Konya’da genç kıza işkence olayında jet iddianame! İstenen cezalar belli oldu

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 16.04.2022 - 15:15, Güncelleme: 16.04.2022 - 15:15
 

Konya’da genç kıza işkence olayında jet iddianame! İstenen cezalar belli oldu

Konya’daki bir rezidansta iki genç kıza işkence yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Murat D, nişanlısı Sara D. ve arkadaşları Tuğba D. hakkında 5 gün sonra iddianamede hazırlandı. Şüphelilerin her biri için 31,5 yıla kadar hapsi istendi.

Türkiye, geride bırakmaya hazırlandığımız hafta, Demet A. (21) ile Merve K.'ye (27) Konya'daki bir rezidansta yapılan işkenceyi konuştu. 10 Nisan günü genç kızların vücudunda sigara söndürdükleri, saçlarını ustura ile kestikleri, üzerlerindeki kıyafetleri çıkartarak işkenceler yaptıkları iddia edilen şüpheliler Murat D. (41), nişanlısı Sara D. (24) ve arkadaşları Tuğba D. (22) hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 31 YILA KADAR HAPİS CEZASI Sabah’ta yer alan habere göre; Demet A, işkence sırasında saçlarının kesildiğini, yüzünde sigara söndürüldüğünü anlatmıştı. Cumhuriyet savcısı iddianamede şüpheliler hakkında 'birden fazla kişi tarafından birlikte silahlı tehdit, birden fazla kişi tarafından gece vakti konutta yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından 31,5'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi. İddianamede şunlara yer verildi: "Şüpheliler fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etti. Merve K.'nın kıyafetlerinin makas ile kesilmesi nedeniyle mala zarar verme suçu oluştu. Merve K'ye 'küfür içeren' kelimeler kullanarak onur, şeref ve saygınlığına saldırıp hakaret suçu işlediler. Merve K'nin cep telefonu ve çantasını zorla alarak yağma yaptılar. Sonra etkin pişmanlık göstererek bunları iade ettiler. Silahtan sayılan cop, makas, bıçak gibi aletlerle Merve K'nin evden çıkmasına engel oldular. Yine bu aletleri kullanarak birden fazla kişi ile tehdit ettiler."
Konya’daki bir rezidansta iki genç kıza işkence yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Murat D, nişanlısı Sara D. ve arkadaşları Tuğba D. hakkında 5 gün sonra iddianamede hazırlandı. Şüphelilerin her biri için 31,5 yıla kadar hapsi istendi.

Türkiye, geride bırakmaya hazırlandığımız hafta, Demet A. (21) ile Merve K.'ye (27) Konya'daki bir rezidansta yapılan işkenceyi konuştu.

10 Nisan günü genç kızların vücudunda sigara söndürdükleri, saçlarını ustura ile kestikleri, üzerlerindeki kıyafetleri çıkartarak işkenceler yaptıkları iddia edilen şüpheliler Murat D. (41), nişanlısı Sara D. (24) ve arkadaşları Tuğba D. (22) hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

31 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Sabah’ta yer alan habere göre; Demet A, işkence sırasında saçlarının kesildiğini, yüzünde sigara söndürüldüğünü anlatmıştı. Cumhuriyet savcısı iddianamede şüpheliler hakkında 'birden fazla kişi tarafından birlikte silahlı tehdit, birden fazla kişi tarafından gece vakti konutta yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından 31,5'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi.

İddianamede şunlara yer verildi:

"Şüpheliler fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etti. Merve K.'nın kıyafetlerinin makas ile kesilmesi nedeniyle mala zarar verme suçu oluştu. Merve K'ye 'küfür içeren' kelimeler kullanarak onur, şeref ve saygınlığına saldırıp hakaret suçu işlediler.

Merve K'nin cep telefonu ve çantasını zorla alarak yağma yaptılar. Sonra etkin pişmanlık göstererek bunları iade ettiler. Silahtan sayılan cop, makas, bıçak gibi aletlerle Merve K'nin evden çıkmasına engel oldular. Yine bu aletleri kullanarak birden fazla kişi ile tehdit ettiler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.