Proje yürüseydi Nuzumla Kilimleri yaşayacaktı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.01.2021 - 10:31, Güncelleme: 26.01.2021 - 10:31
 

Proje yürüseydi Nuzumla Kilimleri yaşayacaktı

Yaylacık Mahallesinde üretilen Kökboyalı Nuzumla kilim ve heybeleri yaşatılsaydı çilek gibi mahallenin en önemli geçim kaynağı olacaktı.

18 Yıl önce başlatılan bir proje ile köye has kilim ve heybeler gün yüzüne çıkartılmış ve köylüler tarafından tekrar dokumaya başlamıştı. Nuzumla kilimlerini gün yüzüne çıkarma Projesi Hollanda ile birlikte yürütülmüş. O yıllarda Hollanda’dan birgrup gelerek projeye destek verilmiş ve başta Japonya olmak üzere Dünya’ya açılmıştı. Yaylacık Mahallesinde daha sonra gerçekleştirilen çilek projesi ile İl Genel Meclisi marifeti ile yapılan destekler sayesinde ülkemizde ve dünyada aranan çilek oldu. 650 metre yükseklikteki ilçemize bağlı Yaylacık Mahallesinde 2020 yılında 2000 ton çilek üretildi. Üretilen çileklerin %80’inde yurtdışına ithal edildi. Yaylacık çilek üretimi konusunda ilçemize ve Türkiye’ye örnek olurken Nuzumla kilimlerini yaşatma konusundaki başarısızlığı kafaları karıştırıyor.
Yaylacık Mahallesinde üretilen Kökboyalı Nuzumla kilim ve heybeleri yaşatılsaydı çilek gibi mahallenin en önemli geçim kaynağı olacaktı.

18 Yıl önce başlatılan bir proje ile köye has kilim ve heybeler gün yüzüne çıkartılmış ve köylüler tarafından tekrar dokumaya başlamıştı.

Nuzumla kilimlerini gün yüzüne çıkarma Projesi Hollanda ile birlikte yürütülmüş.

O yıllarda Hollanda’dan birgrup gelerek projeye destek verilmiş ve başta Japonya olmak üzere Dünya’ya açılmıştı.

Yaylacık Mahallesinde daha sonra gerçekleştirilen çilek projesi ile İl Genel Meclisi marifeti ile yapılan destekler sayesinde ülkemizde ve dünyada aranan çilek oldu.

650 metre yükseklikteki ilçemize bağlı Yaylacık Mahallesinde 2020 yılında 2000 ton çilek üretildi.

Üretilen çileklerin %80’inde yurtdışına ithal edildi.

Yaylacık çilek üretimi konusunda ilçemize ve Türkiye’ye örnek olurken Nuzumla kilimlerini yaşatma konusundaki başarısızlığı kafaları karıştırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.