Yıldırım, projelerin Konyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yıldırım "Konya her şeyin en güzeline layık" dedi.

Yıldırım, hizmete açtıkları üniversiteler, barajlar, şehir hastaneleri, spor tesislerinin büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye'yi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bunu yaparken, Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hazırlarken 16 Nisan referandumunda Konya rekor düzeyde 'evet' dedi. 16 Nisan'da millet hizmete 'evet' dedi. Türkiye'nin geleceğine 'evet' dedi. Türkiye, milletimiz, Konya dedi ki 'Bir daha vesayete, darbeye, ekonomik krizlere geçit yok'. 16 Nisan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte inşallah Türkiye geleceğe koşar adımlarla ilerleyecek. Bundan böyle ülkede yönetim krizi olmayacak. Sürekli güçlü iktidar, sürekli istikrar olacak. Türkiye artık bundan böyle gelecek hedeflerine daha kararlı bir şekilde yürüyecek."



Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan ise,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Binali Yıldırım'a hitaben, "Dünyada bu kadar güçlü yürüyüşünüzü devam ettirdiğiniz sürece, biz de sizlerin arkanızda yol yürümeye devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Hükümeti'nin 15 yıldır  Konya'ya önemli hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Arslan, "Bu hizmetlere, Konya-Seydişehir yolu, Alacabel Tüneli,  Tınaztepe Tüneli de dahil ki  Tınaztepe Tüneli'nin hem sıcak asfalt olması hem bağlantı yolunun bölünmüş yol olmasıyla ilgili ihaleyi 6  Eylül'de yapıyoruz. Projenin tamamını, güzergahı da 8 kilometre kısaltacak, konforunu yükseltecek şekilde 2 yıl içinde bitireceğiz." diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.