Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

KAİM-İ MAKAM GELİYOR

Peygamberimizin ölümünü kabullenmekte zorlanan Hz. Ömer’e atfen Hz. Ebubekir’in söylediği sözün neredeyse öznesini  değiştirip   “Kim onun kaymakamlığını seviyorsa; bilsin ki Onun Seydişehir Kaymakamlığı sona  ermiştir. Kim Onun adamlığını seviyorsa; Bilsin ki onun adamlığı sonsuza kadar devam edecektir.” Pankartıyla peygamber gibi uğurladığımız seydişehir ailesinin müşfik babasını hatırlarsınız.  Kaymakamlarımızı işte böyle severiz biz. Gelmeden Robin Hood…  Giderken peygamber… Evet kaymakamımız Deniz Pişkin ataması gereği gidiyor.  Rabbim bundan sonraki yaşamında huzurlu sağlıklı kılsın… Haliyle yeni kaymakamımızın ismi de aynı anda yayınlandı.  Gece yarısı bilgi sahibi oldum sanırım ilk bilgi sahibiydim. İlk duyurandım… Ve yeni kaymakamımız Oltu kaymakamı sayın Cevdet Bakkal… Gelenek haline getirdim bilirsiniz.  Gelecek olan yeni kaymakamımızı meslektaşlarımla görüşür ve edindiğim bilgileri seydişehir halkı ile kamu görevi yapma adına yazarım.  Öyle yaptım ve müstakbel kaymakamımızı Oltulu meslektaşlarıma sordum.  Oltu Medya’nın Kurucularından Erkan Erdoğan ve Oltu’nun duayen gazetecisi Dursun Murat’la ayrı ayrı ve uzunca hasbihâl ettim.  Ağız birliği etmişçesine yeni kaymakamımızla ilgili beyanları neredeyse tıpa tıp aynıydı.  Sıfatlamalar aynen şöyle “tam bir devlet adamı, aynı zamanda halk adamı. Kapısına gelen hiç kimseyi geri çevirmez. Asla haksızlık yapmaz. Makamını keyfi kullanmaz. Adaletten ayrılmaz. Her zaman halkın içindedir. Basına değer verir ama asla medyatik değildir. Mübalağayı sevmez. Cesaretli bir adamdır. İyi bir insandır. Futbolu sever oynar. Şimdiye kadar ofsayt bir tarafını görmedik. İşine odaklıdır. Kompleksli değildir. Fikir danışır. Paylaşımcıdır.”  Hasılı; siretinde benzeri hasletleri taşıyan güzel bir insan geliyor ilçemize.  Rabbim ne bu bilgileri veren kardeşlerime nede ilçemizin yeni kaymakamı Cevdet Bakkal’ı utandırmasın.  Tabi basından aldığım bu bilgileri teyit eden sevgili bürokrat kardeşimi ve bütün bu güzellikleri sizlerle paylaşan beni de utandırmasın.  Haa, sayın kaymakamımız balık tutmayı seven birisi…  Sakın yanlış yönlendirip sazan balığı, yağ balığı, senatör varken çim çapağı yani İsrail sazanı tutturmaya çalışmayın…  Balıktan anlıyor kaymakamımız.  Ne Robin Hood geliyor ne de Peygamber… Devletini milletini seven Kaim-i Makam geliyor… Hülasa;  Hoşgeldiniz ilçemize kaim-i makamımız…  Safalar getirdiniz…
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2023 - Pazartesi

KAİM-İ MAKAM GELİYOR

Peygamberimizin ölümünü kabullenmekte zorlanan Hz. Ömer’e atfen Hz. Ebubekir’in söylediği sözün neredeyse öznesini  değiştirip  

“Kim onun kaymakamlığını seviyorsa; bilsin ki Onun Seydişehir Kaymakamlığı sona 
ermiştir. Kim Onun adamlığını seviyorsa; Bilsin ki onun adamlığı sonsuza kadar devam edecektir.” Pankartıyla peygamber gibi uğurladığımız seydişehir ailesinin müşfik babasını hatırlarsınız. 

Kaymakamlarımızı işte böyle severiz biz. Gelmeden Robin Hood… 
Giderken peygamber…

Evet kaymakamımız Deniz Pişkin ataması gereği gidiyor. 
Rabbim bundan sonraki yaşamında huzurlu sağlıklı kılsın…

Haliyle yeni kaymakamımızın ismi de aynı anda yayınlandı. 
Gece yarısı bilgi sahibi oldum sanırım ilk bilgi sahibiydim. İlk duyurandım…
Ve yeni kaymakamımız Oltu kaymakamı sayın Cevdet Bakkal…

Gelenek haline getirdim bilirsiniz. 
Gelecek olan yeni kaymakamımızı meslektaşlarımla görüşür ve edindiğim bilgileri seydişehir halkı ile kamu görevi yapma adına yazarım. 

Öyle yaptım ve müstakbel kaymakamımızı Oltulu meslektaşlarıma sordum. 
Oltu Medya’nın Kurucularından Erkan Erdoğan ve Oltu’nun duayen gazetecisi Dursun Murat’la ayrı ayrı ve uzunca hasbihâl ettim. 

Ağız birliği etmişçesine yeni kaymakamımızla ilgili beyanları neredeyse tıpa tıp aynıydı. 

Sıfatlamalar aynen şöyle “tam bir devlet adamı, aynı zamanda halk adamı. Kapısına gelen hiç kimseyi geri çevirmez. Asla haksızlık yapmaz. Makamını keyfi kullanmaz. Adaletten ayrılmaz. Her zaman halkın içindedir. Basına değer verir ama asla medyatik değildir. Mübalağayı sevmez. Cesaretli bir adamdır. İyi bir insandır. Futbolu sever oynar. Şimdiye kadar ofsayt bir tarafını görmedik. İşine odaklıdır. Kompleksli değildir. Fikir danışır. Paylaşımcıdır.” 

Hasılı; siretinde benzeri hasletleri taşıyan güzel bir insan geliyor ilçemize. 

Rabbim ne bu bilgileri veren kardeşlerime nede ilçemizin yeni kaymakamı Cevdet Bakkal’ı utandırmasın. 

Tabi basından aldığım bu bilgileri teyit eden sevgili bürokrat kardeşimi ve bütün bu güzellikleri sizlerle paylaşan beni de utandırmasın. 

Haa, sayın kaymakamımız balık tutmayı seven birisi… 

Sakın yanlış yönlendirip sazan balığı, yağ balığı, senatör varken çim çapağı yani İsrail sazanı tutturmaya çalışmayın… 

Balıktan anlıyor kaymakamımız. 

Ne Robin Hood geliyor ne de Peygamber…
Devletini milletini seven Kaim-i
Makam geliyor…

Hülasa; 
Hoşgeldiniz ilçemize kaim-i makamımız… 
Safalar getirdiniz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.