TARİHÇİ ABDULLAH TOPAÇ AYAKTA ALKIŞLANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2018 - 01:42, Güncelleme: 05.04.2018 - 01:42
 

TARİHÇİ ABDULLAH TOPAÇ AYAKTA ALKIŞLANDI

KYK’nın düzenlediği Çanakkale Savaşları programına konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin Çanakkale Destanı’nı en iyi anlatan tarihçilerinden Abdullah Topaç’ı dinleyiciler ayakta alkışladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ferhat Tükel’in açılış konuşmasından sonra Çanakkale Oratoryosu, öğrencilerin okuduğu Çanakkale hatıraları ve şiirleri ile tiyatrodan oluşan programa, emekli Tarihçi Abdullah Topaç’ın konuşması damga vurdu. Türkiye’de Çanakkale Savaşı’nı en iyi anlatan tarihçilerden olan Abdullah Topaç’ın sinevizyon gösterisi eşliğinde anlattığı Çanakkale Savaşı’nı dinleyen şehit yakınlarını ve muharip gazileri duygulu anlar yaşadı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa muharip gazileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrencilerin yanı sıra; Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yakup Söğüt ve STK örgüt temsilcileri de katıldı.  ‘Ey vatan, ey bayrak, ey ezan! Sen varsan bende varım’ duygusunu dile getirebilirsem bana ne mutlu diyerek sözlerine başlayan Tarihçi Topaç: “Tarihini bilmeyen toplumlar, alzheimer olmuş hastalara benzerler. Dünyada bir eşi benzeri daha olmayan muharebeye onlardan ve bizden katılan 750 bin askerin 500 bini can verdi. Bu savaşta Çanakkale Boğazı’nı dolduracak kadar kan aktı. Bu savaşın gâyesi, İlay-ı Kelimetullah dediğimiz Allah adını dünyaya yayma sourumluluğudur. Onun için bu savaşta bütün dünya Türk milletine düşmandır. Çeçenistan yandı, Bosna yandı, Afrin Yandı, Arakan yandı, Anadolu ağladı. Şu anda bütün mazlumların yurdu Anadolu’dur. Çanakkale ise bunun çekirdeğidir. Anadolu coğrafyası milletler coğrafyasıdır. Burada yaşamamıza düşmanlıkları İslam olmamızdandır. Osmanlı İmparatorluğu’nu parçaladılar yetmedi, şimdi ise parçalanan Osmanlı İmparatorluğu’nu lime lime etmek istiyorlar. Niyetlerinde Türkiye’yi parçalamak da var. Ne güçleri yetecek ne de nefesleri. Çanakkale ibret alacağımız, yarınımızı aydınlatacağımız bir destandır. Çanakkale iman ve inancın vatan duygusuyla küfürü def ettiği yerdir.” dedi. Abdullah Topaç: “Çanakkale Savaşı yıllarında Türkiye’nin nüfusu 10 milyondu, bu nüfusun 250 binini bu savaşta şehit verdik. Bu sayıyı böldüğümüz zaman 40 çıkıyor. Biz bu vatanın zekâtını insan olarak ödedik.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Daha sonra duygulanan dinleyiciler Eğitimci Tarihçi Abdullah Topaç’ı dakikalarca ayakta alkışladılar.
KYK’nın düzenlediği Çanakkale Savaşları programına konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin Çanakkale Destanı’nı en iyi anlatan tarihçilerinden Abdullah Topaç’ı dinleyiciler ayakta alkışladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ferhat Tükel’in açılış konuşmasından sonra Çanakkale Oratoryosu, öğrencilerin okuduğu Çanakkale hatıraları ve şiirleri ile tiyatrodan oluşan programa, emekli Tarihçi Abdullah Topaç’ın konuşması damga vurdu.

Türkiye’de Çanakkale Savaşı’nı en iyi anlatan tarihçilerden olan Abdullah Topaç’ın sinevizyon gösterisi eşliğinde anlattığı Çanakkale Savaşı’nı dinleyen şehit yakınlarını ve muharip gazileri duygulu anlar yaşadı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa muharip gazileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrencilerin yanı sıra; Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yakup Söğüt ve STK örgüt temsilcileri de katıldı.

 ‘Ey vatan, ey bayrak, ey ezan! Sen varsan bende varım’ duygusunu dile getirebilirsem bana ne mutlu diyerek sözlerine başlayan Tarihçi Topaç: “Tarihini bilmeyen toplumlar, alzheimer olmuş hastalara benzerler. Dünyada bir eşi benzeri daha olmayan muharebeye onlardan ve bizden katılan 750 bin askerin 500 bini can verdi. Bu savaşta Çanakkale Boğazı’nı dolduracak kadar kan aktı. Bu savaşın gâyesi, İlay-ı Kelimetullah dediğimiz Allah adını dünyaya yayma sourumluluğudur. Onun için bu savaşta bütün dünya Türk milletine düşmandır. Çeçenistan yandı, Bosna yandı, Afrin Yandı, Arakan yandı, Anadolu ağladı. Şu anda bütün mazlumların yurdu Anadolu’dur. Çanakkale ise bunun çekirdeğidir. Anadolu coğrafyası milletler coğrafyasıdır. Burada yaşamamıza düşmanlıkları İslam olmamızdandır. Osmanlı İmparatorluğu’nu parçaladılar yetmedi, şimdi ise parçalanan Osmanlı İmparatorluğu’nu lime lime etmek istiyorlar. Niyetlerinde Türkiye’yi parçalamak da var. Ne güçleri yetecek ne de nefesleri. Çanakkale ibret alacağımız, yarınımızı aydınlatacağımız bir destandır. Çanakkale iman ve inancın vatan duygusuyla küfürü def ettiği yerdir.” dedi.

Abdullah Topaç: “Çanakkale Savaşı yıllarında Türkiye’nin nüfusu 10 milyondu, bu nüfusun 250 binini bu savaşta şehit verdik. Bu sayıyı böldüğümüz zaman 40 çıkıyor. Biz bu vatanın zekâtını insan olarak ödedik.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonra duygulanan dinleyiciler Eğitimci Tarihçi Abdullah Topaç’ı dakikalarca ayakta alkışladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.