KİBRİT EV HAYATINI DEĞİŞTİRDİ (videolu)

Yaşam 12.06.2022 - 11:49, Güncelleme: 12.06.2022 - 11:49
 

KİBRİT EV HAYATINI DEĞİŞTİRDİ (videolu)

On bir yaşında kibrit çöpü ile yaptığı evle ağaç oyma ve süsleme sanatıyla tanışan Uğur Murat Süerdem elli üç yıldır sanatını hiçbir maddiyat beklemeden hobi olarak icra ediyor.

  Konya’nın Seydişehir İlçesinde altmış dört yaşındaki Murat Süerdem hayal dünyasında canlandırdığı ağaç oyma ve tasarım sanatını gerçekleştiriyor. 11 yaşında kibrit çöpleri ile yapığı maket evle başladığı bu hobiyi geliştirerek şimdi tavan üstlerine oyma sanatı, sandık, maket ev, gümüş işlemeli tablolar, tesbih, pencere yalıtım çalışması gibi birçok eser yaptı. Meslek lisesi mezunu olan Uğur Murat Süerdem: “Kendime ait tornam ve ağaç atölyem var. Ben bu sanatı severek yapıyorum. 1 yıl önce tavan işlemesi yaparken düştüm ve ayağımdan sakatlandım. Fakat bu hobiyi yapmaktan vazgeçmedim. Bir ömürde bu hobiyi yapmaya devam etmek istiyorum” dedi.  
On bir yaşında kibrit çöpü ile yaptığı evle ağaç oyma ve süsleme sanatıyla tanışan Uğur Murat Süerdem elli üç yıldır sanatını hiçbir maddiyat beklemeden hobi olarak icra ediyor.

 

Konya’nın Seydişehir İlçesinde altmış dört yaşındaki Murat Süerdem hayal dünyasında canlandırdığı ağaç oyma ve tasarım sanatını gerçekleştiriyor.

11 yaşında kibrit çöpleri ile yapığı maket evle başladığı bu hobiyi geliştirerek şimdi tavan üstlerine oyma sanatı, sandık, maket ev, gümüş işlemeli tablolar, tesbih, pencere yalıtım çalışması gibi birçok eser yaptı.

Meslek lisesi mezunu olan Uğur Murat Süerdem: “Kendime ait tornam ve ağaç atölyem var. Ben bu sanatı severek yapıyorum. 1 yıl önce tavan işlemesi yaparken düştüm ve ayağımdan sakatlandım. Fakat bu hobiyi yapmaktan vazgeçmedim. Bir ömürde bu hobiyi yapmaya devam etmek istiyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.