SEYDİŞEHİR DOĞALGAZI YETERİNCE BENİMSENMEDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.04.2016 - 12:40, Güncelleme: 22.04.2016 - 12:40
 

SEYDİŞEHİR DOĞALGAZI YETERİNCE BENİMSENMEDİ

Seydişehir?de ısıtma da tam kullanılmayan doğalgazın, temiz bir çevre için sosyal bir zorunluluk ve ekonomik açıdan diğer ısınma araçlarına göre daha avantajlı olduğu bildirildi.

Selçuk-Gaz proje müdürü Eyüp  Mustafa Öztürk yaptığı açıklamada, ilçemizde 5340 doğalgaz abonesi olduğunu, 4 bine yakında halen abone olmayan potansiyel abonenin bulunduğunu belirterek; “Konya ilçeleri arasında sadece Seydişehir ve Çumra doğalgaz kullanıyor.  Diğer ilçeler doğalgazı kullanmak istemelerine rağmen yatırım maliyetleri düşünüldüğü zaman rantabl görünmediği için doğalgaz götürülemiyor. Bu nedenle Seydişehir’in bu avantajı iyi kullanması gerekiyor.” dedi. Selçuk-Gaz proje müdürü Öztürk; “Doğalgaz diğer kömür, odun, elektrik gibi ısınma araçlarına göre daha ucuz olmasına rağmen Seydişehir’de ısınma amaçlı istenilen oranda kullanılmıyor. Genel olarak banyo ve ocaklarda de kullanılıyor. Oysa hem ekonomik açıdan hem de daha temiz bir çevre için doğalgazı kullanmak sosyal bir sorumluluktur.” şeklinde konuştu.  
Seydişehir?de ısıtma da tam kullanılmayan doğalgazın, temiz bir çevre için sosyal bir zorunluluk ve ekonomik açıdan diğer ısınma araçlarına göre daha avantajlı olduğu bildirildi.

Selçuk-Gaz proje müdürü Eyüp  Mustafa Öztürk yaptığı açıklamada, ilçemizde 5340 doğalgaz abonesi olduğunu, 4 bine yakında halen abone olmayan potansiyel abonenin bulunduğunu belirterek; “Konya ilçeleri arasında sadece Seydişehir ve Çumra doğalgaz kullanıyor.  Diğer ilçeler doğalgazı kullanmak istemelerine rağmen yatırım maliyetleri düşünüldüğü zaman rantabl görünmediği için doğalgaz götürülemiyor. Bu nedenle Seydişehir’in bu avantajı iyi kullanması gerekiyor.” dedi.

Selçuk-Gaz proje müdürü Öztürk; “Doğalgaz diğer kömür, odun, elektrik gibi ısınma araçlarına göre daha ucuz olmasına rağmen Seydişehir’de ısınma amaçlı istenilen oranda kullanılmıyor. Genel olarak banyo ve ocaklarda de kullanılıyor. Oysa hem ekonomik açıdan hem de daha temiz bir çevre için doğalgazı kullanmak sosyal bir sorumluluktur.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.