Tek Çözüm TMO Ajansının Tekrar Açılması...

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 31.01.2024 - 16:22, Güncelleme: 31.01.2024 - 16:22
 

Tek Çözüm TMO Ajansının Tekrar Açılması...

Hububat alım sezonunda yeni yerine taşınan Seydişehir TMO’ya geçici hububat alım merkezinde depolanan buğdaylar, hava şartları nedeniyle Karaman TMO Alım Merkezine taşınamıyor.

Kış nedeniyle yollarının çamur olması, ilçemize yabancı olan şirkete ihale edilen nakliye kamyonların sahaya giremediği, naylon ile örtülü hububat yığınlarında tehlike altında olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yıl hububat alım sezonunda da Seydişehir’de alımların yapılıp yapılmayacağı sıkıntısı yaşayan ilçe çiftçisi, tek çözümün Seydişehir’e sabit TMO Alım Merkezi’nin açılarak lisanslı depolama sistemlerinin kurulması olduğunu belirttiler. 2003 yılında Seydişehir’de TMO Ajanslığının kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu belirten Seydişehirli çiftçiler, çözümün Konya TMO Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Seydişehir TMO Ajanslığının tekrar açılmasından geçtiğini belirterek:” İlçemiz aslında bölgenin önemli hububat ambarlarından biri. Her yıl hububat alım sezonunda aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Yok, Seydişehir’de alım yapılacak, yok Konya’ya gönderilecek. Şimdi de geçici olarak depolan a hububatın Karaman’a aktarılması sıkıntısı çekiliyor. Şimdi de Konya TMO Bölge Müdürlüğü tarafından Seydişehir’de depolanan hububatların aktarılması sıkıntısı ortaya çıktı. Tek çözüm” Seydişehir’e TMO Ajansının tekrar açılması” dediler.
Hububat alım sezonunda yeni yerine taşınan Seydişehir TMO’ya geçici hububat alım merkezinde depolanan buğdaylar, hava şartları nedeniyle Karaman TMO Alım Merkezine taşınamıyor.

Kış nedeniyle yollarının çamur olması, ilçemize yabancı olan şirkete ihale edilen nakliye kamyonların sahaya giremediği, naylon ile örtülü hububat yığınlarında tehlike altında olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl hububat alım sezonunda da Seydişehir’de alımların yapılıp yapılmayacağı sıkıntısı yaşayan ilçe çiftçisi, tek çözümün Seydişehir’e sabit TMO Alım Merkezi’nin açılarak lisanslı depolama sistemlerinin kurulması olduğunu belirttiler.

2003 yılında Seydişehir’de TMO Ajanslığının kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu belirten Seydişehirli çiftçiler, çözümün Konya TMO Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Seydişehir TMO Ajanslığının tekrar açılmasından geçtiğini belirterek:”

İlçemiz aslında bölgenin önemli hububat ambarlarından biri. Her yıl hububat alım sezonunda aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Yok, Seydişehir’de alım yapılacak, yok Konya’ya gönderilecek. Şimdi de geçici olarak depolan a hububatın Karaman’a aktarılması sıkıntısı çekiliyor. Şimdi de Konya TMO Bölge Müdürlüğü tarafından Seydişehir’de depolanan hububatların aktarılması sıkıntısı ortaya çıktı.

Tek çözüm” Seydişehir’e TMO Ajansının tekrar açılması” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.