1 MAYIS’TA YAĞLI GÜREŞ VAR

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.04.2018 - 01:37, Güncelleme: 04.04.2018 - 01:37
 

1 MAYIS’TA YAĞLI GÜREŞ VAR

Seydişehir Belediyesi uzun yıllar önce ilçemizde de yapılan yağlı güreşleri tekrar geleneksel hale getirmek için 1 Mayıs tarihinde yağlı güreş şenlikleri düzenleyecek.

Geçen yıl festival kapsamında yapılan yağlı güreşlerin, bu yıl festivalden ayrı olarak sadece yağlı güreş müsabakaları şeklinde düzenleneceği, şenliklere Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara ve Hamza Köseoğlu gibi Türkiye’nin başpehlivanlarının da katılabileceği ve müsabakaların Bahar ve İşçi Bayramı olan 1 Mayıs tarihinde büyük bir ihtimalle geçen yıl Kuğulu Park’ta ki yağlı güreşlerin yapıldığı alanda yapılacağı bildirildi. Yağlı güreşleri düzenleyen Seydişehir Belediyesi’nin amacının ata sporumuz olan güreşin Kırkpınar ve Elmalı’da olduğu gibi geleneksel hale getirmek ve güreşi sevdirmek olduğu öğrenildi.
Seydişehir Belediyesi uzun yıllar önce ilçemizde de yapılan yağlı güreşleri tekrar geleneksel hale getirmek için 1 Mayıs tarihinde yağlı güreş şenlikleri düzenleyecek.

Geçen yıl festival kapsamında yapılan yağlı güreşlerin, bu yıl festivalden ayrı olarak sadece yağlı güreş müsabakaları şeklinde düzenleneceği, şenliklere Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara ve Hamza Köseoğlu gibi Türkiye’nin başpehlivanlarının da katılabileceği ve müsabakaların Bahar ve İşçi Bayramı olan 1 Mayıs tarihinde büyük bir ihtimalle geçen yıl Kuğulu Park’ta ki yağlı güreşlerin yapıldığı alanda yapılacağı bildirildi.

Yağlı güreşleri düzenleyen Seydişehir Belediyesi’nin amacının ata sporumuz olan güreşin Kırkpınar ve Elmalı’da olduğu gibi geleneksel hale getirmek ve güreşi sevdirmek olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.