TOPLUMSAL BARIŞ VE VİRÜSTE MİLAT

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2021 - 03:05, Güncelleme: 27.02.2021 - 03:05
 

TOPLUMSAL BARIŞ VE VİRÜSTE MİLAT

ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

  Geçen hafta bir bardak suda fırtına koparıldı. Yok, Belediyeden paketleme yapılmış Belediye Başkanı’nı da götürmüşler yok basın kayıtsız kalmış. Haberini yapmamış gibi sosyal medya paylaşımları kol gezdi. Soruşturmaya alınan avukatın babasıyla gazetemizi arayarak böyle bir suçun çocuğunda olmadığı ifadesini almak üzere Edirne’ye götürdüklerini belirtip kabahati varsa hukuk belirlesin istediğinizi yazın bir belirsizliğin haberini lütfen yapmayın diye ricada bulundu. Bizde sorumlu gazeteciliğin gereği soruşturmanın sonucunu bekledik. Kopan ikinci fırtına ise Ilıca’da mezbelelik haline gelen inşaatla ilgili son gelişme binanın sahibi Mehmet Değirmenci amcanın yıllardır mücadele ettiği beş katlı binasının imar affından yararlanarak yasal hale gelmesi ve büyük hayali olan yaşlı bakım evinin yapımının son aşamasına gelmesi. Bildiğiniz gibi 1996 yılında sit alanı olduğu için  dönemin belediye başkanı ve daha sonra ki  belediye başkanları ruhsat verememişlerdi . Bu sosyal medya denilen alanda her olay bir o yana bir bu yana çekilip özünden kopartılıyor.   Sosyal medyadaki bu olumsuz görüntü maalesef toplumsal barışın temeline dinamit koymaktadır . Düşmanlıklar oluşturmaktadır. Özgürlüğünde bir sınırı vardır. Sağduyu sahibi insanların bu tür mesellere bulundukları ortamda tepki göstermesi gerekmektedir. Bu mesele sadece basının işi değildir. Seydişehir’i yaşanılır bir ilçe haline getirmek hepimizin asli görevidir. Birkaç kişinin sosyal medyada mesnetsiz paylaşımlarla huzurumuzu bozmasına izin vermemeliyiz. VİRÜSTE 1 MART MİLATI Diğer bir konu ise virüsün ilçemizde hala istenilen noktada olmadığıdır.  1 marttan itibaren  yerel kararlarla bu virüsü yok etmeye çalışacağız. Dolayısıyla virüsle mücadelemizin şekli değişecek …. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bildiğiniz gibi virüsle bir savaşımız var. Bu savaşı galip bitirmek zorundayız. Zafer kazanmak için seferberlik ruhu çok önemlidir. Bazı vatandaşlar  karamsar bir tablo çizerek “bu virüs kolay kolay bitmez diyorlar”. İlçemizde virüsle ilgili gelişmeleri anlık takip ediyoruz . Hatırlayın virüsün ilçemizde pik yaptığını da gördük yok denecek kadar azaldığını da gördük. Demek ki bu belayı başımızdan def edebiliriz. Yada pik yaptırabiliriz. Bu konuda bireylerin rehavete kapılmaması irade sahibi kurumların da vatandaşların koyulan kurallara uyup uymadıklarını iyi takip etmesi gerekmektedir. Bu bir birlikte yaşamanın gereğidir.      
ALİ SAYLAM KÖŞE YAZISI

 

Geçen hafta bir bardak suda fırtına koparıldı.

Yok, Belediyeden paketleme yapılmış Belediye Başkanı’nı da götürmüşler yok basın kayıtsız kalmış. Haberini yapmamış gibi sosyal medya paylaşımları kol gezdi.

Soruşturmaya alınan avukatın babasıyla gazetemizi arayarak böyle bir suçun çocuğunda olmadığı ifadesini almak üzere Edirne’ye götürdüklerini belirtip kabahati varsa hukuk belirlesin istediğinizi yazın bir belirsizliğin haberini lütfen yapmayın diye ricada bulundu.

Bizde sorumlu gazeteciliğin gereği soruşturmanın sonucunu bekledik.

Kopan ikinci fırtına ise Ilıca’da mezbelelik haline gelen inşaatla ilgili son gelişme binanın sahibi Mehmet Değirmenci amcanın yıllardır mücadele ettiği beş katlı binasının imar affından yararlanarak yasal hale gelmesi ve büyük hayali olan yaşlı bakım evinin yapımının son aşamasına gelmesi.

Bildiğiniz gibi 1996 yılında sit alanı olduğu için  dönemin belediye başkanı ve daha sonra ki  belediye başkanları ruhsat verememişlerdi .

Bu sosyal medya denilen alanda her olay bir o yana bir bu yana çekilip özünden kopartılıyor.

 

Sosyal medyadaki bu olumsuz görüntü maalesef toplumsal barışın temeline dinamit koymaktadır .

Düşmanlıklar oluşturmaktadır.

Özgürlüğünde bir sınırı vardır.

Sağduyu sahibi insanların bu tür mesellere bulundukları ortamda tepki göstermesi gerekmektedir.

Bu mesele sadece basının işi değildir.

Seydişehir’i yaşanılır bir ilçe haline getirmek hepimizin asli görevidir.

Birkaç kişinin sosyal medyada mesnetsiz paylaşımlarla huzurumuzu bozmasına izin vermemeliyiz.

VİRÜSTE 1 MART MİLATI

Diğer bir konu ise virüsün ilçemizde hala istenilen noktada olmadığıdır.

 1 marttan itibaren  yerel kararlarla bu virüsü yok etmeye çalışacağız.

Dolayısıyla virüsle mücadelemizin şekli değişecek ….

Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

Bildiğiniz gibi virüsle bir savaşımız var.

Bu savaşı galip bitirmek zorundayız.

Zafer kazanmak için seferberlik ruhu çok önemlidir.

Bazı vatandaşlar  karamsar bir tablo çizerek “bu virüs kolay kolay bitmez diyorlar”.

İlçemizde virüsle ilgili gelişmeleri anlık takip ediyoruz .

Hatırlayın virüsün ilçemizde pik yaptığını da gördük yok denecek kadar azaldığını da gördük.

Demek ki bu belayı başımızdan def edebiliriz.

Yada pik yaptırabiliriz.

Bu konuda bireylerin rehavete kapılmaması irade sahibi kurumların da vatandaşların koyulan kurallara uyup uymadıklarını iyi takip etmesi gerekmektedir.

Bu bir birlikte yaşamanın gereğidir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.