Mühendislikte Öğrenci Azalırken, Sağlığa İlgi Fazla

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.09.2021 - 01:46, Güncelleme: 29.09.2021 - 01:46
 

Mühendislikte Öğrenci Azalırken, Sağlığa İlgi Fazla

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Kamil Akkanat Sağlık Bilimler Fakültesi 4 Ekim Pazartesi günü ders başı yapıyor.

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlayacak olan Seydişehir Necmettin Erbakan Üniversitesinde Mühendislik Fakültesinde öğrenci sayısının düşmesi, Sağlık Bilimler Fakültesine ise öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Daha önce öğrenci tercihi olmadığı için Maden ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği faal duruma geçemeyen hoca bulunamadığı için Elektrik ve Elektronik Bölümü açılamayan, Mühendislik Fakültesinde 2011 yılında kurulan Makine Mühendisliği ise tercih edilmediği için ek kontenjandan da öğrenci gelmezse açılmama ile karşı karşıya kalacak. Sağlık Bilimler Fakültesinde ise açık durumda bulunan Hemşirelik Bölümüne tam kontenjan öğrenci gelirken bu yıl yeni açılan Sağlık Bilimler Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümüne ise öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği öğrenildi. Pandemi dolayısıyla geçen yıl yüz yüze öğretime geçilemeyen Üniversitede, bu yıl öğrencilerine kavuşacak olan Mühendislik Fakültesinde sadece Bilgisayar Mühendisliği ile öğretime başlayacak olması üzerken, ilk kez yeni binasında öğretim verecek olan Sağlık Bilimler Fakültesinde ise 120’ye yakın öğrencinin kayıt yaptırması sevindirdi. Haber: Arzu Saylam
Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Kamil Akkanat Sağlık Bilimler Fakültesi 4 Ekim Pazartesi günü ders başı yapıyor.

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlayacak olan Seydişehir Necmettin Erbakan Üniversitesinde Mühendislik Fakültesinde öğrenci sayısının düşmesi, Sağlık Bilimler Fakültesine ise öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Daha önce öğrenci tercihi olmadığı için Maden ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği faal duruma geçemeyen hoca bulunamadığı için Elektrik ve Elektronik Bölümü açılamayan, Mühendislik Fakültesinde 2011 yılında kurulan Makine Mühendisliği ise tercih edilmediği için ek kontenjandan da öğrenci gelmezse açılmama ile karşı karşıya kalacak.

Sağlık Bilimler Fakültesinde ise açık durumda bulunan Hemşirelik Bölümüne tam kontenjan öğrenci gelirken bu yıl yeni açılan Sağlık Bilimler Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümüne ise öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği öğrenildi.

Pandemi dolayısıyla geçen yıl yüz yüze öğretime geçilemeyen Üniversitede, bu yıl öğrencilerine kavuşacak olan Mühendislik Fakültesinde sadece Bilgisayar Mühendisliği ile öğretime başlayacak olması üzerken, ilk kez yeni binasında öğretim verecek olan Sağlık Bilimler Fakültesinde ise 120’ye yakın öğrencinin kayıt yaptırması sevindirdi.

Haber: Arzu Saylam

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.