Tarihi Fındıklı Yol Kışında Doğaseverlerin Gözdesi (VİDEOLU)

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 10.02.2022 - 17:02, Güncelleme: 10.02.2022 - 17:07
 

Tarihi Fındıklı Yol Kışında Doğaseverlerin Gözdesi (VİDEOLU)

Seydişehir’in nostaljik yolu olan fındıklı yol, vatandaşlar tarafından kışında büyük ilgi görüyor.

Doğasever vatandaşlar tarihi fındıklı yolda kartpostallık resimler çektirmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu yol üzerinde bahçeleri bulunan gazeteci Şefika Bülbül ve sanatçı Mehmet Elbi, Seydişehir Belediyesi tarafından koruma altına alınan yolun tahrip edilmeden doğal güzellikte kalmaya devam etmesini istedi. Fındıklı yolda bulunan bahçelerinde çocukluğu geçen gazeteci eski köşe yazarlarında Şefika Bülbül, bu yolun Seydişehir için önemli bir değer olduğunu söyleyerek: “ 70 yıla yakındır yazları fındıklı yolda bulunan bağ evimizde kalıyoruz. Bu yol Seydişehir için bir nimet. İnsanı geçmişine bağlayan nostaljisiyle değer katan özel bir yol. Anadolu da bağ kültürünün yaşandığı bu doğa harikası yerin bakiliğinin devam etmesi için bu güzel yerin korunması gerekiyor.” dedi. Fotoğraf çekmek için fındıklı yola giden sanatçı Mehmet Elbi ise: “Doğal yapısı bozulmayan tek yol burası. Yaz ve kış, dört mevsim fotoğraf çekmek için biçilmez kaftan.” diyerek  fındıklı yolun özenle korunmasını istedi.
Seydişehir’in nostaljik yolu olan fındıklı yol, vatandaşlar tarafından kışında büyük ilgi görüyor.

Doğasever vatandaşlar tarihi fındıklı yolda kartpostallık resimler çektirmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu yol üzerinde bahçeleri bulunan gazeteci Şefika Bülbül ve sanatçı Mehmet Elbi, Seydişehir Belediyesi tarafından koruma altına alınan yolun tahrip edilmeden doğal güzellikte kalmaya devam etmesini istedi.

Fındıklı yolda bulunan bahçelerinde çocukluğu geçen gazeteci eski köşe yazarlarında Şefika Bülbül, bu yolun Seydişehir için önemli bir değer olduğunu söyleyerek: “ 70 yıla yakındır yazları fındıklı yolda bulunan bağ evimizde kalıyoruz. Bu yol Seydişehir için bir nimet. İnsanı geçmişine bağlayan nostaljisiyle değer katan özel bir yol. Anadolu da bağ kültürünün yaşandığı bu doğa harikası yerin bakiliğinin devam etmesi için bu güzel yerin korunması gerekiyor.” dedi.


Fotoğraf çekmek için fındıklı yola giden sanatçı Mehmet Elbi ise: “Doğal yapısı bozulmayan tek yol burası. Yaz ve kış, dört mevsim fotoğraf çekmek için biçilmez kaftan.” diyerek  fındıklı yolun özenle korunmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.