SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN ÜYELERİNE, ?KALİTEYE DİKKAT EDELİM?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.04.2016 - 06:01, Güncelleme: 29.04.2016 - 06:01
 

SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN ÜYELERİNE, ?KALİTEYE DİKKAT EDELİM?

Süt Üreticileri Birliği, süt üretiminin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek; ?Birlik üyesi üreticilerin, süt üretiminde kaliteye önem vermelerini istedi.

Seydişehir Ziraat Odası başkanı Ahmet Ünvar ve Süt Üreticileri Birliği başkanı Zehra İpek, şuanda Türkiye’de üretim fazlası süt üretildiğini alıcı firmaların ise en kaliteli sütü en ucuza almak istediklerini belirterek; “Özellikle sütte ki antibiyotik, yağ oranları ve su süt’ün kabul ve red kriterlerine önemli bir etkisi vardır. Örneğin, yağ oranının %3.50’nin altına düşmemesi gerekiyor. Seydişehir Süt Üreticileri Birliği Türkiye’de ki tanınmış firmalara süt vermekte. Bu firmaların ise hata payı sıfıra varan modern laboratuarları var. Kriterlere uyulmadığı zaman süt üretimi talepten fazla üretildiğinden bu firmaları eskisi gibi toleranslı davranmıyor. Bu nedenle bu hassas dönemi en hasarsız bir şekilde atlatmak için üreticilerimizin kaliteye dikkat etmeleri gerekiyor.” dedi. Süt Üreticileri Birliği başkanı İpek, Seydişehir’in süt kotasının 40 ton olduğunu bunu önce 30’a şimdide 20 tona düşürdüklerini belirterek; “Biz Konya süt birliği içerisinde alıcı firmalarla iyi ilişkilerde bulunarak önemli bir yere sahibiz. Türkiye genelinde bulunan süt sıkıntısını Seydişehir olarak bu firmalarla yakın çalışmalarımızla üreticimize en az hasarla hissettirmemeye çalıştık ama bu son günlerde kaliteden yaşanan sıkıntıyı üreticilerimizle birlikte aşarsak birlik üyelerimizin menfaatine olacaktır.” şeklinde konuştu.
Süt Üreticileri Birliği, süt üretiminin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek; ?Birlik üyesi üreticilerin, süt üretiminde kaliteye önem vermelerini istedi.

Seydişehir Ziraat Odası başkanı Ahmet Ünvar ve Süt Üreticileri Birliği başkanı Zehra İpek, şuanda Türkiye’de üretim fazlası süt üretildiğini alıcı firmaların ise en kaliteli sütü en ucuza almak istediklerini belirterek; “Özellikle sütte ki antibiyotik, yağ oranları ve su süt’ün kabul ve red kriterlerine önemli bir etkisi vardır. Örneğin, yağ oranının %3.50’nin altına düşmemesi gerekiyor. Seydişehir Süt Üreticileri Birliği Türkiye’de ki tanınmış firmalara süt vermekte. Bu firmaların ise hata payı sıfıra varan modern laboratuarları var. Kriterlere uyulmadığı zaman süt üretimi talepten fazla üretildiğinden bu firmaları eskisi gibi toleranslı davranmıyor. Bu nedenle bu hassas dönemi en hasarsız bir şekilde atlatmak için üreticilerimizin kaliteye dikkat etmeleri gerekiyor.” dedi.

Süt Üreticileri Birliği başkanı İpek, Seydişehir’in süt kotasının 40 ton olduğunu bunu önce 30’a şimdide 20 tona düşürdüklerini belirterek; “Biz Konya süt birliği içerisinde alıcı firmalarla iyi ilişkilerde bulunarak önemli bir yere sahibiz. Türkiye genelinde bulunan süt sıkıntısını Seydişehir olarak bu firmalarla yakın çalışmalarımızla üreticimize en az hasarla hissettirmemeye çalıştık ama bu son günlerde kaliteden yaşanan sıkıntıyı üreticilerimizle birlikte aşarsak birlik üyelerimizin menfaatine olacaktır.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.