TSUNAMİ BİLE MÜMKÜN...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2019 - 11:24, Güncelleme: 25.01.2019 - 11:24
 

TSUNAMİ BİLE MÜMKÜN...

Ali Saylam Köşe Yazısı

Aday adaylarının belirlenmesi süreci hepimizin malumu.  Her vatandaş kafasına, gönlüne ve oluşturulan algıya göre konuşuyordu.  Hâlbuki "böylesi konjonktürler yanıltıcıdır... Her beklenmedik gelişmelere maruzdur aceleci olmamak gerekir... Öyle de oldu.  Abdulkadir Çat’ın iki eski Ak Parti İlçe Başkanını yanına alıp bağımsız aday olduğunu açıklaması bu düşüncemizi haklı çıkardı.  Doğrusu sürprizde oldu.  16 Şubat 2019 ilçe seçim kuruluna başkan ve encümenlerin listesi verilinceye kadar akla gelmeyen benzeri sürprizler Yaşanır mı evet Yaşanabilir.  Bildiğiniz gibi gazetemizi Pazartesi günleri çıkartırız ve tirajımızın önemli bir bölümünü bizzat kendim ellerimle dağıtırım.  Bunu yapmaktan da zevk alıyorum. Zira okuyucularımla yüz yüze gelme şansı yakalıyorum fakat üç saatte dağıttığım gazeteyi artık beş saatte ancak dağıtabiliyorum.  Çünkü vatandaş tabiatı ile “Yerel seçimler ve Yerel Seçimlere Dair Her şeyi Soruyor, Kim kazanır?” sorusuna ise net cevaplar bekliyor.  Bunu net olarak söylemek elbette mümkün değil, ancak soranların hepsine dediğim şu;  “Sabırlı olun. Bir aya kadar netliği hep birlikte görüp niteliklerini konuşmaya başlayacağız kimin kazanacağı sorusunun cevabını ise sandık verecek..."  Böyle söylememin nedeni yakın tarihte aday adaylarının durumunu hep birlikte tartıştık. Akabinde Ak Partinin aday adayı kim? olacak sorusuna hep beraber cevap aradık. Gördük ki! Algı yönetimi çoğumuzu yanılttı, net cevaplarda bulamadık.  Gelinen noktada her şey net olmasına rağmen artık yerel seçimlerin bir bağımsız adayı var. Haliyle konjonktür yeni bir şekil aldı. Dolayısıyla malum konjonktür neyi getirir neyi götürür bundan sonra onu konuşacağız.  Mesala belediye meclisinin oluşturulmasında bağımsız aday faktörü şimdiden gündemde yerini aldı... Bu konuya Abdulkadir Çat basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, eski Belediye Başkanlarımızdan Nevzat Akbaş’ı örnek vererek; “Rahmetli Nevzat Akbaş Bağımsız Belediye Başkanı olarak üç dönem görev yaptı. Meclis üyeleri diğer partilerden olmasına rağmen herkese eşit mesafede yaklaşarak güzel hizmetler verdi.”  Konuya farklı yaklaşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise Sivil toplum Örgütlerinin ziyareti sırasında:  “Bağımsız adayın hizmet vermesinin zor olduğunu vatandaşımız biliyor.” Sözleri de dikkate alınırsa bu konu vatandaş nezdin de önümüzdeki günlerde çok konuşulacağa benziyor.  Ve gün geldi adaylara dair her şey artık aşikar. İsimler net.  Dalgalanmalar ise; o kadar net değil... Zira dalgalar bazen sarhoş olabiliyor. Bu seçim daha bir çok dalgalanmaya da gebe görünüyor... Tsunami dalgalarına dönüşüp bundan bütün adayların etkilenmesi de mümkün mü evet mümkün... Dolayısı ile şimdiden her şeye hüküm vermenin doğru olmayacağı kanaatindeyim...
Ali Saylam Köşe Yazısı

Aday adaylarının belirlenmesi süreci hepimizin malumu. 

Her vatandaş kafasına, gönlüne ve oluşturulan algıya göre konuşuyordu. 

Hâlbuki "böylesi konjonktürler yanıltıcıdır... Her beklenmedik gelişmelere maruzdur aceleci olmamak gerekir...

Öyle de oldu. 

Abdulkadir Çat’ın iki eski Ak Parti İlçe Başkanını yanına alıp bağımsız aday olduğunu açıklaması bu düşüncemizi haklı çıkardı. 

Doğrusu sürprizde oldu. 

16 Şubat 2019 ilçe seçim kuruluna başkan ve encümenlerin listesi verilinceye kadar akla gelmeyen benzeri sürprizler Yaşanır mı evet Yaşanabilir. 

Bildiğiniz gibi gazetemizi Pazartesi günleri çıkartırız ve tirajımızın önemli bir bölümünü bizzat kendim ellerimle dağıtırım. 

Bunu yapmaktan da zevk alıyorum. Zira okuyucularımla yüz yüze gelme şansı yakalıyorum fakat üç saatte dağıttığım gazeteyi artık beş saatte ancak dağıtabiliyorum. 

Çünkü vatandaş tabiatı ile “Yerel seçimler ve Yerel Seçimlere Dair Her şeyi Soruyor, Kim kazanır?” sorusuna ise net cevaplar bekliyor. 

Bunu net olarak söylemek elbette mümkün değil, ancak soranların hepsine dediğim şu; 

“Sabırlı olun. Bir aya kadar netliği hep birlikte görüp niteliklerini konuşmaya başlayacağız kimin kazanacağı sorusunun cevabını ise sandık verecek..." 

Böyle söylememin nedeni yakın tarihte aday adaylarının durumunu hep birlikte tartıştık. Akabinde Ak Partinin aday adayı kim? olacak sorusuna hep beraber cevap aradık. Gördük ki! Algı yönetimi çoğumuzu yanılttı, net cevaplarda bulamadık. 

Gelinen noktada her şey net olmasına rağmen artık yerel seçimlerin bir bağımsız adayı var. Haliyle konjonktür yeni bir şekil aldı. Dolayısıyla malum konjonktür neyi getirir neyi götürür bundan sonra onu konuşacağız. 

Mesala belediye meclisinin oluşturulmasında bağımsız aday faktörü şimdiden gündemde yerini aldı...

Bu konuya Abdulkadir Çat basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, eski Belediye Başkanlarımızdan Nevzat Akbaş’ı örnek vererek; “Rahmetli Nevzat Akbaş Bağımsız Belediye Başkanı olarak üç dönem görev yaptı. Meclis üyeleri diğer partilerden olmasına rağmen herkese eşit mesafede yaklaşarak güzel hizmetler verdi.” 

Konuya farklı yaklaşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise Sivil toplum Örgütlerinin ziyareti sırasında: 

“Bağımsız adayın hizmet vermesinin zor olduğunu vatandaşımız biliyor.” Sözleri de dikkate alınırsa bu konu vatandaş nezdin de önümüzdeki günlerde çok konuşulacağa benziyor. 

Ve gün geldi adaylara dair her şey artık aşikar. İsimler net. 

Dalgalanmalar ise; o kadar net değil... Zira dalgalar bazen sarhoş olabiliyor. Bu seçim daha bir çok dalgalanmaya da gebe görünüyor...

Tsunami dalgalarına dönüşüp bundan bütün adayların etkilenmesi de mümkün mü evet mümkün...

Dolayısı ile şimdiden her şeye hüküm vermenin doğru olmayacağı kanaatindeyim...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.