Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

MÜDÜR ARANIYOR?

Evet! Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Müdür aranıyor… Bulunamıyor… İstediğimiz ismi bulamıyoruz çünkü esas olan ilçenin tarımı ve hayvancılığına dair yeni projeler değil... İllaki bizden olsun anlayışı… İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait siteyi inceledim… 09.08.2011 tarih 16:02:42 saati güncellemesine göre 20’ye yakın Ziraat Mühendisi, 15’e yakın Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Tekniker ismi görülüyor… Görülüyor görülmesine ama kendisini mesleğinde ispat etmiş bunca kalifiye insan arasından bir türlü müdür seçilemiyor… “Efendim Birkaç kişiye teklif götürüldü kabul etmedi, Hüyük Tarım Müdürüne teklif ettik O’da kabul etmedi…”savunması yapacak olan zevat için şimdiden sarf edeceğim tek kelime “yuhhh…” Diğer kabiliyetler, onca mühendis sanki Kongo cumhuriyetinde okudular da, okudukları okulun denklikleri yok… Hay ben bu anlayışın..! 19 yıldır İlçe Tarımın başında bulunan ve mutat çalışmaların dışında proje üretebilme kabiliyeti bulunmayan 64 yaşına gelmiş müdürü, 12 yıldır sadece politik kaygılarla tarım ve hayvancılığın başında tutan siyasi iradenin payitahta uzanan başından elbette başka bir şeyde beklenemez ancak kaybeden ilçenin tarımı ve hayvancılığı olunca insanın dili sürçüveriyor işte… Sorarlar insana; Müdür Başarılıysa size göre neden alındı? Başarısızsa neden bekletildi? İkisi de değilse neden görevden alındı? Alınma sebebi gıda sektöründe siyasi iradeye yakın firmaya ceza kesilmesinin etkisi var mı? Bu alınma sebebiyse daha önce de aynı sektörden bir çok firmaya aynı minvalde ağır cezalar kesilmesine rağmen neden ‘es’ geçildi? Sorarlar insana; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanununun amaç ve kapsamını belirten 1. Ve 2. Maddelerini uygulamak suç mu? Suç ise; neden önceki yıllarda müdahale edilmedi? Cezai müeyyide uygulanan diğer firmalar sizden değil mi? İlçe Tarım Müdürlüğünde itiş kakış hizmet vermeye çalışan 60’a yakın personel ve tarım ve hayvancılıktan ekmeğini çıkaran 30 bin çiftçinin ayak bastığı Müdürlük binası rezalet abidesi gibi dururken;  Bu anlamda 12 yıldır hiçbir çözüm üretmeyen siyasi iradenin payitaht apoletli başı neyin peşinde? Bu işler intihalci gazeteci misali başkalarına ait projeleri, bağışları sahiplenip, açıklama yapmakla ve bütün bunlardan medet ummayla çözülmez… Adam kıtlığı mı var? Onca mühendis sıfır kabiliyet hükmünde mi? Kabiliyet ölçeri misin? Bu bir hakaret değil mi? Hasılı; İlçe tarımı ve hayvancılığına çözüm üretecek kabiliyetler müdürlük bünyesinde mevcuttur… Yakınımızda suyu serin testiler varken uzaklardan emre mukabele edecek kişilikler aramanın anlamı yok… Küslüklerin, kurum ve makamlar arasında kopuklukların temel sebebi maalesef kalelere sahip olma anlayışıdır… İşe göre adam değil… Adama göre, yakınlığa göre iş ayarlamaktır… Seydişehir’in 12 yılını bu anlayış küçültmüştür…(Devam edecek)
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

MÜDÜR ARANIYOR?

Evet!

Seydişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Müdür aranıyor…

Bulunamıyor…

İstediğimiz ismi bulamıyoruz çünkü esas olan ilçenin tarımı ve hayvancılığına dair yeni projeler değil... İllaki bizden olsun anlayışı…

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait siteyi inceledim… 09.08.2011 tarih 16:02:42 saati güncellemesine göre 20’ye yakın Ziraat Mühendisi, 15’e yakın Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Tekniker ismi görülüyor…

Görülüyor görülmesine ama kendisini mesleğinde ispat etmiş bunca kalifiye insan arasından bir türlü müdür seçilemiyor…

“Efendim Birkaç kişiye teklif götürüldü kabul etmedi, Hüyük Tarım Müdürüne teklif ettik O’da kabul etmedi…”savunması yapacak olan zevat için şimdiden sarf edeceğim tek kelime “yuhhh…”

Diğer kabiliyetler, onca mühendis sanki Kongo cumhuriyetinde okudular da, okudukları okulun denklikleri yok… Hay ben bu anlayışın..!

19 yıldır İlçe Tarımın başında bulunan ve mutat çalışmaların dışında proje üretebilme kabiliyeti bulunmayan 64 yaşına gelmiş müdürü, 12 yıldır sadece politik kaygılarla tarım ve hayvancılığın başında tutan siyasi iradenin payitahta uzanan başından elbette başka bir şeyde beklenemez ancak kaybeden ilçenin tarımı ve hayvancılığı olunca insanın dili sürçüveriyor işte…

Sorarlar insana;

Müdür Başarılıysa size göre neden alındı?

Başarısızsa neden bekletildi?

İkisi de değilse neden görevden alındı?

Alınma sebebi gıda sektöründe siyasi iradeye yakın firmaya ceza kesilmesinin etkisi var mı?

Bu alınma sebebiyse daha önce de aynı sektörden bir çok firmaya aynı minvalde ağır cezalar kesilmesine rağmen neden ‘es’ geçildi?

Sorarlar insana; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanununun amaç ve kapsamını belirten 1. Ve 2. Maddelerini uygulamak suç mu?

Suç ise; neden önceki yıllarda müdahale edilmedi? Cezai müeyyide uygulanan diğer firmalar sizden değil mi?

İlçe Tarım Müdürlüğünde itiş kakış hizmet vermeye çalışan 60’a yakın personel ve tarım ve hayvancılıktan ekmeğini çıkaran 30 bin çiftçinin ayak bastığı Müdürlük binası rezalet abidesi gibi dururken;  Bu anlamda 12 yıldır hiçbir çözüm üretmeyen siyasi iradenin payitaht apoletli başı neyin peşinde?

Bu işler intihalci gazeteci misali başkalarına ait projeleri, bağışları sahiplenip, açıklama yapmakla ve bütün bunlardan medet ummayla çözülmez…

Adam kıtlığı mı var?

Onca mühendis sıfır kabiliyet hükmünde mi?

Kabiliyet ölçeri misin?

Bu bir hakaret değil mi?

Hasılı;

İlçe tarımı ve hayvancılığına çözüm üretecek kabiliyetler müdürlük bünyesinde mevcuttur…

Yakınımızda suyu serin testiler varken uzaklardan emre mukabele edecek kişilikler aramanın anlamı yok…

Küslüklerin, kurum ve makamlar arasında kopuklukların temel sebebi maalesef kalelere sahip olma anlayışıdır…

İşe göre adam değil… Adama göre, yakınlığa göre iş ayarlamaktır…

Seydişehir’in 12 yılını bu anlayış küçültmüştür…(Devam edecek)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.