Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

RACON!

  Gerçek şu ki! Seydişehir’in bütün girizgahlarında, dükkan ortamlarında, sokak aralarında el cümle bütün kulislerde şehrin meseleleri konuşulur. Bu gayette normaldir. Kendi meselesini niçin konuşmasın, neden yorum yapmasın, neden eleştirmesin vatandaş? İlk bakışta dediğim gibi gayet normal ama… Bu serzeniş, bu eleştiri hangi amaçla yapılıyor? Amaç Üzüm yemekse eyvallah ama bağcıyı dövmekse bu tam manası ile bir insafsızlıktır. Yürüyenin tekerinin önüne taş koymaktır. Açıkça söyleyebilirim ki! Seydişehir’in sahibi olduğunu düşünen bir güruh kaybettikleri kalelerin acısı ile haset hastalığına tutulmuş. Bu hastalık insana yalanda söyletir iftirada attırır. Bunların sayıları da çok değil aslında. Üçü-beşi geçmez ama memleketi karıştırmaya yetiyorlar. Bu tipler hem üretmezler hem de üreten üretmeye çalışanların üzerinden geçinirler. Beslenme alanlarıdır. Ellerinden kör eşek yem yemez. Geçtiğimiz günlerde televizyon programında yaşadığımız yerin sorunlarını gündeme taşımanın heyecanını taşırken; seydişehire bir gramlık faydası olmayan bir beyin fukarası iki saatlik ‘programda aklımda kalan lokal duvarlarındaki taşlar’ yorumunu yapmış. Edepsize bak. İşte merhum Mahmut Esat efendinin “Belediyesi var narhı yok, motoru var çarkı yok. Üç beş dedikoducu oturmuş birbirinden farkı yok” dediği tipler bunlar. Enerjimizi bunlara harcayacak değiliz elbette. Ama günü gelir o foseptik ağzının sifonunu çekmekten de imtina etmem. Konu racon kesmekse kralını keserim. Ağa babalarınıza eyvallah diyen namerttir.
Ekleme Tarihi: 01 Ekim 2023 - Pazar

RACON!

 
Gerçek şu ki!
Seydişehir’in bütün girizgahlarında, dükkan ortamlarında, sokak aralarında el cümle bütün kulislerde şehrin meseleleri konuşulur.
Bu gayette normaldir.
Kendi meselesini niçin konuşmasın, neden yorum yapmasın, neden eleştirmesin vatandaş?
İlk bakışta dediğim gibi gayet normal ama…
Bu serzeniş, bu eleştiri hangi amaçla yapılıyor?
Amaç Üzüm yemekse eyvallah ama bağcıyı dövmekse bu tam manası ile bir insafsızlıktır.
Yürüyenin tekerinin önüne taş koymaktır.
Açıkça söyleyebilirim ki!
Seydişehir’in sahibi olduğunu düşünen bir güruh kaybettikleri kalelerin acısı ile haset hastalığına tutulmuş.
Bu hastalık insana yalanda söyletir iftirada attırır.
Bunların sayıları da çok değil aslında. Üçü-beşi geçmez ama memleketi karıştırmaya yetiyorlar.
Bu tipler hem üretmezler hem de üreten üretmeye çalışanların üzerinden geçinirler.
Beslenme alanlarıdır.
Ellerinden kör eşek yem yemez.
Geçtiğimiz günlerde televizyon programında yaşadığımız yerin sorunlarını gündeme taşımanın heyecanını taşırken; seydişehire bir gramlık faydası olmayan bir beyin fukarası iki saatlik ‘programda aklımda kalan lokal duvarlarındaki taşlar’ yorumunu yapmış.
Edepsize bak.
İşte merhum Mahmut Esat efendinin “Belediyesi var narhı yok, motoru var çarkı yok. Üç beş dedikoducu oturmuş birbirinden farkı yok” dediği tipler bunlar.
Enerjimizi bunlara harcayacak değiliz elbette.
Ama günü gelir o foseptik ağzının sifonunu çekmekten de imtina etmem.
Konu racon kesmekse kralını keserim.
Ağa babalarınıza eyvallah diyen namerttir.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
AHMET AYDINLI,
(20.11.2023 05:30 - #225)
MEMLEKETDE BU KADAR SORUNLAR VARKEN,BEN TEPENİN NE DEDİĞİNE DEĞİL,TABANIN NE DEDİĞİNE BAKARIM, DALKAVUKLUĞA VE İNSANLARI AYRIŞTIRMAYADA,HİÇ KİMSENİN HAKKIDA YOKTUR,
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.