Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

HARAM OLSUN?

Rab, Nahl Suresi 90. Ayetinde; “Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır Size öğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz…” Aynı ayet başka bir mealde; “Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor…” şeklinde yorumlanır… Peygamberimizde bir hadisi şerifinde (Müslim, İmâre 18); “Verdiği hükümlerde, ailesinin ve halkın yönetiminde adaletli davranan yöneticiler, kıyamet gününde Allah Teâlâ’nın yanında nurdan yüksek koltuklar üzerinde otururlar…”   diyerek yöneticileri adaletli olmaya çalışırken… Anayasanın 10. Maddesi de “Hiçbir zümreye, sınıfa imtiyaz tanınamaz…” diyerek adaletli olmayı kesin bir dille emrederken; Nerden çıktı bu milletvekillerine getirilmeye çalışılan yeni imtiyazlar? Doymadınız mı? Allah’tan korkmuyor musunuz?  Hadisten ders almıyor musunuz? Yoksa anayasanın 10. Maddesini yok hükmünde mi sayıyorsunuz? Milletvekilinin milli gelire oranı Ermenistan’da yüzde 5,  İsviçre’de yüzde 6,4, Çek Cumhuriyeti’de yüzde 9, Fransa’da yüzde 10, Belçika’da yüzde 10,6, İngiltere’de yüzde 13,3, Avusturya’da yüzde 16 ve ülkemde en yakın İtalya’da bile 22,8 ve Küba’da milletvekili maaşı yokken… Sizin maaşlarınızın milli gelire oranının yüzde 56’yı bulması, yeni imtiyazlarla birlikte yüzde 70’şe yaklaşacak olması reva mı? Yılarca askerin vesayetinden, ayrıcalıklı haklarından şikayet edip iş kendinize gelince ayrıcalık peşinde koşmanız reva mı? Asgari ücret zammını gıdım gıdım verirken dört parti bir çırpıda anlaştınız sonrada atılan imzaları geri çekiverdiniz… Şapkanın düşüp ve kelin göründüğünden, bu milletin niyet okuyucu olduğundan haberiniz var mı sizin? Canını veren, ömrü boyu baba demekten mahrum kalacak şehidin, kolunu, gözünü kaybeden gazinin evlatlarından daha mı eftal vekil yakınları ve çocukları ki bütün tedavi giderleri meclisten karşılanacak, kırmızı pasaportları olacak? Nedense? Trafik cezalarını da meclis ödeyecekmiş… Trafikte de geçiş üstünlükleri olacakmış… Geçin koçlar geçin şimdilik… Bilesiniz ki geçiş üstünlüğünüz mezara kadar ve asla hiçbirinizin toprak üstünlüğünün olmayacak… Bu milletin valisinden, generalinden, emniyet müdüründen, bilim adamından, gazisinden, şehidinden, gazisinden, fukarasından, iş adamından, hayırseverinden, imamından, öğretmeninden, Ataşesinden, Doktorundan v.s. çok mu değerlisiniz üstün ırk mısınız siz… Hasılı; Vekillere tanınan bütün ayrıcalıklara birey olarak dibinden tepesine kadar karşıyım... Hülasası; Bir dostum her defasında çok uzun yazıyorsun daha kısa olsun yazıların der sitem eder hep… “Sevgili dostum uzun oldu yine ama kısa kesiyorum ve zerre miktarında bile tamda Seydişehir deyimiyle  bu milletin hakkını yiyen, hak etmeyen vekillere “Haramıla zıkkım olsun hakkım,   …”
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

HARAM OLSUN?

Rab, Nahl Suresi 90. Ayetinde; “Şüphesiz Allah, adaleti, ihsanı, yakınlara vermeyi emreder; çirkin utanmazlıklardan (fahşadan), kötülüklerden ve zorbalıklardan sakındırır Size öğüt vermektedir, umulur ki öğüt alıp-düşünürsünüz…”

Aynı ayet başka bir mealde; “Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor…” şeklinde yorumlanır…

Peygamberimizde bir hadisi şerifinde (Müslim, İmâre 18); “Verdiği hükümlerde, ailesinin ve halkın yönetiminde adaletli davranan yöneticiler, kıyamet gününde Allah Teâlâ’nın yanında nurdan yüksek koltuklar üzerinde otururlar…”   diyerek yöneticileri adaletli olmaya çalışırken…

Anayasanın 10. Maddesi de “Hiçbir zümreye, sınıfa imtiyaz tanınamaz…” diyerek adaletli olmayı kesin bir dille emrederken;

Nerden çıktı bu milletvekillerine getirilmeye çalışılan yeni imtiyazlar? Doymadınız mı? Allah’tan korkmuyor musunuz?  Hadisten ders almıyor musunuz? Yoksa anayasanın 10. Maddesini yok hükmünde mi sayıyorsunuz?

Milletvekilinin milli gelire oranı Ermenistan’da yüzde 5,  İsviçre’de yüzde 6,4, Çek Cumhuriyeti’de yüzde 9, Fransa’da yüzde 10, Belçika’da yüzde 10,6, İngiltere’de yüzde 13,3, Avusturya’da yüzde 16 ve ülkemde en yakın İtalya’da bile 22,8 ve Küba’da milletvekili maaşı yokken…

Sizin maaşlarınızın milli gelire oranının yüzde 56’yı bulması, yeni imtiyazlarla birlikte yüzde 70’şe yaklaşacak olması reva mı?

Yılarca askerin vesayetinden, ayrıcalıklı haklarından şikayet edip iş kendinize gelince ayrıcalık peşinde koşmanız reva mı?

Asgari ücret zammını gıdım gıdım verirken dört parti bir çırpıda anlaştınız sonrada atılan imzaları geri çekiverdiniz… Şapkanın düşüp ve kelin göründüğünden, bu milletin niyet okuyucu olduğundan haberiniz var mı sizin?

Canını veren, ömrü boyu baba demekten mahrum kalacak şehidin, kolunu, gözünü kaybeden gazinin evlatlarından daha mı eftal vekil yakınları ve çocukları ki bütün tedavi giderleri meclisten karşılanacak, kırmızı pasaportları olacak?

Nedense? Trafik cezalarını da meclis ödeyecekmiş… Trafikte de geçiş üstünlükleri olacakmış… Geçin koçlar geçin şimdilik… Bilesiniz ki geçiş üstünlüğünüz mezara kadar ve asla hiçbirinizin toprak üstünlüğünün olmayacak…

Bu milletin valisinden, generalinden, emniyet müdüründen, bilim adamından, gazisinden, şehidinden, gazisinden, fukarasından, iş adamından, hayırseverinden, imamından, öğretmeninden, Ataşesinden, Doktorundan v.s. çok mu değerlisiniz üstün ırk mısınız siz…

Hasılı;

Vekillere tanınan bütün ayrıcalıklara birey olarak dibinden tepesine kadar karşıyım...

Hülasası;

Bir dostum her defasında çok uzun yazıyorsun daha kısa olsun yazıların der sitem eder hep…

“Sevgili dostum uzun oldu yine ama kısa kesiyorum ve zerre miktarında bile tamda Seydişehir deyimiyle  bu milletin hakkını yiyen, hak etmeyen vekillere “Haramıla zıkkım olsun hakkım,   …”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.