BAYRAM KUTLAMALARI ÇELENK KOYMA VE SATRANÇ TURNUVASIYLA BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.10.2017 - 03:41, Güncelleme: 28.10.2017 - 03:41
 

BAYRAM KUTLAMALARI ÇELENK KOYMA VE SATRANÇ TURNUVASIYLA BAŞLADI

Hükümet Meydanı’nda Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilçemizde öğrenciler arasında satranç turnuvası da düzenleniyor.

Yarın Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hava muhalefeti nedeniyle pazar yerine alındı. Türkiye Satranç Federasyonu ile Kaymakamlığın beraber düzenlediği Cumhuriyet  Satranç Turnuvası da Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı. İlkokullardan 70, ortaokullardan 60 ve liselerden 50 öğrenci olmak üzere 3 kategoride düzenlenen toplam 180 öğrencinin katıldığı satranç turnuvasında birinci olanlara yarım, ikinci olanlara çeyrek, üçüncü olanlara ise gram altın hediye edileceği, ilk 10’a giren öğrencilere ise Kaymakamlık tarafından sürpriz hediyeler verilecek. İlçe Kaymakamımız Aydın Erdoğan katılımın çok olmasından dolayı sınırlı sayıda öğrencinin alındığı satranç turnuvasının öğrencilerin düşünce gücünü arttırdığı belirtilerek: “Daha önce de 500 öğrencinin katıldığı bir satranç turnuvası düzenlemiştik. Şimdi ise okullarımız arasında Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir turnuva düzenleniyor. Satranç oyunu öğrencilerimizin düşünce gücünü arttırıyor. Düşünen öğrenci de her zaman başarılı olur.” dedi.
Hükümet Meydanı’nda Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilçemizde öğrenciler arasında satranç turnuvası da düzenleniyor.

Yarın Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hava muhalefeti nedeniyle pazar yerine alındı.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Kaymakamlığın beraber düzenlediği Cumhuriyet  Satranç Turnuvası da Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı.

İlkokullardan 70, ortaokullardan 60 ve liselerden 50 öğrenci olmak üzere 3 kategoride düzenlenen toplam 180 öğrencinin katıldığı satranç turnuvasında birinci olanlara yarım, ikinci olanlara çeyrek, üçüncü olanlara ise gram altın hediye edileceği, ilk 10’a giren öğrencilere ise Kaymakamlık tarafından sürpriz hediyeler verilecek.

İlçe Kaymakamımız Aydın Erdoğan katılımın çok olmasından dolayı sınırlı sayıda öğrencinin alındığı satranç turnuvasının öğrencilerin düşünce gücünü arttırdığı belirtilerek: “Daha önce de 500 öğrencinin katıldığı bir satranç turnuvası düzenlemiştik. Şimdi ise okullarımız arasında Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir turnuva düzenleniyor. Satranç oyunu öğrencilerimizin düşünce gücünü arttırıyor. Düşünen öğrenci de her zaman başarılı olur.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.