Hakkı BALCI
Köşe Yazarı
Hakkı BALCI
 

SİYASETTE SAĞDUYUYA İHTİYAÇ VAR

Dünya'da hiç bir milletin bizdeki kadar siyasallaşmış olduğunu zannetmiyorum. Siz aldırmayın ittifaklara birlikteliklere… aslında hepsi birbirine nefret ile bakıyor... Çünkü ? Bizde siyaset bir meslek gibi algılanıyor. Doğrusu partiler oportünistlerin egemen olduğu kurumlardır… Amaçları daha güçlü olmak, rakiplerini ezmek hatta yok etmek üzerine ve Çeşmenin başına sahip olmaktır… Rövanşizmin, hasımlığın, kalelere sahip olmanın verdiği ihtirasın ortaya çıkardığı kavgalara hepiniz şahitsiniz… Halbuki! Siyaset ,hasımlığın iğreti havası ile değil, rekabet ve nezaketin havası ile devleti doğru yönetmeye yol açmak için vardır... Gel gelelim seçimlere yaklaşırken yapılan ittifaklara bakılırsa taban tabana zıt fikirlerin birden anlaştığını görürsünüz. Samimiyet ve ülkeye hizmet anlayışı arka planda kalıyor. Yerel siyaset genel siyasete göre kapıyı açtığınız an hop hop rakibi olduğunuz bir hemşehrinizle karşılaşma ihtimaliniz yüksek… Dolayısıyla yerelde sarfedilen sözler genel siyasetten çok daha farklı bir değer kazanır. Tartışmayı ve münazarayı münakaşaya çevirmekte mahir olunca da kalıcı kalp kırıkları dargınlıklar meydana gelebiliyor… Sözün manasını düşürenler sosyal medya da iki satırlık yazı ile kendisini Nobel ödüllü yazar zannediyor... hülasa Kırıkları çok bir seçim öncesini yaşıyoruz bunun için Sanırım hepimizin bazen durup kendimizi kontrol etmeliyiz..  
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2023 - Pazartesi

SİYASETTE SAĞDUYUYA İHTİYAÇ VAR

Dünya'da hiç bir milletin bizdeki kadar siyasallaşmış olduğunu zannetmiyorum.

Siz aldırmayın ittifaklara birlikteliklere… aslında hepsi birbirine nefret ile bakıyor...

Çünkü ?

Bizde siyaset bir meslek gibi algılanıyor. Doğrusu partiler oportünistlerin egemen olduğu kurumlardır…

Amaçları daha güçlü olmak, rakiplerini ezmek hatta yok etmek üzerine ve Çeşmenin başına sahip olmaktır…

Rövanşizmin, hasımlığın, kalelere sahip olmanın verdiği ihtirasın ortaya çıkardığı kavgalara hepiniz şahitsiniz…

Halbuki!

Siyaset ,hasımlığın iğreti havası ile değil, rekabet ve nezaketin havası ile devleti doğru yönetmeye yol açmak için vardır...

Gel gelelim seçimlere yaklaşırken yapılan ittifaklara bakılırsa taban tabana zıt fikirlerin birden anlaştığını görürsünüz.

Samimiyet ve ülkeye hizmet anlayışı arka planda kalıyor.

Yerel siyaset genel siyasete göre kapıyı açtığınız an hop hop rakibi olduğunuz bir hemşehrinizle karşılaşma ihtimaliniz yüksek…

Dolayısıyla yerelde sarfedilen sözler genel siyasetten çok daha farklı bir değer kazanır.

Tartışmayı ve münazarayı münakaşaya çevirmekte mahir olunca da kalıcı kalp kırıkları dargınlıklar meydana gelebiliyor…

Sözün manasını düşürenler sosyal medya da iki satırlık yazı ile kendisini Nobel ödüllü yazar

zannediyor...

hülasa

Kırıkları çok bir seçim öncesini yaşıyoruz bunun için Sanırım hepimizin bazen durup kendimizi kontrol etmeliyiz..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.