MAHMUT ESAD EFENDİ SEYDİŞEHİR’DE BÜSTÜ BAŞINDA ANILDI

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 22.05.2023 - 16:06, Güncelleme: 22.05.2023 - 17:47
 

MAHMUT ESAD EFENDİ SEYDİŞEHİR’DE BÜSTÜ BAŞINDA ANILDI

Her yıl tapu kadastrodan üst düzey katılım ve Seydişehir protokolünün katılımıyla gerçekleşen Tapu Kadastronun kuruluşu ve Mahmud Esad Efendiyi anma töreni bu sene deprem nedeniyle sönük geçti.

Tapu Kadastronun kuruluşu ve Mahmud Esad Efendi’nin ölümünün 106. yılı anma programında sadece Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Sicil Müdürlüğü büst önüne çift çelenk koyarak anıldı. Tapu Kadastro Haftası ve Tapu Kadastronun kurucusu, âlim, müderris, devlet adamı, Defter-i Hakani Nazırı Milletvekili Mahmud Esad Efendinin vefatının 106. yılı dolayısı ile Seydişehir’de anıldı. Seydişehir hükümet konağı önünde bulunan Mahmut Esat Efendi anıtı önüne Seydişehir Tapu Müdürü Muttalip Camcı çelenk bıraktı. Camcı: “Kadaster Mahmud Esad Efendi, sadece ülkemizin değil, yaptığı çalışmalarla tüm dünyanın önemli bir değeri haline gelmiş devlet adamlarından biridir. Bizlere miras bıraktığı tapu ve kadastro uygulamaları günümüzde halen daha kullanılmaktadır. 100 yıl öncesinde yapmış olduğu çalışmaları değerli kılan, günümüzde halen daha kullanılıyor olmasını sağlayan temel değer ise, Mahmud Esad Efendinin sanattan tarihe, kadastrodan dini ilimlere kadar büyük bir ilim adamı olmasıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle Kadaster Mahmud Esad Efendi’yi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Çelenk sunma programı Deprem dolayısı ile sade bir törenle yapıldı. Programa Seydişehir Tapu Müdürü Muttalip Camcı, Kadastro birim sorumlusu Mehmet Akburun ve Tapu personelleri katıldı.  
Her yıl tapu kadastrodan üst düzey katılım ve Seydişehir protokolünün katılımıyla gerçekleşen Tapu Kadastronun kuruluşu ve Mahmud Esad Efendiyi anma töreni bu sene deprem nedeniyle sönük geçti.

Tapu Kadastronun kuruluşu ve Mahmud Esad Efendi’nin ölümünün 106. yılı anma programında sadece Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Sicil Müdürlüğü büst önüne çift çelenk koyarak anıldı.

Tapu Kadastro Haftası ve Tapu Kadastronun kurucusu, âlim, müderris, devlet adamı, Defter-i Hakani Nazırı Milletvekili Mahmud Esad Efendinin vefatının 106. yılı dolayısı ile Seydişehir’de anıldı.

Seydişehir hükümet konağı önünde bulunan Mahmut Esat Efendi anıtı önüne Seydişehir Tapu Müdürü Muttalip Camcı çelenk bıraktı.

Camcı: “Kadaster Mahmud Esad Efendi, sadece ülkemizin değil, yaptığı çalışmalarla tüm dünyanın önemli bir değeri haline gelmiş devlet adamlarından biridir. Bizlere miras bıraktığı tapu ve kadastro uygulamaları günümüzde halen daha kullanılmaktadır. 100 yıl öncesinde yapmış olduğu çalışmaları değerli kılan, günümüzde halen daha kullanılıyor olmasını sağlayan temel değer ise, Mahmud Esad Efendinin sanattan tarihe, kadastrodan dini ilimlere kadar büyük bir ilim adamı olmasıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle Kadaster Mahmud Esad Efendi’yi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Çelenk sunma programı Deprem dolayısı ile sade bir törenle yapıldı.

Programa Seydişehir Tapu Müdürü Muttalip Camcı, Kadastro birim sorumlusu Mehmet Akburun ve Tapu personelleri katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.