26. VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2015 - 02:00, Güncelleme: 24.02.2015 - 02:00
 

26. VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR

Seydişehir Vergi Dairesi Müdürlüğü 23 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Vergi Haftasının kutlandığını basın bildirisi ile duyurdu.

Seydişehir Vergi Dairesi Müdürlüğü 23 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Vergi haftasının kutlandığını basın bildirisi ile duyurdu. Vergi Haftasının bu yıl 26. Yılının kutlandığını belirten Vergi  Dairesi Müdürü Fatih Polat “Verginin, ülkemiz kalkınmasındaki önemi ve ekonomik büyümemizdeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı olarak her yıl geleneksel olarak kutlanan vergi haftasının 26’ıncısı bu yıl 23 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanmaktadır. Bilindiği gibi, herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemesi Anayasal bir yükümlülüktür. Atalarımızın bizlere en büyük emaneti olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve kurumlarının korunmasında, milletimizin huzurlu yaşamı için gerekli olan adaletin, eğitimin ve güvenliğin sağlanmasında başvurulacak kamu kaynağı göz önünde tutulduğunda, verginin önemi çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla, kamu giderlerinin sağlıklı finansman kaynağı olan vergilerin, doğru beyan edilerek zamanında ödenmesi, büyük önem arz etmekte ve tüm vatandaşlarımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, kamu harcamaları için devletimize güç kazandırmaktadır.” Dedi. Vergi haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir Belediye Başkanlığı ve meslek kuruluşları ziyaret edilecektir diyen Müdür Polat “ Bununla birlikte, vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren ve en çok vergi ödeyen mükelleflerin işyeri ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda sağlıklı vergi bilinci oluşmasını ve idaremizin tanıtımını sağlamak amacıyla ilçemizde eğitim veren ilköğretim ve ortaöğretim okullarında da etkinlikler kapsamında sunum yapılacaktır. Bu noktada, mükelleflerimizin vergi ile ilgili ödevlerini hiçbir cezalı işleme muhatap olmadan yerine getirmelerinin ve vergi ödemelerini düzenli olarak yapmalarının gerek kendilerinin yararı gerekse ülkemizin gelişmesindeki katkısı bakımından önemini vurgularken vergiye karşı uyumu üst düzeyde bulunan, ülkemizin gelişimine sevgisi ve vergisi ile katkı sağlayan tüm mükelleflerimize ve bu mükelleflerimize özveriyle en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışan değerli personelimize teşekkürlerimizi sunar, vergi haftalarını kutlarım. “ şeklinde konuştu.
Seydişehir Vergi Dairesi Müdürlüğü 23 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Vergi Haftasının kutlandığını basın bildirisi ile duyurdu.

Seydişehir Vergi Dairesi Müdürlüğü 23 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Vergi haftasının kutlandığını basın bildirisi ile duyurdu.

Vergi Haftasının bu yıl 26. Yılının kutlandığını belirten Vergi  Dairesi Müdürü Fatih Polat “Verginin, ülkemiz kalkınmasındaki önemi ve ekonomik büyümemizdeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı olarak her yıl geleneksel olarak kutlanan vergi haftasının 26’ıncısı bu yıl 23 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Bilindiği gibi, herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemesi Anayasal bir yükümlülüktür. Atalarımızın bizlere en büyük emaneti olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve kurumlarının korunmasında, milletimizin huzurlu yaşamı için gerekli olan adaletin, eğitimin ve güvenliğin sağlanmasında başvurulacak kamu kaynağı göz önünde tutulduğunda, verginin önemi çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Dolayısıyla, kamu giderlerinin sağlıklı finansman kaynağı olan vergilerin, doğru beyan edilerek zamanında ödenmesi, büyük önem arz etmekte ve tüm vatandaşlarımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, kamu harcamaları için devletimize güç kazandırmaktadır.” Dedi.

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir Belediye Başkanlığı ve meslek kuruluşları ziyaret edilecektir diyen Müdür Polat “ Bununla birlikte, vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren ve en çok vergi ödeyen mükelleflerin işyeri ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda sağlıklı vergi bilinci oluşmasını ve idaremizin tanıtımını sağlamak amacıyla ilçemizde eğitim veren ilköğretim ve ortaöğretim okullarında da etkinlikler kapsamında sunum yapılacaktır.

Bu noktada, mükelleflerimizin vergi ile ilgili ödevlerini hiçbir cezalı işleme muhatap olmadan yerine getirmelerinin ve vergi ödemelerini düzenli olarak yapmalarının gerek kendilerinin yararı gerekse ülkemizin gelişmesindeki katkısı bakımından önemini vurgularken vergiye karşı uyumu üst düzeyde bulunan, ülkemizin gelişimine sevgisi ve vergisi ile katkı sağlayan tüm mükelleflerimize ve bu mükelleflerimize özveriyle en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışan değerli personelimize teşekkürlerimizi sunar, vergi haftalarını kutlarım. “ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.