2. GELENEKSEL HIDIRELEZ ŞENLİKLERİ?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.05.2013 - 04:10, Güncelleme: 02.05.2013 - 04:10
 

2. GELENEKSEL HIDIRELEZ ŞENLİKLERİ?

Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Kapsamında Unutulmaz Bir Bahar Bayramı Yaşatacak.

Seydişehir Belediyesi  2. Geleneksel  Hıdırellez Şenlikleri Kapsamında Unutulmaz Bir Bahar Bayramı Yaşatacak. Baharın geldiği gün olarak kabul edilen Hıdırellez, Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel  Hıdırellez  Şenliği kapsamında düzenlenen etkinliklerle kutlanacak.5 Mayıs Pazar Günü saat 12.00’deKuğulu Mesire Alanı'nda  yapılacak olan Hıdırellez Şenliği ile Seydişehirliler bahara merhaba diyecek. Seydişehir Belediyesi 2.Geleneksel Hıdırellez Şenliği  programında  geleneklerimize uygun çeşitli yarışmalar, yemek,folklor gösterileri, yerel sanatçılarımız Ramazan BÜKÜCÜ ve Grup MORTON,Türk Halk Müziği Sanatçısı YUDUM  ile Özgün ve  Halk Müziği  Sanatçısı BAŞKAL Konserleri yer alacak. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir ÇAT vatandaşları Hıdırellez Şenliklerine davet ederek şunları söyledi: “Doğanın uyanışını temsil eden, yüzyıllardır Anadolu'da ve Türk dünyasında özellikle bölgenin simgesi niteliğindeki alanlarda kutlanan, unutulmaya yüz tutmuş Hıdırellez Bayramı’nın Belediyemiz tarafından bir şenlik havasında kutlanması ve bu geleneğin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması yönünde gayret gösteriyoruz.Hıdırellez Şenlikleri'nin halkımızın kaynaşması ve Seydişehir’de birlik, beraberlik duygularının güçlenmesine katkı sağlayacağı inancındayız. Hıdırellezin motifine uygun olarak hazırladığımız, Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırellez Şenliği'nde özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızla bir arada olmayı umut ediyoruz" dedi. Seydişehir Belediyesi vatandaşların ulaşımlarının rahat sağlanması  amacıyla şenliğin yapılacağı Kuğulu Mesire Alanı'na saat 10.00’dan itibaren  Bahçelievler,  Saadetler,  Karakavak, Pınarbaşı mahalleleriyle  Hükümet ve  Eski Garaj’dan ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.
Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Kapsamında Unutulmaz Bir Bahar Bayramı Yaşatacak.

Seydişehir Belediyesi  2. Geleneksel  Hıdırellez Şenlikleri Kapsamında Unutulmaz Bir Bahar Bayramı Yaşatacak.

Baharın geldiği gün olarak kabul edilen Hıdırellez, Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel  Hıdırellez  Şenliği kapsamında düzenlenen etkinliklerle kutlanacak.5 Mayıs Pazar Günü saat 12.00’deKuğulu Mesire Alanı'nda  yapılacak olan Hıdırellez Şenliği ile Seydişehirliler bahara merhaba diyecek.

Seydişehir Belediyesi 2.Geleneksel Hıdırellez Şenliği  programında  geleneklerimize uygun çeşitli yarışmalar, yemek,folklor gösterileri, yerel sanatçılarımız Ramazan BÜKÜCÜ ve Grup MORTON,Türk Halk Müziği Sanatçısı YUDUM  ile Özgün ve  Halk Müziği  Sanatçısı BAŞKAL Konserleri yer alacak.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir ÇAT vatandaşları Hıdırellez Şenliklerine davet ederek şunları söyledi: “Doğanın uyanışını temsil eden, yüzyıllardır Anadolu'da ve Türk dünyasında özellikle bölgenin simgesi niteliğindeki alanlarda kutlanan, unutulmaya yüz tutmuş Hıdırellez Bayramı’nın Belediyemiz tarafından bir şenlik havasında kutlanması ve bu geleneğin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması yönünde gayret gösteriyoruz.Hıdırellez Şenlikleri'nin halkımızın kaynaşması ve Seydişehir’de birlik, beraberlik duygularının güçlenmesine katkı sağlayacağı inancındayız.

Hıdırellezin motifine uygun olarak hazırladığımız, Seydişehir Belediyesi 2. Geleneksel Hıdırellez Şenliği'nde özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızla bir arada olmayı umut ediyoruz" dedi.

Seydişehir Belediyesi vatandaşların ulaşımlarının rahat sağlanması  amacıyla şenliğin yapılacağı Kuğulu Mesire Alanı'na saat 10.00’dan itibaren  Bahçelievler,  Saadetler,  Karakavak, Pınarbaşı mahalleleriyle  Hükümet ve  Eski Garaj’dan ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.