Azim, başarı, gurur: Çobanlık yaparken ders çalışıp tıp fakültesini kazandı (videolu)

Eğitim (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 01.09.2023 - 17:44, Güncelleme: 01.09.2023 - 17:44
 

Azim, başarı, gurur: Çobanlık yaparken ders çalışıp tıp fakültesini kazandı (videolu)

Çobanlık yapan ailesine yardım ederken ders çalışarak tıp fakültesini kazanan Emine Nur Pomay ailesine büyük mutluluk yaşattı

  Konya'nın Seydişehir ilçesine 29 kilometre uzaklıktaki Çatmakaya köyünde yaşayan Ali ve Havva Pomay çifti geçimini dağlarda çobanlık yaparak sağlıyordu. Yaz dönemlerinde ise yaylalarda çadırda kalan ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olan Emine Nur Pomay'da (19), küçüklüğünden beri kendisini bu mücadelenin içerisinde buldu. Ailesi ile birlikte sabah 05.00-06.00'da uyanıp, hayvanlara bakan Güneş Eğitim Kurumu öğrencilerinden Emine Nur, okuldan dönüşte de yine hayvanların bakımıyla ilgilenmek zorundaydı. Yazları da ailesiyle yaylada çadırda kalan Emine Nur'un en büyük hayali ise doktor olmaktı. Yazın çadırda, kışın evlerinde bulduğu her fırsatta ders çalışan Emine Nur, emeklerinin karşılığını küçüklüğünden beri hayalini kurduğu bölümü kazanarak aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Emine Nur, bu başarısı ile 400 nüfuslu köyde tıp okuyacak ilk genç olarak ta kayıtlara geçti. 'BENİM İÇİN ÇOK ZORDU AMA BAŞARDIM'   Ailesine ve sevenlerine büyük bir gurur yaşatan Emine Nur Pomay, Sabah Gazetesinden Tolga Yanık ve Burak Saylam’a konuştu. Pomay"Sabahları erken kalkıp ailemin işlerine yardım ediyordum. . Okuldan geldiğimde de yine ev işleri ile uğraşıyordum. Bu arada gece-gündüz demeden, bulduğum her fırsatı değerlendirip ders çalıştım. Benim için çok zor ve yorucuydu. Ama çok şükür çalışmamın karşılığını aldım. Küçüklüğümden beri doktorlara özeniyordum ve bu nedenle tıp fakültesini istiyordum. Okulumu bitirip vatanıma, milletime en güzel şekilde hizmet etmek istiyorum. Ayrıca ileride kardiyoloji veya nöroloji bölümünde uzmanlık almayı hedefliyorum" dedi. 'BİZE BÜYÜK BİR GURUR YAŞATTI'   Baba Ali Pomay ise, "Geçimimizi dağda çobanlık, hayvancılık yaparak sağlıyorum. Kızımda bize hep yardımcı oldu. Büyük bir başarı elde ederek, bize büyük bir mutluluk ve gurur yaşattı. İnşallah vatanına milletine hayırlı işler yapacak" diye konuştu.  
Çobanlık yapan ailesine yardım ederken ders çalışarak tıp fakültesini kazanan Emine Nur Pomay ailesine büyük mutluluk yaşattı

 

Konya'nın Seydişehir ilçesine 29 kilometre uzaklıktaki Çatmakaya köyünde yaşayan Ali ve Havva Pomay çifti geçimini dağlarda çobanlık yaparak sağlıyordu. Yaz dönemlerinde ise yaylalarda çadırda kalan ailenin 3 çocuğundan en büyüğü olan Emine Nur Pomay'da (19), küçüklüğünden beri kendisini bu mücadelenin içerisinde buldu.

Ailesi ile birlikte sabah 05.00-06.00'da uyanıp, hayvanlara bakan Güneş Eğitim Kurumu öğrencilerinden Emine Nur, okuldan dönüşte de yine hayvanların bakımıyla ilgilenmek zorundaydı. Yazları da ailesiyle yaylada çadırda kalan Emine Nur'un en büyük hayali ise doktor olmaktı. Yazın çadırda, kışın evlerinde bulduğu her fırsatta ders çalışan Emine Nur, emeklerinin karşılığını küçüklüğünden beri hayalini kurduğu bölümü kazanarak aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Emine Nur, bu başarısı ile 400 nüfuslu köyde tıp okuyacak ilk genç olarak ta kayıtlara geçti.

'BENİM İÇİN ÇOK ZORDU AMA BAŞARDIM'

 

Ailesine ve sevenlerine büyük bir gurur yaşatan Emine Nur Pomay, Sabah Gazetesinden Tolga Yanık ve Burak Saylam’a konuştu.

Pomay"Sabahları erken kalkıp ailemin işlerine yardım ediyordum. . Okuldan geldiğimde de yine ev işleri ile uğraşıyordum. Bu arada gece-gündüz demeden, bulduğum her fırsatı değerlendirip ders çalıştım. Benim için çok zor ve yorucuydu. Ama çok şükür çalışmamın karşılığını aldım.

Küçüklüğümden beri doktorlara özeniyordum ve bu nedenle tıp fakültesini istiyordum. Okulumu bitirip vatanıma, milletime en güzel şekilde hizmet etmek istiyorum. Ayrıca ileride kardiyoloji veya nöroloji bölümünde uzmanlık almayı hedefliyorum" dedi.

'BİZE BÜYÜK BİR GURUR YAŞATTI'

 

Baba Ali Pomay ise, "Geçimimizi dağda çobanlık, hayvancılık yaparak sağlıyorum. Kızımda bize hep yardımcı oldu. Büyük bir başarı elde ederek, bize büyük bir mutluluk ve gurur yaşattı. İnşallah vatanına milletine hayırlı işler yapacak" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.