TARSİM, ÖDEMELER İÇİN MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 06.04.2022 - 14:34, Güncelleme: 08.04.2022 - 15:13
 

TARSİM, ÖDEMELER İÇİN MUHTARLARI BİLGİLENDİRDİ

TARSİM Konya Bölge Müdürlüğü, Suğla arazisinde su ve sel baskınlarında zarar gören tarla sahiplerine yapılacak ödemeler için bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ziraat Odası toplantı odasında yapılan toplantıya Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz’ın yanı sıra Suğla arazisine çevresi olan yerleşim alanlarının muhtarları katıldı. Bilgilendirme toplantısında Konya TARSIM Bölge Müdürü Muharrem İnan, Suğla arazisi sel ve su baskılarında zarar gören ekili alanların sigortadan poliçe yaptırmış bölümlerine birkaç gün içerisinde gerekli işlemlerin yapılmaya başlanacağını belirterek kesin hasar tespiti yapıldıktan sonra müşterilerinin zararlarının ödeneceğini belirtti. TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu)’in arkasında ve denetiminde devletin olduğunu ve güvenli bir tarım sigortası olduğunu belirten Ünal: “Sigorta poliçe ücretlerinin yarısını devletimiz ödemekte. Sigorta yaptıranlar bu tür afet durumlarında zararları karşılanmaktadır. TARSİM’i yaptırmak çiftçimizin menfaatine olan bir durumdur” dedi. Bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz: “TARSİM tarım sigortası afet, kuraklık, don ve hastalanma gibi birçok durumda çiftçimizin garantiye alan bir sigortadır. Sigorta ücretinin yarısını da devlet ödemektedir. Ziraat Odası olarak bizler ve siz muhtarlar çiftçilerimizin yaşayacakları olumsuz durumlarda zorda kalmamaları için tarım sigortası yaptırmalarını özendirmemiz gerekir” dedi. Başkan Korkmaz, “Sel ve su baskınlarından zarar gören sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz ise tarlalarının bulunduğu bölge Kaymakamlığımız tarafından yürütülen afet bölgesi kapsamına alınırsa ancak o zaman devlet yardımı alabilecekler” dedi.  
TARSİM Konya Bölge Müdürlüğü, Suğla arazisinde su ve sel baskınlarında zarar gören tarla sahiplerine yapılacak ödemeler için bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ziraat Odası toplantı odasında yapılan toplantıya Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz’ın yanı sıra Suğla arazisine çevresi olan yerleşim alanlarının muhtarları katıldı.

Bilgilendirme toplantısında Konya TARSIM Bölge Müdürü Muharrem İnan, Suğla arazisi sel ve su baskılarında zarar gören ekili alanların sigortadan poliçe yaptırmış bölümlerine birkaç gün içerisinde gerekli işlemlerin yapılmaya başlanacağını belirterek kesin hasar tespiti yapıldıktan sonra müşterilerinin zararlarının ödeneceğini belirtti.

TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu)’in arkasında ve denetiminde devletin olduğunu ve güvenli bir tarım sigortası olduğunu belirten Ünal: “Sigorta poliçe ücretlerinin yarısını devletimiz ödemekte. Sigorta yaptıranlar bu tür afet durumlarında zararları karşılanmaktadır. TARSİM’i yaptırmak çiftçimizin menfaatine olan bir durumdur” dedi.

Bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz: “TARSİM tarım sigortası afet, kuraklık, don ve hastalanma gibi birçok durumda çiftçimizin garantiye alan bir sigortadır. Sigorta ücretinin yarısını da devlet ödemektedir. Ziraat Odası olarak bizler ve siz muhtarlar çiftçilerimizin yaşayacakları olumsuz durumlarda zorda kalmamaları için tarım sigortası yaptırmalarını özendirmemiz gerekir” dedi.

Başkan Korkmaz, “Sel ve su baskınlarından zarar gören sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz ise tarlalarının bulunduğu bölge Kaymakamlığımız tarafından yürütülen afet bölgesi kapsamına alınırsa ancak o zaman devlet yardımı alabilecekler” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.