METEOROLOJİ UZMANI ÇİLEK’TEN KIŞ TAHMİNİ…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.11.2018 - 10:34, Güncelleme: 01.11.2018 - 10:34
 

METEOROLOJİ UZMANI ÇİLEK’TEN KIŞ TAHMİNİ…

Toroslar gazetesi hava tahmini uzmanımız Osman Çilek bu yıl ki kış ayının nasıl geçeceği ile ilgili tahminlerde bulundu.

Emekli Meteoroloji Müdürü ve Gazetemizin Hava Tahmini uzmanı Çilek bu kışın geçen yıla nazaran daha sert ve kar yağışının yoğun olacağını belirtti.  Çilek; ‘’2018-2019 yılında, geçen yıla göre bu yıl havaların daha sert ve kar yağışının yoğun olmasını tahmin ediyorum. Bu yıl Küpe dağına 26.10.2018 da kar yağmıştır. Ekim- Kasım ayında pastırma sıcakları Kasım ayı sonuna kadar sürer. Havalar sabahları normal ve sisli geçecek. İlçemizde 22 Aralık 2018 de ise zemherinin girmesiyle kış ayı başlamış olacak. İlçemizin deniz seviyesinden 1131 metre olması sebebiyle karasal bir iklime sahip ve normal yağışların olması nedeniyle çiftçilerin Ekim- Kasım 2018 de buğday ekimine başlamışlardır.’’ dedi.                                                                                                                                              Osman Çilek  Emekli Meteoroloji Müdürü
Toroslar gazetesi hava tahmini uzmanımız Osman Çilek bu yıl ki kış ayının nasıl geçeceği ile ilgili tahminlerde bulundu.

Emekli Meteoroloji Müdürü ve Gazetemizin Hava Tahmini uzmanı Çilek bu kışın geçen yıla nazaran daha sert ve kar yağışının yoğun olacağını belirtti.

 Çilek; ‘’2018-2019 yılında, geçen yıla göre bu yıl havaların daha sert ve kar yağışının yoğun olmasını tahmin ediyorum. Bu yıl Küpe dağına 26.10.2018 da kar yağmıştır. Ekim- Kasım ayında pastırma sıcakları Kasım ayı sonuna kadar sürer. Havalar sabahları normal ve sisli geçecek. İlçemizde 22 Aralık 2018 de ise zemherinin girmesiyle kış ayı başlamış olacak. İlçemizin deniz seviyesinden 1131 metre olması sebebiyle karasal bir iklime sahip ve normal yağışların olması nedeniyle çiftçilerin Ekim- Kasım 2018 de buğday ekimine başlamışlardır.’’ dedi.

                                                                                                                                             Osman Çilek

 Emekli Meteoroloji Müdürü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.