14 MART DÜNYA ?Pİ? GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2014 - 06:42, Güncelleme: 18.03.2014 - 06:42
 

14 MART DÜNYA ?Pİ? GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Özel Kazım Cingöz İlkokulu ve Ortaokulu?dan ve 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri birbirinden ilginç ?pi? tasarımları ile ?Pi Gününü? kutladılar.

Özel Kazım Cingöz İlkokulu ve  Ortaokulu’dan  ve 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri birbirinden ilginç “pi” tasarımları ile “Pi Gününü” kutladılar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Tacettin Akgül “Pi sayısı (), bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematik sabiti. İsmini, Yunancaπερίμετρον (çevre)sözcüğünün ilk harfi olan π den alır. Pi sayısı, Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilinir.Bildiğiniz gibi pi sayısı bir irrasyonel sayıdır yani virgülden (3,14…….) sonraki basamağın sınırı yoktur. Sınırı olmayan bu sayı dizisi kendini hiç bir zaman tekrar etmediğinden, her defasında farklı sayı dizileri gelir. İşte bu noktada doğum tarihinizin pi sayısının içinde gizlenmiş olabileceğini biliyor muydunuz.?” Diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Özel Kazım Cingöz İlkokulu ve Ortaokulu?dan ve 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri birbirinden ilginç ?pi? tasarımları ile ?Pi Gününü? kutladılar.

Özel Kazım Cingöz İlkokulu ve  Ortaokulu’dan  ve 5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri birbirinden ilginç “pi” tasarımları ile “Pi Gününü” kutladılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Tacettin Akgül “Pi sayısı (), bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematik sabiti. İsmini, Yunancaπερίμετρον (çevre)sözcüğünün ilk harfi olan π den alır. Pi sayısı, Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilinir.Bildiğiniz gibi pi sayısı bir irrasyonel sayıdır yani virgülden (3,14…….) sonraki basamağın sınırı yoktur. Sınırı olmayan bu sayı dizisi kendini hiç bir zaman tekrar etmediğinden, her defasında farklı sayı dizileri gelir. İşte bu noktada doğum tarihinizin pi sayısının içinde gizlenmiş olabileceğini biliyor muydunuz.?” Diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.