Seydişehir'de Osmanlı adetiyle hayırda bulunuldu(VİDEOLU ÖZEL HABER)

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.04.2021 - 10:40, Güncelleme: 19.04.2021 - 10:40
 

Seydişehir'de Osmanlı adetiyle hayırda bulunuldu(VİDEOLU ÖZEL HABER)

Konya’nın Seydişehir ilçesinde “bir elin verdiğini diğer el görmesin” anlayışıyla bir iş adamı küçük bakkalların veresiye defterini kapattı.

Osmanlı döneminden kalma unutulmuş adetlerimizden olan zimem (veresiye) defteri kapatma adeti Konya’nın Seydişehir ilçesinde devam ediyor. Alaylar Mahallesinde 13 yıldır bakkal işleten Mehmet Tonbalak, müşterilerinin veresiye defterinde bulunan borçların ödenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Tonbalak “Geçen günlerde iş yerimize gelen bir hayırsever abimiz tarafından işyerimize ait tüm alacaklar ödendi. Bu zorlu süreçte böyle bir yardımın yapılması hem bizim açımızdan hem de müşterilerimiz açısından oldukça sevindirici. Ekonomik gücü olan vatandaşlarımıza bu olay örnek olsun. Yaklaşık 25 civarında müşterimizin borcu kapandı. İlçemizde bizim gibi küçük başka mahalle bakkallarının da bu şekilde borcunun kapatıldığını biliyoruz. Müşterilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. İlçemize de örnek olsun. Allah böyle gücü olan hayırsever vatandaşlarımızın sayısını artırsın. Bu pandemi sürecinde bize de hatırı sayılır bir şekilde katkı oldu. Bizde kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun .”dedi Geçen yılda ismi açıklanmayan aynı hayırseverin küçük bakkaliyelerin hesabını kapatma (zimen) âdetini gerçekleştirdiği öğrenildi.   ÖZEL HABER BURAK SAYLAM
Konya’nın Seydişehir ilçesinde “bir elin verdiğini diğer el görmesin” anlayışıyla bir iş adamı küçük bakkalların veresiye defterini kapattı.

Osmanlı döneminden kalma unutulmuş adetlerimizden olan zimem (veresiye) defteri kapatma adeti Konya’nın Seydişehir ilçesinde devam ediyor.

Alaylar Mahallesinde 13 yıldır bakkal işleten Mehmet Tonbalak, müşterilerinin veresiye defterinde bulunan borçların ödenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mehmet Tonbalak “Geçen günlerde iş yerimize gelen bir hayırsever abimiz tarafından işyerimize ait tüm alacaklar ödendi. Bu zorlu süreçte böyle bir yardımın yapılması hem bizim açımızdan hem de müşterilerimiz açısından oldukça sevindirici. Ekonomik gücü olan vatandaşlarımıza bu olay örnek olsun. Yaklaşık 25 civarında müşterimizin borcu kapandı. İlçemizde bizim gibi küçük başka mahalle bakkallarının da bu şekilde borcunun kapatıldığını biliyoruz. Müşterilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz. İlçemize de örnek olsun. Allah böyle gücü olan hayırsever vatandaşlarımızın sayısını artırsın. Bu pandemi sürecinde bize de hatırı sayılır bir şekilde katkı oldu. Bizde kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun .”dedi

Geçen yılda ismi açıklanmayan aynı hayırseverin küçük bakkaliyelerin hesabını kapatma (zimen) âdetini gerçekleştirdiği öğrenildi.

 

ÖZEL HABER BURAK SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.