ÇANAKKALE KONFERASI’NDA ÜZÜM HOŞAFI İKRAM EDİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2018 - 07:58, Güncelleme: 16.03.2018 - 07:58
 

ÇANAKKALE KONFERASI’NDA ÜZÜM HOŞAFI İKRAM EDİLDİ

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri doğrultusunda okul öğrencilerine Çanakkale Zaferi’ni anlattı.

Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa okul öğrencilerinin yanı sıra İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer de katıldı. Çanakkale Destanının Türklüğü ve Müslümanlığı yok etmek isteyenlerle buna karşı olanların savaşı olduğunu söyleyerek konferansa başlayan Prof. Dr. Hüseyin Muşmal: “Elbette ki bu savaşı İslam’ın bayraktarlığını yapan Müslüman Türkler kazanacaktı ve öyle de oldu. 3 günlük karısını bırakıp hayatının öbür tarafını hiçe sayarak ölüme gidenler, yavrularına kına yakarak gözünü kırpmadan vatana kurban etmek için savaşa gönderen ailelerin yaptıkları böylesine bir savaşın en güzel kahramanlık hikâyelerini oluşturdu. Onun için Çanakkale destanları, efsane olmaktan çıkıp efsane gibi gerçeklerdir” dedi. Prof. Dr. Muşmal konferansı: “Böyle bir savaşın en güzel kahramanlıkları, ancak Mehmet Akif gibi büyük bir şairin mısralarında anlam bulmuştur” diyerek Akif’in Çanakkale Şehitleri için yazmış olduğu şiiri okuyarak bitirdi. Prof. Dr. Muşmal, “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okurken konferansa katılan öğrenciler duygulu anlar yaşadı. Programın sonunda ise öğrencilere imkânsızlıklar içinde gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı’nda askerlerimizin yiyecek bulamadığı için karnını doyurmak zorunda kaldığı üzüm hoşafı ikram edildi.
Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri doğrultusunda okul öğrencilerine Çanakkale Zaferi’ni anlattı.

Şaban Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa okul öğrencilerinin yanı sıra İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer de katıldı.

Çanakkale Destanının Türklüğü ve Müslümanlığı yok etmek isteyenlerle buna karşı olanların savaşı olduğunu söyleyerek konferansa başlayan Prof. Dr. Hüseyin Muşmal:

“Elbette ki bu savaşı İslam’ın bayraktarlığını yapan Müslüman Türkler kazanacaktı ve öyle de oldu. 3 günlük karısını bırakıp hayatının öbür tarafını hiçe sayarak ölüme gidenler, yavrularına kına yakarak gözünü kırpmadan vatana kurban etmek için savaşa gönderen ailelerin yaptıkları böylesine bir savaşın en güzel kahramanlık hikâyelerini oluşturdu. Onun için Çanakkale destanları, efsane olmaktan çıkıp efsane gibi gerçeklerdir” dedi.

Prof. Dr. Muşmal konferansı: “Böyle bir savaşın en güzel kahramanlıkları, ancak Mehmet Akif gibi büyük bir şairin mısralarında anlam bulmuştur” diyerek Akif’in Çanakkale Şehitleri için yazmış olduğu şiiri okuyarak bitirdi.

Prof. Dr. Muşmal, “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okurken konferansa katılan öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Programın sonunda ise öğrencilere imkânsızlıklar içinde gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı’nda askerlerimizin yiyecek bulamadığı için karnını doyurmak zorunda kaldığı üzüm hoşafı ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.