Eti Alüminyum ve Konya Şeker '1000 ihracatçı' listesinde

Ekonomi 22.06.2023 - 14:40, Güncelleme: 22.06.2023 - 14:40
 

Eti Alüminyum ve Konya Şeker '1000 ihracatçı' listesinde

TİM'in "2022 yılı İlk 1000 İhracatçı" listesine Konya'dan 5 firma girdi. S.P. Otomotiv, Konya Şeker, Eti Alüminyum, PS Global ve Hilal Deri Sakatat Konya'nın ihracat rekoru kırmasına da önemli katkı sağladı.

Türkiye’nin öncü ihracatçı şehirleri arasında yer alan Konya, 1000 ihracatçı firma listesinde 5 firma ile temsil edildi. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan listedeki Konyalı firmaların yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin 2022 yılında en fazla ihracat yapan ilk 1000 ihracatçı firma listesini yayınladı. Listede Konya’dan S.S.P. Otomotiv 121., Konya Şeker 319., Eti Alüminyum 371., YPS Global 624. ve Hilal Deri Sakadat 925. sırada yer aldı. Listede yer alma başarısı gösteren Konyalı firmaları tebrik eden Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Konya’mız, Türkiye’nin en önemli sanayi üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline geldi. İlk 1000 ihracatçı firma listesinde de 5 firmamız ile temsil ediliyoruz. Ekonomideki tüm zorlu şartlara rağmen güçlü bir ihracat performansı göstererek, ihracat devlerinin yer aldığı listedeki tüm Konyalı firmalarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi. İHRACATTAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Konya’nın ihracattaki başarısının devam edeceğini kaydeden Başkan Büyükeğen, şunları söyledi: “Şehir olarak, yatırım, üretim ve ihracat ile büyümeyi sürdürüyoruz. Konyalı sanayicilerimiz, şartlar ne olursa üretime ve ihracata devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tüm zorlu ekonomik koşullara rağmen, yıllık 3 milyar 262 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Yine bu yılın ilk 5 ayında da 1 milyar 304 milyon dolar ihracat yaptık. İnanıyorum ki, bu yıl sonunda yeni bir ihracat rekoru kıracağız. Konya Sanayi Odası olarak biz de, şehrimizin bu ihracat azmini besleyecek önemli çalışmalar yapıyoruz. İhracat Destek Ofisimizle, ilk defa ihracat yapmak isteyen veya ihracatta sorunlar yaşan firmalarımıza rehberlik yapıyoruz. Düzenlediğimiz KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri ve ikili iş görüşmeleri ile firmalarımızın yeni iş birlikleri geliştirmelerine destek oluyoruz. Ayrıca ihracatla ve dış ticaretle ilgili eğitimlerimize de devam ediyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Konya’mızı hep beraber çok daha güçlü bir ihracat şehri haline getireceğiz.”
TİM'in "2022 yılı İlk 1000 İhracatçı" listesine Konya'dan 5 firma girdi. S.P. Otomotiv, Konya Şeker, Eti Alüminyum, PS Global ve Hilal Deri Sakatat Konya'nın ihracat rekoru kırmasına da önemli katkı sağladı.

Türkiye’nin öncü ihracatçı şehirleri arasında yer alan Konya, 1000 ihracatçı firma listesinde 5 firma ile temsil edildi. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan listedeki Konyalı firmaların yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin 2022 yılında en fazla ihracat yapan ilk 1000 ihracatçı firma listesini yayınladı. Listede Konya’dan S.S.P. Otomotiv 121., Konya Şeker 319., Eti Alüminyum 371., YPS Global 624. ve Hilal Deri Sakadat 925. sırada yer aldı. Listede yer alma başarısı gösteren Konyalı firmaları tebrik eden Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Konya’mız, Türkiye’nin en önemli sanayi üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline geldi. İlk 1000 ihracatçı firma listesinde de 5 firmamız ile temsil ediliyoruz. Ekonomideki tüm zorlu şartlara rağmen güçlü bir ihracat performansı göstererek, ihracat devlerinin yer aldığı listedeki tüm Konyalı firmalarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

İHRACATTAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Konya’nın ihracattaki başarısının devam edeceğini kaydeden Başkan Büyükeğen, şunları söyledi: “Şehir olarak, yatırım, üretim ve ihracat ile büyümeyi sürdürüyoruz. Konyalı sanayicilerimiz, şartlar ne olursa üretime ve ihracata devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tüm zorlu ekonomik koşullara rağmen, yıllık 3 milyar 262 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Yine bu yılın ilk 5 ayında da 1 milyar 304 milyon dolar ihracat yaptık. İnanıyorum ki, bu yıl sonunda yeni bir ihracat rekoru kıracağız. Konya Sanayi Odası olarak biz de, şehrimizin bu ihracat azmini besleyecek önemli çalışmalar yapıyoruz. İhracat Destek Ofisimizle, ilk defa ihracat yapmak isteyen veya ihracatta sorunlar yaşan firmalarımıza rehberlik yapıyoruz. Düzenlediğimiz KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri ve ikili iş görüşmeleri ile firmalarımızın yeni iş birlikleri geliştirmelerine destek oluyoruz. Ayrıca ihracatla ve dış ticaretle ilgili eğitimlerimize de devam ediyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Konya’mızı hep beraber çok daha güçlü bir ihracat şehri haline getireceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.