MÜMİN DEDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2013 - 02:28, Güncelleme: 11.04.2013 - 02:28
 

MÜMİN DEDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

1956 yılında bulduğu boksit madeni ile Seydişehir?in kaderini değiştiren Mümin Demiroğlu son yolculuğuna uğurlandı

1956 yılında bulduğu boksit madeni ile Seydişehir’in kaderini değiştiren Mümin Demiroğlu son yolculuğuna uğurlandı 92 yaşında hayatını kaybeden Mümin  Demiroğlu’ nun Hacı Abdullah  Efendi camiinde kılınan cenaze namazına Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Eti Alüminyum  A.Ş Müdürlüğü’nden İnsan Kaynakları Müdürü Zekeriya Yılmaz,İdari Sosyal İşler ve Güvenlik Müdürü İhsan Cebeci , Kurum Avukatı Şamil Cankurt ,belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Seydişehir halkı katıldı. Boksit madenin bulan Mümin Demiroğlu’nun vefatı ile derin üzüntü yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Abdulkadir Çat; ‘’1956 yılında bulduğu boksit madeni ile Seydişehir’in kaderinin değiştiren Mümin Demiroğlu’nun vefatı ilçemizde derin üzüntü yarattı. İlçemizin iktisadi ve sosyal alanda kalkınmasında, hayat standartlarının gelişmesinde,  Seydişehirlinin alın terinin kıymetinin bilinmesinde, son 57 yılda Seydişehir’in ülke ekonomisinde ve Dünya çapında tanınmasına en büyük rolü üstlenmiştir’’dedi. Mümin Demiroğlu’nun Dünya’da Seydişehir’in adının duyurulması sağlayan bir şahsiyet olduğunu ifade eden Başkan Çat ;” İlçemiz nüfusuna kayıtlı yada kayıtlı olmayan Ülkemizin çok farklı köşelerinden Seydişehir’e gelerek   on binlerce işçinin, onların evlatlarının, torunlarının hayat standartlarının yükselmesinin, onların daha kaliteli okullarda okumalarının yolunun açılmasının baş müsebbibidir “Maden Dede”, Mümin Demiroğlu. Bugün Ülkemizin neresinde olursa olsun, “Seydişehirli’yim” diyen herkesin yapacağı sohbette mutlaka bir Seydişehir hikayesi, bir Seydişehir özlemi, bir Seydişehir Sevdası bulunacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Mümin Demiroğlu’na  Cenabı Allah Rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.Mekanı Cennet olsun ’’ dedi.
1956 yılında bulduğu boksit madeni ile Seydişehir?in kaderini değiştiren Mümin Demiroğlu son yolculuğuna uğurlandı

1956 yılında bulduğu boksit madeni ile Seydişehir’in kaderini değiştiren Mümin Demiroğlu son yolculuğuna uğurlandı

92 yaşında hayatını kaybeden Mümin  Demiroğlu’ nun Hacı Abdullah  Efendi camiinde kılınan cenaze namazına Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Eti Alüminyum  A.Ş Müdürlüğü’nden İnsan Kaynakları Müdürü Zekeriya Yılmaz,İdari Sosyal İşler ve Güvenlik Müdürü İhsan Cebeci , Kurum Avukatı Şamil Cankurt ,belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Seydişehir halkı katıldı.

Boksit madenin bulan Mümin Demiroğlu’nun vefatı ile derin üzüntü yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Abdulkadir Çat; ‘’1956 yılında bulduğu boksit madeni ile Seydişehir’in kaderinin değiştiren Mümin Demiroğlu’nun vefatı ilçemizde derin üzüntü yarattı. İlçemizin iktisadi ve sosyal alanda kalkınmasında, hayat standartlarının gelişmesinde,  Seydişehirlinin alın terinin kıymetinin bilinmesinde, son 57 yılda Seydişehir’in ülke ekonomisinde ve Dünya çapında tanınmasına en büyük rolü üstlenmiştir’’dedi.

Mümin Demiroğlu’nun Dünya’da Seydişehir’in adının duyurulması sağlayan bir şahsiyet olduğunu ifade eden Başkan Çat ;” İlçemiz nüfusuna kayıtlı yada kayıtlı olmayan Ülkemizin çok farklı köşelerinden Seydişehir’e gelerek   on binlerce işçinin, onların evlatlarının, torunlarının hayat standartlarının yükselmesinin, onların daha kaliteli okullarda okumalarının yolunun açılmasının baş müsebbibidir “Maden Dede”, Mümin Demiroğlu. Bugün Ülkemizin neresinde olursa olsun, “Seydişehirli’yim” diyen herkesin yapacağı sohbette mutlaka bir Seydişehir hikayesi, bir Seydişehir özlemi, bir Seydişehir Sevdası bulunacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Mümin Demiroğlu’na  Cenabı Allah Rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.Mekanı Cennet olsun ’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.