SEYDİŞEHİR HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ İLE BAHARA ?MERHABA? DEDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.05.2013 - 06:23, Güncelleme: 06.05.2013 - 06:23
 

SEYDİŞEHİR HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ İLE BAHARA ?MERHABA? DEDİ

Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği hıdırellez etkinlikleri, Kuğulu piknik alanında gerçekleştirildi.

  Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği hıdırellez etkinlikleri, Kuğulu piknik alanında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, burada yaptığı konuşmada, hıdırellez etkinliklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Hıdırellezi; doğanın uyanışı olarak niteleyen Çat, şunları kaydetti: "Yüzyıllardır Türk dünyasında kutlanan bu gün, Hıdır ve İlyas Aleyhisselam'ın yeryüzünde buluşup, darda kalanlara, isteği olanlara yardım ettiği, bereket ve bolluğa adım atıldığı bir gündür. Gelenek ve göreneklerimize uygun olarak, sizlerle sevgi ve kardeşlik duygularımızı pekiştirerek hıdırellezi kutlamaya devam ediyoruz. Baharın müjdecisi olan bu günün Türk dünyasına, ülkemize, Seydişehir halkına mutluluk, bereket, huzur getirmesini diliyorum." Seydişehir Anadolu Lisesi kaşık ekibinin gösterileriyle başlayan şenlikte, özgün ve halk müziği sanatçısı Başkal, Türk Halk Müziği sanatçısı Yudum ve yerel sanatçılar sahne aldı. Yumurta taşıma, halat çekme, çuvallı koşu yarışmalarının yapıldığı şenlikte, vatandaşlara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi. Programa, Kaymakam Tuncay Sonel İlçe Emniyet Müdürü Yahya Günay, Milli Eğitim Müdürü Necip Şan ve çok sayıda davetli katıldı.      
Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği hıdırellez etkinlikleri, Kuğulu piknik alanında gerçekleştirildi.

 

Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği hıdırellez etkinlikleri, Kuğulu piknik alanında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, burada yaptığı konuşmada, hıdırellez etkinliklerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Hıdırellezi; doğanın uyanışı olarak niteleyen Çat, şunları kaydetti:

"Yüzyıllardır Türk dünyasında kutlanan bu gün, Hıdır ve İlyas Aleyhisselam'ın yeryüzünde buluşup, darda kalanlara, isteği olanlara yardım ettiği, bereket ve bolluğa adım atıldığı bir gündür. Gelenek ve göreneklerimize uygun olarak, sizlerle sevgi ve kardeşlik duygularımızı pekiştirerek hıdırellezi kutlamaya devam ediyoruz. Baharın müjdecisi olan bu günün Türk dünyasına, ülkemize, Seydişehir halkına mutluluk, bereket, huzur getirmesini diliyorum."

Seydişehir Anadolu Lisesi kaşık ekibinin gösterileriyle başlayan şenlikte, özgün ve halk müziği sanatçısı Başkal, Türk Halk Müziği sanatçısı Yudum ve yerel sanatçılar sahne aldı.

Yumurta taşıma, halat çekme, çuvallı koşu yarışmalarının yapıldığı şenlikte, vatandaşlara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi.

Programa, Kaymakam Tuncay Sonel İlçe Emniyet Müdürü Yahya Günay, Milli Eğitim Müdürü Necip Şan ve çok sayıda davetli katıldı. 

  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.