Kuğulu 10 Numara

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2021 - 02:56, Güncelleme: 08.10.2021 - 02:56
 

Kuğulu 10 Numara

Ali Saylam Köşe Yazısı

Geçen Pazar günü Kuğulu mesire alanında arkadaşlarla buluştuk, piknik yaptık. Haber amacıyla zaman zaman gittiğim Kuğulu’da geçen hafta arkadaşlarımızla buluştuğumuzda duygu yüklü hatıralarımın saklı olduğu Kuğulu’yu baştan aşağı gözden geçirdim. Gençlik ve öğrencilik yıllarında 6-7 sefer çıktığım Sibele Dini’n yerleşim yerlerinden 1470 metre rakım 346 metre uzunluğundaki Ferzene Mağarasının içerisinden 3 tane havuz ve uzun bir yol gittikten sonra bir çay akardı. Hem tarihi hem de turistik özelliği olan bölgenin en önemli mağaralarından biriydi Ferzene. Bu mağaranın eteklerinde yağışlı dönemlerde Gürlevik kaynağı ve etrafındaki sıralanmış pınarları, kavaklık ve çeşmesi, mağaranın arka tarafında destansı hikâyelere konu olmuş Kalafat Dağı… Bu saydığımız piknik alanının üst tarafındaki bu müstesna güzelliklerin Seydişehirli olarak bizler dahi farkında olmadığını düşünüyorum. Şu haliyle bile dağ eteğinde piknik yapmak için bölgenin en güzel doğal parkı olan Kuğulu’nun yüksek bölgesinde kalan bu güzelliklerini de turizme sunabilirsek Abant’tan daha güzel olacağına bende inanıyorum. Seydişehir’in en büyük mega projesi olan içerisinde 3 tane büyük gölet ve günü birlik kalınabilecek bungalov evler, su sporlarının yapılabileceği bütün sosyal aktivitelere açık Kuğulu Milli Park projesinin biran evvel tamamlanması, termal turizmden sonra doğa turizminde hayata geçirilmiş olacak. Doğal bir piknik alanına sahip olmamızda emekleri geçen bütün Belediye Başkanlarına teşekkür ederim. Ama Sayın Mehmet Tutal, termal turizmden sonra Kuğulu projesini de hayata geçirebilirse bu iki önemli proje onun eseri olarak kalacak. Yanız bu çalışmalar yapılırken Kuğulu’yu ziyaret eden misafirlerin de bir isteği var. Şehir dışından gelen misafirlerden birçoğu “başkanınıza söyleyin, burası çok güzel bir doğal park, Sakın ha beton katmasınlar” talebinde bulunuyorlar. Sayın Belediye Başkanımız da bu talebi göz ardı etmemeli.      
Ali Saylam Köşe Yazısı

Geçen Pazar günü Kuğulu mesire alanında arkadaşlarla buluştuk, piknik yaptık.

Haber amacıyla zaman zaman gittiğim Kuğulu’da geçen hafta arkadaşlarımızla buluştuğumuzda duygu yüklü hatıralarımın saklı olduğu Kuğulu’yu baştan aşağı gözden geçirdim.

Gençlik ve öğrencilik yıllarında 6-7 sefer çıktığım Sibele Dini’n yerleşim yerlerinden 1470 metre rakım 346 metre uzunluğundaki Ferzene Mağarasının içerisinden 3 tane havuz ve uzun bir yol gittikten sonra bir çay akardı. Hem tarihi hem de turistik özelliği olan bölgenin en önemli mağaralarından biriydi Ferzene.

Bu mağaranın eteklerinde yağışlı dönemlerde Gürlevik kaynağı ve etrafındaki sıralanmış pınarları, kavaklık ve çeşmesi, mağaranın arka tarafında destansı hikâyelere konu olmuş Kalafat Dağı…

Bu saydığımız piknik alanının üst tarafındaki bu müstesna güzelliklerin Seydişehirli olarak bizler dahi farkında olmadığını düşünüyorum.

Şu haliyle bile dağ eteğinde piknik yapmak için bölgenin en güzel doğal parkı olan Kuğulu’nun yüksek bölgesinde kalan bu güzelliklerini de turizme sunabilirsek Abant’tan daha güzel olacağına bende inanıyorum.

Seydişehir’in en büyük mega projesi olan içerisinde 3 tane büyük gölet ve günü birlik kalınabilecek bungalov evler, su sporlarının yapılabileceği bütün sosyal aktivitelere açık Kuğulu Milli Park projesinin biran evvel tamamlanması, termal turizmden sonra doğa turizminde hayata geçirilmiş olacak.

Doğal bir piknik alanına sahip olmamızda emekleri geçen bütün Belediye Başkanlarına teşekkür ederim.

Ama Sayın Mehmet Tutal, termal turizmden sonra Kuğulu projesini de hayata geçirebilirse bu iki önemli proje onun eseri olarak kalacak.

Yanız bu çalışmalar yapılırken Kuğulu’yu ziyaret eden misafirlerin de bir isteği var.

Şehir dışından gelen misafirlerden birçoğu “başkanınıza söyleyin, burası çok güzel bir doğal park, Sakın ha beton katmasınlar” talebinde bulunuyorlar.

Sayın Belediye Başkanımız da bu talebi göz ardı etmemeli.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.