SEYDİŞEHİR ISPARTA'YLA BİRLİKTE ELE ALINMALI..!

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 13.02.2022 - 21:25, Güncelleme: 13.02.2022 - 21:25
 

SEYDİŞEHİR ISPARTA'YLA BİRLİKTE ELE ALINMALI..!

Ali Saylam Köşe Yazısı

 Isparta’da geçtiğimiz hafta günlerce yaşanan elektrik kesintisinden sonra ilçemizde daha önce yaşanan böyle bir durumu haber ve köşe yazısında dile getirmemize rağmen çok sayıda okuyucumuz “Isparta ayağa kalktı, siz gazeteciler yeterince olayın üzerine gidemediniz” diyerek sitem ettiler. Aslında haksızda değillerdi. Çünkü Isparta’daki gibi Seydişehir’de de kesinti yüzünden mağdur olan çok sayıda vatandaşımız olmuştu. Aynı oradaki gibi günlerce ilçemize elektrik gelmeyince hayat durmuştu. Şuanda MEDAŞ dosyasını fazla kurcalamak istemiyorum, kurcalarsak gelen bilgilerle beraber baya kabarık bir dosya var. Vatandaşlar buna benzer kışların eskiden de olduğunu ama bu kadar elektrik kesintisinin yaşanmadığını, eski döşenen direk ve tellerin ayakta kalırken yeni döşenenlerin bir bir yıkıldığını somut deliller sunarak gösteriyorlar. Çalıştırdığı personelin maaşlarının düşüklüğünden tutun, yeni döşenen elektrik hatlarının dayanıksızlığına kadar birçok eleştiriye maruz kalan MEDAŞ’ın bu eksik ve öngörüsüzlük tutumuna bende katılıyorum. Elektrik Mühendislerinin konuyla ilgili; döşenen malzemelerde yapılan buz yükü hesabının daha ılıman bölgelere göre yapıldığı, şuanda Seydişehir’in ikinci risk altında bölge olduğu, rüzgar, kar yağışı ve çetin kışları göz önüne alındığı zaman en az üçüncü risk bölgesi olması gerektiği önerisini bende kıymetli buluyorum. Geçen haftaki elektrik kesintisinden sonra Isparta Bölgesine bakan AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNİN yaptığı açıklamada senaryolara göre yatırım programının ve hesaplamaların yeniden değerlendirileceği bildirdi. Isparta’dan sonra en uzun süreli elektrik kesintisini yaşayan Seydişehir’inde yatırım programlarını ve risk hesaplamalarını tekrar gözden geçirmesini talep ediyor kamuoyunu rahatlatmak için böyle bir açıklamayı da MEDAŞ’tan bekliyoruz.
Ali Saylam Köşe Yazısı

 Isparta’da geçtiğimiz hafta günlerce yaşanan elektrik kesintisinden sonra ilçemizde daha önce yaşanan böyle bir durumu haber ve köşe yazısında dile getirmemize rağmen çok sayıda okuyucumuz “Isparta ayağa kalktı, siz gazeteciler yeterince olayın üzerine gidemediniz” diyerek sitem ettiler.

Aslında haksızda değillerdi.

Çünkü Isparta’daki gibi Seydişehir’de de kesinti yüzünden mağdur olan çok sayıda vatandaşımız olmuştu.

Aynı oradaki gibi günlerce ilçemize elektrik gelmeyince hayat durmuştu.

Şuanda MEDAŞ dosyasını fazla kurcalamak istemiyorum, kurcalarsak gelen bilgilerle beraber baya kabarık bir dosya var.

Vatandaşlar buna benzer kışların eskiden de olduğunu ama bu kadar elektrik kesintisinin yaşanmadığını, eski döşenen direk ve tellerin ayakta kalırken yeni döşenenlerin bir bir yıkıldığını somut deliller sunarak gösteriyorlar.

Çalıştırdığı personelin maaşlarının düşüklüğünden tutun, yeni döşenen elektrik hatlarının dayanıksızlığına kadar birçok eleştiriye maruz kalan MEDAŞ’ın bu eksik ve öngörüsüzlük tutumuna bende katılıyorum.

Elektrik Mühendislerinin konuyla ilgili; döşenen malzemelerde yapılan buz yükü hesabının daha ılıman bölgelere göre yapıldığı, şuanda Seydişehir’in ikinci risk altında bölge olduğu, rüzgar, kar yağışı ve çetin kışları göz önüne alındığı zaman en az üçüncü risk bölgesi olması gerektiği önerisini bende kıymetli buluyorum.

Geçen haftaki elektrik kesintisinden sonra Isparta Bölgesine bakan AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNİN yaptığı açıklamada senaryolara göre yatırım programının ve hesaplamaların yeniden değerlendirileceği bildirdi.

Isparta’dan sonra en uzun süreli elektrik kesintisini yaşayan Seydişehir’inde yatırım programlarını ve risk hesaplamalarını tekrar gözden geçirmesini talep ediyor kamuoyunu rahatlatmak için böyle bir açıklamayı da MEDAŞ’tan bekliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
ALİ Buğdaycı
(15.02.2022 00:17 - #418)
ALİ abi eline sağlık güzel anlatmışsın
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.