SEYDİ KOOP İLE YEREL ÜRÜNLER PAZARLANACAK

Ekonomi 29.01.2022 - 20:42, Güncelleme: 29.01.2022 - 20:47
 

SEYDİ KOOP İLE YEREL ÜRÜNLER PAZARLANACAK

Seydişehir Belediyesi Bünyesinde kurulacak olan “SEYDİ KOOP” ile birlikte Seydişehir’in yerel kültürü gün yüzüne çıkartılarak yöresel ürünleri marka değer haline gelecek.

Seydişehir Belediyesi tarafından kurulan SEYDİ KOOP ile Seydişehirli kadınlar tarafından üretilen ürünlerin pazarlanması ile birlikte kadın üreticilerin istihdamına katkı sağlarken yöresel ürünlerin markalaşması sağlanacak. Antalya çevre yolu üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan Seydişehir’in vizyon projesi Butik Dükkanlar ve Unlu mamullerin bulunduğu noktada SEYDİ KOOP adı altında doğrudan satış noktası oluşturacaklarını söyleyen Başkan Tutal, ilçede yöresel pazar da oluşturacaklarını belirtti. Seydişehirli kadın üreticiler tarafından üretilen Reçel, Salça, Konserve, Sirke, Turşu, Seydişehir Balı, Leblebi ve Leblebi ürünleri, Kilim, Halı, Meyve kuruları gibi ev tipi ürünler ile yöresel ürünler, oluşturulacak yöresel pazar ile katma değer üretecek. Seydişehir’in yerel kültürüne ait yöresel ürünleri tüm dünyaya tanıtmak, satışını yapmak ve kadın istihdamı sağlamak amacıyla Seydişehir Belediyesi bünyesinde SEYDİ KOOP adında bir oluşum kurduklarını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehirli kadın üreticilerimizin ürettiği ürünleri tüm dünyaya açmak için kollarımızı sıvadık” dedi. Başkan Tutal, “Seydişehir’imizin öz kültüründe yer alan yöresel ürünlerimizi kadın üreticilerimizle birlikte tüm dünyaya tanıtmak ve satışını yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz SEYDİ KOOP oluşumuyla birlikte yürüteceğimiz bu çalışmamızı daha da genişleterek ilçemizin farklı bölgelerinde ve termal tesislerimizin bulunduğu alanda satış noktaları da oluşturacağız. Kuracağımız E-Ticaret alt yapısıyla birlikte tüm dünyaya açılacağız. Yılda 5 milyon aracın geçtiği Seydişehir Antalya Antalya çevre yolumuzda oluşturacağımız doğrudan satış noktasıyla birlikte de bu projemizi taçlandıracağız. Öz kültürümüzde yer alan ürünlerimizi bir yandan marka değer haline getirirken diğer yandan da ilçemiz ile özdeşleşmiş yöresel ürünlerimize de Coğrafi İşaret ile tescilleme çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Projemizin şimdiden kadın üreticilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Seydişehir Belediyesi Bünyesinde kurulacak olan “SEYDİ KOOP” ile birlikte Seydişehir’in yerel kültürü gün yüzüne çıkartılarak yöresel ürünleri marka değer haline gelecek.

Seydişehir Belediyesi tarafından kurulan SEYDİ KOOP ile Seydişehirli kadınlar tarafından üretilen ürünlerin pazarlanması ile birlikte kadın üreticilerin istihdamına katkı sağlarken yöresel ürünlerin markalaşması sağlanacak.

Antalya çevre yolu üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan Seydişehir’in vizyon projesi Butik Dükkanlar ve Unlu mamullerin bulunduğu noktada SEYDİ KOOP adı altında doğrudan satış noktası oluşturacaklarını söyleyen Başkan Tutal, ilçede yöresel pazar da oluşturacaklarını belirtti.

Seydişehirli kadın üreticiler tarafından üretilen Reçel, Salça, Konserve, Sirke, Turşu, Seydişehir Balı, Leblebi ve Leblebi ürünleri, Kilim, Halı, Meyve kuruları gibi ev tipi ürünler ile yöresel ürünler, oluşturulacak yöresel pazar ile katma değer üretecek.

Seydişehir’in yerel kültürüne ait yöresel ürünleri tüm dünyaya tanıtmak, satışını yapmak ve kadın istihdamı sağlamak amacıyla Seydişehir Belediyesi bünyesinde SEYDİ KOOP adında bir oluşum kurduklarını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehirli kadın üreticilerimizin ürettiği ürünleri tüm dünyaya açmak için kollarımızı sıvadık” dedi.

Başkan Tutal, “Seydişehir’imizin öz kültüründe yer alan yöresel ürünlerimizi kadın üreticilerimizle birlikte tüm dünyaya tanıtmak ve satışını yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz SEYDİ KOOP oluşumuyla birlikte yürüteceğimiz bu çalışmamızı daha da genişleterek ilçemizin farklı bölgelerinde ve termal tesislerimizin bulunduğu alanda satış noktaları da oluşturacağız. Kuracağımız E-Ticaret alt yapısıyla birlikte tüm dünyaya açılacağız. Yılda 5 milyon aracın geçtiği Seydişehir Antalya Antalya çevre yolumuzda oluşturacağımız doğrudan satış noktasıyla birlikte de bu projemizi taçlandıracağız. Öz kültürümüzde yer alan ürünlerimizi bir yandan marka değer haline getirirken diğer yandan da ilçemiz ile özdeşleşmiş yöresel ürünlerimize de Coğrafi İşaret ile tescilleme çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Projemizin şimdiden kadın üreticilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.