2575 RAKIMLI ZİRVEDE SÜRÜSÜNÜ TÜFEĞİ VE KÖPEKLERİ KORUYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2017 - 06:10, Güncelleme: 21.08.2017 - 06:10
 

2575 RAKIMLI ZİRVEDE SÜRÜSÜNÜ TÜFEĞİ VE KÖPEKLERİ KORUYOR

İlçemizde hayvanlarını otlatmak için bölgenin en yüksek dağı olan 2575 rakımlı Büyükgözet dağının zirvesine çıkaran çoban Ali Yalçın sürülerini kurt tehlikesine karşı tüfeği ve köpekleri ile koruyor.

Seydişehir  bölgesindeki  bulunan 2575 m rakımla  en yüksek  Dağ olan   Büyükgözet dağının  eteklerinde bulunan  kavak yaylasında  bölgesinde bin bir çeşit endemik bitki türü ile besleyerek  keçiler kışa hazırlayan  Ali Yalçın   tek başına  ekmek  parası kazanmak için  bu dağlarda  hayvancılık yapıyor.  Zirvelerin   kar çukurları  bulunan  ve   Ağustos  ayında  hala   kar olan  ve  keskin kayalıkların   bulunduğu  ve   yükseklikten dolayı  ağaç yetişmeyen dağlarda yaban keçileri, kurt, ayı  ve  domuz  gibi yaban hayvanları popülasyonu var. Hayvanlarını  Hiç Kimsenin Olmadığı 2575 Rakımlı  yüksek dağlarda Otlatıyor.  Karların kalkması ile başlayan yayla  hayatı tekrar kar yağana  kadar  devam ediyor  hayvanlar 2 bin 575  metre rakımda besleniyor. Yüksek rakımlarda ağaçsız bölgelerin kuzeylerinde uzayan çok çeşitli otlar için adeta birer biçme makinesi olan keçiler,  bölgenin ekolojik dengesine katkı sağlıyor.  Çok çeşitli endemik bitki türlerini yiyen hayvanlarının etinin ve sütünün çok leziz olduğu söyleniyor.  Hayvanların kendine ait olduğunu söyleyen Ali Yalçın (35)  geçimini sağlamak için  bu yolu    kendi isteği  seçtiğini ve yaptığı işten çok memnun  olduğunu  belirtiyor. 2575 Metre rakımlı Dağlarda   sürüleri için  en   büyük   tehlikenin kurt saldırısı olduğunu  onlara   karşıda karşı özel olarak eğittikleri köpeklerle sürüleri   keçilerini   korudukları  belirtiyor.  35 yaşındaki Ali Yalçın “   Bu dağda yalnız kalıyorum, Bu işi severek yapıyorum 150 hayvanım  var  hepsi damızlık. Bu   dağlarda ayı, kurt, domuz gibi  yaban hayvanları da var. Hayvanlarımı  onlardan köpeklerimle   ve   bir şekilde kendim koruyorum geçimi sağlıyorum. Dağda   benden başka sürüsü olan bu dağda sadece  ben varım. En çok karşılaştığımız tehlike  kurt, bir  boş bırakmıyoruz   boş bırakınca  hayvanlarımıza zarar  veriyorlar.  Sabah beşte başlayarak   akşam dokuza kadar bu dağların hepsini dolaşıyorum, hiç durmaksızın üç  dört saat yol yürüyorum olduğunu beri hayvancılık yapıyorum, uzun yıllardır yaylalara çıkıyoruz şeklinde konuştu.
İlçemizde hayvanlarını otlatmak için bölgenin en yüksek dağı olan 2575 rakımlı Büyükgözet dağının zirvesine çıkaran çoban Ali Yalçın sürülerini kurt tehlikesine karşı tüfeği ve köpekleri ile koruyor.

Seydişehir  bölgesindeki  bulunan 2575 m rakımla  en yüksek  Dağ olan   Büyükgözet dağının  eteklerinde bulunan  kavak yaylasında  bölgesinde bin bir çeşit endemik bitki türü ile besleyerek  keçiler kışa hazırlayan  Ali Yalçın   tek başına  ekmek  parası kazanmak için  bu dağlarda  hayvancılık yapıyor.  Zirvelerin   kar çukurları  bulunan  ve   Ağustos  ayında  hala   kar olan  ve  keskin kayalıkların   bulunduğu  ve   yükseklikten dolayı  ağaç yetişmeyen dağlarda yaban keçileri, kurt, ayı  ve  domuz  gibi yaban hayvanları popülasyonu var.

Hayvanlarını  Hiç Kimsenin Olmadığı 2575 Rakımlı  yüksek dağlarda Otlatıyor.

 Karların kalkması ile başlayan yayla  hayatı tekrar kar yağana  kadar  devam ediyor  hayvanlar 2 bin 575  metre rakımda besleniyor. Yüksek rakımlarda ağaçsız bölgelerin kuzeylerinde uzayan çok çeşitli otlar için adeta birer biçme makinesi olan keçiler,  bölgenin ekolojik dengesine katkı sağlıyor.  Çok çeşitli endemik bitki türlerini yiyen hayvanlarının etinin ve sütünün çok leziz olduğu söyleniyor.

 Hayvanların kendine ait olduğunu söyleyen Ali Yalçın (35)  geçimini sağlamak için  bu yolu    kendi isteği  seçtiğini ve yaptığı işten çok memnun  olduğunu  belirtiyor. 2575 Metre rakımlı Dağlarda   sürüleri için  en   büyük   tehlikenin kurt saldırısı olduğunu  onlara   karşıda karşı özel olarak eğittikleri köpeklerle sürüleri   keçilerini   korudukları  belirtiyor.  35 yaşındaki Ali Yalçın “   Bu dağda yalnız kalıyorum, Bu işi severek yapıyorum 150 hayvanım  var  hepsi damızlık. Bu   dağlarda ayı, kurt, domuz gibi  yaban hayvanları da var. Hayvanlarımı  onlardan köpeklerimle   ve   bir şekilde kendim koruyorum geçimi sağlıyorum. Dağda   benden başka sürüsü olan bu dağda sadece  ben varım. En çok karşılaştığımız tehlike  kurt, bir  boş bırakmıyoruz   boş bırakınca  hayvanlarımıza zarar  veriyorlar.  Sabah beşte başlayarak   akşam dokuza kadar bu dağların hepsini dolaşıyorum, hiç durmaksızın üç  dört saat yol yürüyorum olduğunu beri hayvancılık yapıyorum, uzun yıllardır yaylalara çıkıyoruz şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.