Kütüphane haftası kutlandı

Türkiye 26.03.2024 - 15:16, Güncelleme: 26.03.2024 - 16:43
 

Kütüphane haftası kutlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ana teması, Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler olarak belirlenen Kütüphaneler Haftası Müftülük toplantı salonunda yapılan program ile açıldı.

    Birçok protokol üyesi, öğrenci ve vatandaşın katıldığı açılış programında şiir okumaları, belgesel gösterimleri ve ödül törenleri gerçekleştirildi.  Programda konuşma yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, 2024 yılında yapay zeka temelli 100 akıllı kütüphanenin hizmete sunulmasının planlandığını aktararak, günümüzde hızla dijitalleşmeye geçilse de kütüphanelerin sosyal faaliyetlerin gerçekleştiği yaşam alanları olması sebebi ile varlığını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.  Müdür Yılmaz, Seydişehir’de süreci planlanan şekliyle ilerleyemeyen kütüphane inşaatının Bakanlığa devrinin gerçekleştiğini, Kaymakam Cevdet Bakkal’ın da konuyu yakından takip ettiğini belirtti.  İlçemizdeki kütüphanecilik faaliyetleri hakkında bilgi veren Yılmaz; “Kütüphanemizde 32000 kayıtlı kitabımız, 11200 üyemiz mevcut olup, 2023 yılında 22000 kitap ödünç alınmıştır. Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince; cezaevinde geçici koleksiyon hizmeti vermekteyiz. 2023 yılında 2400 adet kitap cezaevinde bulunan mahkumlara ödünç verilmiştir.  Toplumun her kesimine hitap eden 56 çeşit güncel süreli yayın aboneliğimiz bulunmaktadır. Mekânsal olarak yetersiz durumda bulunmamıza rağmen, ücretsiz internet hizmetimiz yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bakanlığımızın ilgili firmayla yapmış olduğu sözleşme gereğince, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik olarak Raunt Programından ve Hızlıgo (Hızlı Okuma Programı)ndan kütüphanemizin internet ağına bağlanmak suretiyle ücretsiz olarak yararlanılmaktadır. Bugünkü programı birlikte hazırladığımız Mahmut Esat Anadolu Lisesi yöneticilerine, görevli öğretmenlere ve öğrencilere şükranlarımı sunarım. Haftamızın okuma kültürümüze katkı sağlaması temennisiyle saygılarımla arz ederim..” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ana teması, Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler olarak belirlenen Kütüphaneler Haftası Müftülük toplantı salonunda yapılan program ile açıldı.

 

 

Birçok protokol üyesi, öğrenci ve vatandaşın katıldığı açılış programında şiir okumaları, belgesel gösterimleri ve ödül törenleri gerçekleştirildi. 

Programda konuşma yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, 2024 yılında yapay zeka temelli 100 akıllı kütüphanenin hizmete sunulmasının planlandığını aktararak, günümüzde hızla dijitalleşmeye geçilse de kütüphanelerin sosyal faaliyetlerin gerçekleştiği yaşam alanları olması sebebi ile varlığını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı. 

Müdür Yılmaz, Seydişehir’de süreci planlanan şekliyle ilerleyemeyen kütüphane inşaatının Bakanlığa devrinin gerçekleştiğini, Kaymakam Cevdet Bakkal’ın da konuyu yakından takip ettiğini belirtti. 

İlçemizdeki kütüphanecilik faaliyetleri hakkında bilgi veren Yılmaz; “Kütüphanemizde 32000 kayıtlı kitabımız, 11200 üyemiz mevcut olup, 2023 yılında 22000 kitap ödünç alınmıştır. Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince; cezaevinde geçici koleksiyon hizmeti vermekteyiz. 2023 yılında 2400 adet kitap cezaevinde bulunan mahkumlara ödünç verilmiştir.  Toplumun her kesimine hitap eden 56 çeşit güncel süreli yayın aboneliğimiz bulunmaktadır. Mekânsal olarak yetersiz durumda bulunmamıza rağmen, ücretsiz internet hizmetimiz yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bakanlığımızın ilgili firmayla yapmış olduğu sözleşme gereğince, üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik olarak Raunt Programından ve Hızlıgo (Hızlı Okuma Programı)ndan kütüphanemizin internet ağına bağlanmak suretiyle ücretsiz olarak yararlanılmaktadır. Bugünkü programı birlikte hazırladığımız Mahmut Esat Anadolu Lisesi yöneticilerine, görevli öğretmenlere ve öğrencilere şükranlarımı sunarım. Haftamızın okuma kültürümüze katkı sağlaması temennisiyle saygılarımla arz ederim..” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.