İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2018 - 03:03, Güncelleme: 19.06.2018 - 03:03
 

İMAR BARIŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, İmar Barışı hakkında ilçemizde ki gerekli birimleri bilgilendirdi.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen İmar Barışı ile ilgili toplantıya, ilgili kurumlardan Belediye İmar Yetkilileri, Tapu Kadastro ve Tapu Sicil Müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkililerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, imar barışına neden ihtiyaç duyulduğu, imar barışından hangi yapıların faydalanacağı, imar barışının sağlayacağı faydalar ile müracaatların nasıl yapılacağı gibi hususlarda bilgiler verildi. Başvuruların TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile yapılmaya başlandığı imar barışında, 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edeceği ve başvuruların 24 saat sonra işleme alınacağı, daha sonra başvurularda bir aksaklık görülmezse yapı kayıt belgesi verileceği bildirildi. Toplantıda 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlarda ki tüm yapıları kapsayan imar barışında ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapıların yasallık kazandırılacağı, arsa emlak vergisi birim değerinden yaklaşık maliyet toplamı üzerinden konutlarda %3, ticari kullanımda da %5 ödeme yapılacağı, ülkemizde %50’in üzerinde bulunan imara aykırı yapıların 13 milyona yaklaştığı bilgisi verildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, İmar Barışı hakkında ilçemizde ki gerekli birimleri bilgilendirdi.

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen İmar Barışı ile ilgili toplantıya, ilgili kurumlardan Belediye İmar Yetkilileri, Tapu Kadastro ve Tapu Sicil Müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkililerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, imar barışına neden ihtiyaç duyulduğu, imar barışından hangi yapıların faydalanacağı, imar barışının sağlayacağı faydalar ile müracaatların nasıl yapılacağı gibi hususlarda bilgiler verildi.

Başvuruların TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile yapılmaya başlandığı imar barışında, 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edeceği ve başvuruların 24 saat sonra işleme alınacağı, daha sonra başvurularda bir aksaklık görülmezse yapı kayıt belgesi verileceği bildirildi.

Toplantıda 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlarda ki tüm yapıları kapsayan imar barışında ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapıların yasallık kazandırılacağı, arsa emlak vergisi birim değerinden yaklaşık maliyet toplamı üzerinden konutlarda %3, ticari kullanımda da %5 ödeme yapılacağı, ülkemizde %50’in üzerinde bulunan imara aykırı yapıların 13 milyona yaklaştığı bilgisi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.