PROF. DR. GÜNEY’E DÜNYA, BARIŞ VE KÜLTÜR ÖDÜLÜ

Kültürümüz (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2017 - 12:56, Güncelleme: 27.09.2017 - 12:56
 

PROF. DR. GÜNEY’E DÜNYA, BARIŞ VE KÜLTÜR ÖDÜLÜ

Hemşerimiz Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı Sn. Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’e ve ‘Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü’ verildi.

Türkiye’nin tanınmış sanat, edebiyat, kültür ve fikir dergisi Size Aktüel dergisi Ekim ayı sayısında Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’e verilen “Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü” kapak yaptı. Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu’nun kuruluşunun 21.kuruluş yılında bu kurumun genel başkanlığını yapan hemşerimiz Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney, Türk ve Dünya Barış ve Kültürüne hizmetlerinden dolayı ‘Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü’ ne layık görüldü. Hemşerimiz Güney, ödülünü Prof. Dr. John Devreker’in elinden aldı. Belçikalı dünyaca ünlü arkeolog Prof. Devreker ödül töreninde yaptığı konuşmada Prof. Dr. Vali Bahaeddin Güney’den övgüyle söz etti. Prof. Devreker Bahaeddin Güney ile ilgili konuşmasında: “Türk Dünyasını Nurlandıran Türkadı ile Bakü’de adına kitap basılan ve biyografisi Meydan Larousse’e giren, Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney, Türk dünyasına olduğu kadar dünya barış ve kültürüne büyük hizmetler vermiş ve katkıda bulunmuş bir Türk idarecisi, kültür ve bilim adamıdır. Düzenlediği ve katıldığı uluslararası kongre, sempozyum, panel ve diğer toplantılarda dünya uluslarının sevgi, barış ve hoşgörü evrensel ilkeleri etrafında birleşmelerini savunmuştur. Belçika Kralı II.Albert, Dünya Barışına ve Kültürüne hizmetlerinden dolayı kendisi hakkında Kraliyet Kararnamesi çıkararak II.Leopolt Kültür ve Barış Ödülü’nü ve madalyasını vermiştir. Kendisi Avrupa Konseyi Üstün Hizmet Madalyası sahibidir. 1990 yılında, Dünya Yunus Emre Sevgi Yılı ilanını Eskişehir Valisi ve Yunus Emre Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı olarak Birleşmiş Milletler Unesco Teşkilatına önermiş ve kabul ettirmiştir. 27.12.1991 tarihinde, Birleşmiş Milletler Unesco binası duvarına, Eskişehir Valisi olarak Türkçe ve İngilizce olarak, büyük Yunus Emre’nin: ‘Gelin Tanış Olalım İşi Kolay Kılalım Sevelim Sevilelim Dünya Kimseye Kalmaz’ şeklinde ki evrensel dörtlüğünü asmıştır. Kendisine Unesco Ödülü verilmiştir. Biyografisi Meydan Larousse’de yer almıştır. Bugünde; Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı olarak da insanlığın sevgi, barış, hoşgörü gibi evrensel ilkelerini savunmakta ve yaymaktadır. Bu değerli çalışmaları sebebi ile kendisine ‘Türk ve Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü’ ve ‘Madalyası’ verilmiştir. Sizlere Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’in özgeçmişini ve eserlerini okumaktan büyük gurur duyuyorum” dedi. 39 yıldır yayın hayatına devam eden Ünlü Edebiyatçı Yavuz Bülent Bakiler, İsmet Bora Binatlı gibi önemli yazarlarında yayın kurulunu oluşturduğu sanat, edebiyat, kültür ve fikir dergisi SİZE dergisinde ödül haberini ön ve arka kapaktan vererek Dünya, Barış Ve Kültür Ödülü’nü önemsediği görüldü. 
Hemşerimiz Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı Sn. Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’e ve ‘Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü’ verildi.

Türkiye’nin tanınmış sanat, edebiyat, kültür ve fikir dergisi Size Aktüel dergisi Ekim ayı sayısında Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’e verilen “Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü” kapak yaptı.

Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu’nun kuruluşunun 21.kuruluş yılında bu kurumun genel başkanlığını yapan hemşerimiz Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney, Türk ve Dünya Barış ve Kültürüne hizmetlerinden dolayı ‘Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü’ ne layık görüldü.

Hemşerimiz Güney, ödülünü Prof. Dr. John Devreker’in elinden aldı.

Belçikalı dünyaca ünlü arkeolog Prof. Devreker ödül töreninde yaptığı konuşmada Prof. Dr. Vali Bahaeddin Güney’den övgüyle söz etti.

Prof. Devreker Bahaeddin Güney ile ilgili konuşmasında: “Türk Dünyasını Nurlandıran Türkadı ile Bakü’de adına kitap basılan ve biyografisi Meydan Larousse’e giren, Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney, Türk dünyasına olduğu kadar dünya barış ve kültürüne büyük hizmetler vermiş ve katkıda bulunmuş bir Türk idarecisi, kültür ve bilim adamıdır.

Düzenlediği ve katıldığı uluslararası kongre, sempozyum, panel ve diğer toplantılarda dünya uluslarının sevgi, barış ve hoşgörü evrensel ilkeleri etrafında birleşmelerini savunmuştur.

Belçika Kralı II.Albert, Dünya Barışına ve Kültürüne hizmetlerinden dolayı kendisi hakkında Kraliyet Kararnamesi çıkararak II.Leopolt Kültür ve Barış Ödülü’nü ve madalyasını vermiştir.

Kendisi Avrupa Konseyi Üstün Hizmet Madalyası sahibidir.

1990 yılında, Dünya Yunus Emre Sevgi Yılı ilanını Eskişehir Valisi ve Yunus Emre Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı olarak Birleşmiş Milletler Unesco Teşkilatına önermiş ve kabul ettirmiştir.

27.12.1991 tarihinde, Birleşmiş Milletler Unesco binası duvarına, Eskişehir Valisi olarak Türkçe ve İngilizce olarak, büyük Yunus Emre’nin:

‘Gelin Tanış Olalım
İşi Kolay Kılalım
Sevelim Sevilelim
Dünya Kimseye Kalmaz’ şeklinde ki evrensel dörtlüğünü asmıştır.

Kendisine Unesco Ödülü verilmiştir. Biyografisi Meydan Larousse’de yer almıştır.

Bugünde; Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm Kurumu Genel Başkanı olarak da insanlığın sevgi, barış, hoşgörü gibi evrensel ilkelerini savunmakta ve yaymaktadır.

Bu değerli çalışmaları sebebi ile kendisine ‘Türk ve Dünya Barış ve Kültürüne Hizmet Ödülü’ ve ‘Madalyası’ verilmiştir.

Sizlere Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney’in özgeçmişini ve eserlerini okumaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.

39 yıldır yayın hayatına devam eden Ünlü Edebiyatçı Yavuz Bülent Bakiler, İsmet Bora Binatlı gibi önemli yazarlarında yayın kurulunu oluşturduğu sanat, edebiyat, kültür ve fikir dergisi SİZE dergisinde ödül haberini ön ve arka kapaktan vererek Dünya, Barış Ve Kültür Ödülü’nü önemsediği görüldü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.