KADIN KOOPERATİFLERİNİN ÜRÜNLERİNİN SATILACAĞI “GELİR PAZAR” TÖRENLE HİZMETE AÇILDI (VİDEOLU HABER)

Türkiye 13.01.2024 - 16:14, Güncelleme: 13.01.2024 - 19:00
 

KADIN KOOPERATİFLERİNİN ÜRÜNLERİNİN SATILACAĞI “GELİR PAZAR” TÖRENLE HİZMETE AÇILDI (VİDEOLU HABER)

Bölgemiz Kadın Kooperatif ürünlerinin satışından oluşan Gelir Pazar, Seydişehir’de ilk şubesini açtı.

Öz Ortakaraören Üreten Kadınlar Kooperatifi öncülüğünde  Seydikoop, Taraşçı Kooperatifi ve Atadan Geleceğe Kooperatifi, Üstün Kadınlar Girişimci Kooperatifi, Ayaş Akkaya Domates Salça ve Antalya Köy Pazarı Kadınlar Kooperatifi kadın girişimcilerinin ürünlerinin satılacağı Gelir Pazar törenle hizmete açıldı. Eski Garaj Civarında açılan, internet üzerinden de satış yapacak olan Gelir Pazar’ın açılış törenine Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir dışından gelen kooperatif temsilcileri, STK Örgüt temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Başkan Aday ve Aday Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Cevdet Bakkal ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Ortakaraören Muhtarı Ayşe Demir açılışta yaptıkları konuşmalarda, kadın kooperatiflerinin önemine değinerek, açılışı yapılan Gelir Pazar’da ürünleri satışa çıkarılacak kadın kooperatiflerine her türlü desteği verdiklerini, bundan sonrada vermeye devam edeceklerini dile getirdiler. Gelir Pazar’ın açılış töreninde konuşma yapan Öz Ortakaraören Kooperatifi Kurucusu Abdullah Baki “bölgemizin üretici ve girişimci kadınlarının öncülüğünde kurulan kooperatiflerimizin bir araya geldiği Gelirpazar'ın ilk şubesini açıyoruz. Bu önemli günümüzde üretici kadınlarımızın yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi. Abdullah Baki’nin açılış konuşması: “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, davetimize icabet eden çok değerli kamu kuruluşu yöneticilerimiz, özel şirket sahipleri ve yöneticilerimiz ile basınımızın çok değerli temsilcileri ve çok kıymetli misafirlerimiz. Hanımefendiler, beyefendiler hoş geldiniz. Ülkemizi derinden yaralayan acı haberin ardından 9 kahramanımızı ebediyete uğurladığımız gün düzenlediğimiz töreni olabildiğince sadeleştirerek sizlere hüzünle sesleniyorum. Şehitlerimizin ailelerine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Dünya çok hızlı uyanış ve dönüşüm sürecinden geçerken böyle bir dönemde dünya nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan kadınların güçlendirilmesi de bu uyanışın lokomotifidir. 21. yüzyıl kadınların ekonominin ve kalkınmanın yön veren aktörleri olmaya başladığı bir dönüşüm sürecine tanık oluyor. Kadınlar çalışan değil girişici olarak da karşımıza çıkıyor. İş dünyasına ve siyasette kadınları karar mekanizmalarında görüyoruz. Dolayısıyla kadınların girişimci olmaya cesaretlendirmek ve girişimci olmaya imkân sağlamak oldukça önem arz ediyor. Tam da bu noktada şehrimizin ve bölgemizin üretici ve girişimci kadınlarının öncülüğünde kurulan kooperatiflerimizin bir araya geldiği Gelirpazar'ın ilk şubesini açmak, bir araya gelmemizin en önemli vesilesi olmuştur. Bu önemli günümüzde üretici kadınlarımızın yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi. Törenle hizmete giren Gelir Pazar’da Seydişehir ve bölgedeki kadın kooperatiflerinin kadınlarının, kendi elleriyle ürettiği doğal ürünler satışa çıkarılacak.
Bölgemiz Kadın Kooperatif ürünlerinin satışından oluşan Gelir Pazar, Seydişehir’de ilk şubesini açtı.

Öz Ortakaraören Üreten Kadınlar Kooperatifi öncülüğünde  Seydikoop, Taraşçı Kooperatifi ve Atadan Geleceğe Kooperatifi, Üstün Kadınlar Girişimci Kooperatifi, Ayaş Akkaya Domates Salça ve Antalya Köy Pazarı Kadınlar Kooperatifi kadın girişimcilerinin ürünlerinin satılacağı Gelir Pazar törenle hizmete açıldı.

Eski Garaj Civarında açılan, internet üzerinden de satış yapacak olan Gelir Pazar’ın açılış törenine Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir dışından gelen kooperatif temsilcileri, STK Örgüt temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Başkan Aday ve Aday Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Cevdet Bakkal ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Ortakaraören Muhtarı Ayşe Demir açılışta yaptıkları konuşmalarda, kadın kooperatiflerinin önemine değinerek, açılışı yapılan Gelir Pazar’da ürünleri satışa çıkarılacak kadın kooperatiflerine her türlü desteği verdiklerini, bundan sonrada vermeye devam edeceklerini dile getirdiler.

Gelir Pazar’ın açılış töreninde konuşma yapan Öz Ortakaraören Kooperatifi Kurucusu Abdullah Baki “bölgemizin üretici ve girişimci kadınlarının öncülüğünde kurulan kooperatiflerimizin bir araya geldiği Gelirpazar'ın ilk şubesini açıyoruz. Bu önemli günümüzde üretici kadınlarımızın yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Abdullah Baki’nin açılış konuşması:

“Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, davetimize icabet eden çok değerli kamu kuruluşu yöneticilerimiz, özel şirket sahipleri ve yöneticilerimiz ile basınımızın çok değerli temsilcileri ve çok kıymetli misafirlerimiz. Hanımefendiler, beyefendiler hoş geldiniz.

Ülkemizi derinden yaralayan acı haberin ardından 9 kahramanımızı ebediyete uğurladığımız gün düzenlediğimiz töreni olabildiğince sadeleştirerek sizlere hüzünle sesleniyorum. Şehitlerimizin ailelerine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Dünya çok hızlı uyanış ve dönüşüm sürecinden geçerken böyle bir dönemde dünya nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan kadınların güçlendirilmesi de bu uyanışın lokomotifidir. 21. yüzyıl kadınların ekonominin ve kalkınmanın yön veren aktörleri olmaya başladığı bir dönüşüm sürecine tanık oluyor.

Kadınlar çalışan değil girişici olarak da karşımıza çıkıyor. İş dünyasına ve siyasette kadınları karar mekanizmalarında görüyoruz. Dolayısıyla kadınların girişimci olmaya cesaretlendirmek ve girişimci olmaya imkân sağlamak oldukça önem arz ediyor.

Tam da bu noktada şehrimizin ve bölgemizin üretici ve girişimci kadınlarının öncülüğünde kurulan kooperatiflerimizin bir araya geldiği Gelirpazar'ın ilk şubesini açmak, bir araya gelmemizin en önemli vesilesi olmuştur.

Bu önemli günümüzde üretici kadınlarımızın yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Törenle hizmete giren Gelir Pazar’da Seydişehir ve bölgedeki kadın kooperatiflerinin kadınlarının, kendi elleriyle ürettiği doğal ürünler satışa çıkarılacak.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.