SEYDİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDEN KINAMA

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 05.07.2023 - 14:58, Güncelleme: 09.07.2023 - 21:25
 

SEYDİŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDEN KINAMA

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç'te bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılması hadisesi kınandı.

Gündem dışı olarak sunulan ve oy birliği ile kabul edilen kınama metnini okuyan Başkan Tutal, “Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç'te bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının, vandallığın himaye edilmesinin hem Türk milletinin inancına hem de insanlık değerlerine aykırı olduğunun açık olduğunun göstergesidir. "Kur'an okumak ilahi bir nasip ve nimet, yakmak ise namertlik ve soysuzluktur. Bu nefret suçu mahiyetindeki provokasyonu Irak asıllı malum meczubun tek başına planlayıp hayata geçirmesini düşünmek pek tabii hayatın ve hadiselerin olağan akışına bütünüyle aykırıdır"   "BARBARLIĞIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ" Kur'an-ı Kerim'i yakmanın ifade ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceği açık olup, Barbarlığın özgürlüğü olamaz. Özgürlük başkasına zarar vermeyen bir şeyi yapma hakkıdır.  Şunu ikazla hatırlatırız ki, Kur'an-ı Kerim bir kağıt parçası değil, Allah'ın yeryüzüne indirilmiş nuru, akıl sahibi inananların düşünmeleri, anlamaları ve ders almaları için lütfedilmiş saadet, selamet, hidayet ve hikmet surudur. Kur'an yakan kendini yakmıştır. Kur'an yakan cehennemin dibini boylamıştır" Batı karanlıklar içinde çırpınırken, İslamiyet’in saçtığı aydınlık sayesinde ilim ile din, akıl ile iman, madde ile ruh, dünya ile ahiret arasında tam bir ahenk sağlanmış, Kur’an-ı Kerim de en büyük mucize olarak nüzul etmişti. Türk milleti her zaman inançlara ve insan haklarına riayet etmiş, saygılı davranmıştır. Tarihin heyecanla titreyen yapraklarını araladığımızda bu husus görülebilecektir. İsveç’te ikide bir hassasiyetlerimizi kanatan, inanç haysiyetimizi kaşıyan ilkellikleri, ifrat ve tefrit noktasını dahi geçmiş tahammülsüzlükleri lanetliyor, Kitabullaha uzanan mundar ellerin günü geldiğinde kırılacağına yürekten inanıyoruz. Bu sebeple mukaddes kitabımıza Allah kelamı olan Kur'an-ı Kerime yapılan ve gün geçtikçe de artan bu saldırıları ve bu saldırılara göz yuman başta İSVEÇ olmak üzere güya medeni batılı devletleri sergiledikleri bu nefret suçundan dolayı kınıyoruz”
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç'te bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılması hadisesi kınandı.

Gündem dışı olarak sunulan ve oy birliği ile kabul edilen kınama metnini okuyan Başkan Tutal, “Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç'te bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasının, vandallığın himaye edilmesinin hem Türk milletinin inancına hem de insanlık değerlerine aykırı olduğunun açık olduğunun göstergesidir.

"Kur'an okumak ilahi bir nasip ve nimet, yakmak ise namertlik ve soysuzluktur. Bu nefret suçu mahiyetindeki provokasyonu Irak asıllı malum meczubun tek başına planlayıp hayata geçirmesini düşünmek pek tabii hayatın ve hadiselerin olağan akışına bütünüyle aykırıdır"

 

"BARBARLIĞIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ"

Kur'an-ı Kerim'i yakmanın ifade ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceği açık olup, Barbarlığın özgürlüğü olamaz. Özgürlük başkasına zarar vermeyen bir şeyi yapma hakkıdır.

 Şunu ikazla hatırlatırız ki, Kur'an-ı Kerim bir kağıt parçası değil, Allah'ın yeryüzüne indirilmiş nuru, akıl sahibi inananların düşünmeleri, anlamaları ve ders almaları için lütfedilmiş saadet, selamet, hidayet ve hikmet surudur. Kur'an yakan kendini yakmıştır. Kur'an yakan cehennemin dibini boylamıştır"

Batı karanlıklar içinde çırpınırken, İslamiyet’in saçtığı aydınlık sayesinde ilim ile din, akıl ile iman, madde ile ruh, dünya ile ahiret arasında tam bir ahenk sağlanmış, Kur’an-ı Kerim de en büyük mucize olarak nüzul etmişti.

Türk milleti her zaman inançlara ve insan haklarına riayet etmiş, saygılı davranmıştır. Tarihin heyecanla titreyen yapraklarını araladığımızda bu husus görülebilecektir. İsveç’te ikide bir hassasiyetlerimizi kanatan, inanç haysiyetimizi kaşıyan ilkellikleri, ifrat ve tefrit noktasını dahi geçmiş tahammülsüzlükleri lanetliyor, Kitabullaha uzanan mundar ellerin günü geldiğinde kırılacağına yürekten inanıyoruz.

Bu sebeple mukaddes kitabımıza Allah kelamı olan Kur'an-ı Kerime yapılan ve gün geçtikçe de artan bu saldırıları ve bu saldırılara göz yuman başta İSVEÇ olmak üzere güya medeni batılı devletleri sergiledikleri bu nefret suçundan dolayı kınıyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.