Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

ETMEYİN...

Bİ OKUYUN ŞU YAZIYI LÜTFEN... 1 Ağustos 2015'i 2 Ağustos'a bağlayan gece saat 03.00 sıralarında Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi Karabulak Jandarma Karakolu nizamiyesinde Mansur Cengiz ve Hakan Cebe isimli erler nöbetçidir. Traktöre bağladıkları römorktaki su tankının içine 2 ton patlayıcı yerleştiren teröristler bir intihar saldırısıyla karakolu havaya uçurmak için yaklaştıklarında Mansur ve Hakan dur ihtarında bulunurlar. Traktör durmayınca da ateş etmeye başlarlar. Ateşe rağmen karakolun yakınına kadar traktörle gelen teröristler içeri dalamayacaklarını anlayarak patlayıcıyı infilak ettirirler. Mansur da, Hakan da şehadet şerbetini içerler. Hakan Cebe Adıyamanlı, Mansur Cengiz ise Siirt İli Şirvan İlçesi Durankaya köyünden Kürt kökenli askerlerimizdir. Aşağıdaki cümleler Şirvanlı Şehit Mansur'un babası Fadıl Cengiz'e ait : "Oğlum ve arkadaşı müdahale etmese karakoldaki 40 asker şehit olurdu. Arkadaşları için kendilerini feda etmişler. Acımız tarif edilemez, canımız gitti. Tek tesellimiz var, şehit oldu. Biz de Elhamdülillah Müslümanız, şehitliğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve bunun için sevinçliyiz. İnşallah biz de onun yolunda gider ve şehit oluruz. Terör örgütüne şunu söylemek istiyorum: Bu, kesinlikle Kürtlük davası değil. Bir şehit babası olarak ben bir Kürdüm, babam ve annem Kürt. Annem Türkçe bilmiyor. Vatanını ve milletini seven, bu ülke için canımızı feda eden Kürdüz, hain Kürt değiliz. Bunların davasının ne olduğunu kendileri de bilmiyor. Bu vatan için gerekirse biz de ölürüz, çocuklarımız da ölür ama yeter ki biz bölünmeyelim ve bu devlet baki yaşasın." Fotoğraf, Şirvan'ın Durankaya köyünde şehidimizin cenaze merasiminden. Terörist askerleri öldürürken kimin Türk, kimin Kürt olduğuna bakmıyor, böyle bir davası da yok. Sırf Doğu kökenli diye işinde gücünde, sıradan vatandaşlarımıza saldırma niyeti taşıyan gafillere şunu sormak isterim : Taşlarla, sopalarla camını çerçevesini indirdiğiniz Siirt Kebapçısı ya Şehidimiz Kürt Mansur'un kardeşiyse... Ya da bu cenaze töreninde Şehidin ve Bayrağın ardında saygı, üzüntü ve dualarla yürüyen vatandaşlarımızdan biriyse... Kimin ne olduğunu siz nereden biliyorsunuz ? Şehit Mansur'umuzun kemiklerini sızlatmayın ve kendinize gelin ! (Seydişehir Eski Emniyet Müdürü Mehmet Cemal Issı)
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ETMEYİN...

Bİ OKUYUN ŞU YAZIYI LÜTFEN...

1 Ağustos 2015'i 2 Ağustos'a bağlayan gece saat 03.00 sıralarında Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi Karabulak Jandarma Karakolu nizamiyesinde Mansur Cengiz ve Hakan Cebe isimli erler nöbetçidir.

Traktöre bağladıkları römorktaki su tankının içine 2 ton patlayıcı yerleştiren teröristler bir intihar saldırısıyla karakolu havaya uçurmak için yaklaştıklarında Mansur ve Hakan dur ihtarında bulunurlar. Traktör durmayınca da ateş etmeye başlarlar.

Ateşe rağmen karakolun yakınına kadar traktörle gelen teröristler içeri dalamayacaklarını anlayarak patlayıcıyı infilak ettirirler. Mansur da, Hakan da şehadet şerbetini içerler.

Hakan Cebe Adıyamanlı, Mansur Cengiz ise Siirt İli Şirvan İlçesi Durankaya köyünden Kürt kökenli askerlerimizdir.

Aşağıdaki cümleler Şirvanlı Şehit Mansur'un babası Fadıl Cengiz'e ait :

"Oğlum ve arkadaşı müdahale etmese karakoldaki 40 asker şehit olurdu. Arkadaşları için kendilerini feda etmişler. Acımız tarif edilemez, canımız gitti. Tek tesellimiz var, şehit oldu. Biz de Elhamdülillah Müslümanız, şehitliğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz ve bunun için sevinçliyiz. İnşallah biz de onun yolunda gider ve şehit oluruz. Terör örgütüne şunu söylemek istiyorum: Bu, kesinlikle Kürtlük davası değil. Bir şehit babası olarak ben bir Kürdüm, babam ve annem Kürt. Annem Türkçe bilmiyor. Vatanını ve milletini seven, bu ülke için canımızı feda eden Kürdüz, hain Kürt değiliz. Bunların davasının ne olduğunu kendileri de bilmiyor. Bu vatan için gerekirse biz de ölürüz, çocuklarımız da ölür ama yeter ki biz bölünmeyelim ve bu devlet baki yaşasın."

Fotoğraf, Şirvan'ın Durankaya köyünde şehidimizin cenaze merasiminden.

Terörist askerleri öldürürken kimin Türk, kimin Kürt olduğuna bakmıyor, böyle bir davası da yok.

Sırf Doğu kökenli diye işinde gücünde, sıradan vatandaşlarımıza saldırma niyeti taşıyan gafillere şunu sormak isterim :

Taşlarla, sopalarla camını çerçevesini indirdiğiniz Siirt Kebapçısı ya Şehidimiz Kürt Mansur'un kardeşiyse...

Ya da bu cenaze töreninde Şehidin ve Bayrağın ardında saygı, üzüntü ve dualarla yürüyen vatandaşlarımızdan biriyse...

Kimin ne olduğunu siz nereden biliyorsunuz ?

Şehit Mansur'umuzun kemiklerini sızlatmayın ve kendinize gelin !

(Seydişehir Eski Emniyet Müdürü Mehmet Cemal Issı)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.