35 HANELİ YENİCEKÖY’DEN 25 DOKTOR ÇIKTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.08.2019 - 02:33, Güncelleme: 24.08.2019 - 02:33
 

35 HANELİ YENİCEKÖY’DEN 25 DOKTOR ÇIKTI

Selçuk Üniversitesi Rektörü ve Konya Teknik Üniversitesi Kurucu Prof. Dr. Musatafa Şahin’in, doğup büyüdüğü yer olan Yenice Mahallesi’nde kendisinden sonra çıkan doktor sayısı dikkat çekiyor.

Esas ihtisası Genel Cerrah olan köyün ilk doktoru Prof. Dr. Mustafa Şahin’in, kendisinden sonra ki nesile örnek olarak 115 nüfuslu Yenice Mahallesi’nden 25 doktorun çıkmasında etkisinin olduğu düşünülüyor. Ayrıca oğlu Enes Şahin’in ise babası gibi Genel Cerrah olması ve Mustafa Şahin Hoca’nın köyüne ve memleketine hizmette geniş düşünmesi; eskiden üzümcülük ve bağcılıkla geçinen 35 haneli Yenice Mahallesi’nin doktoruyla da ünlenmesine vesile oldu. Geçmişte tarım ve hayvancılıkla uğraşılan Yeniceköy’de yaşayanların dışarıya göç etmesi ve yaşlı nüfusun emekli olup evine çekilmesine bağlı olarak nüfusun kalan kısmının eğitime yöneldiği belirtildi. Konuyla ilgili Prof. Dr. Mustafa Şahin kendisinden sonra bölgede yetişen birçok gencin tıp fakültesini tercih etmesinin bilinçli bir davranış olduğuna vurgu yaparak, "Mesleğimi çok severek ve başarıyla icra ettiğimi düşünüyorum. Bunun da etkisi olsa gerektir ki bugün için köyümüzde doğan ve büyüyen çocuklarımızdan 25 doktorumuz var. Köyümüze gelen gelin ve damatlarımızla birlikte toplamda 35-40'a yakın doktorumuz var." dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü ve Konya Teknik Üniversitesi Kurucu Prof. Dr. Musatafa Şahin’in, doğup büyüdüğü yer olan Yenice Mahallesi’nde kendisinden sonra çıkan doktor sayısı dikkat çekiyor.

Esas ihtisası Genel Cerrah olan köyün ilk doktoru Prof. Dr. Mustafa Şahin’in, kendisinden sonra ki nesile örnek olarak 115 nüfuslu Yenice Mahallesi’nden 25 doktorun çıkmasında etkisinin olduğu düşünülüyor.

Ayrıca oğlu Enes Şahin’in ise babası gibi Genel Cerrah olması ve Mustafa Şahin Hoca’nın köyüne ve memleketine hizmette geniş düşünmesi; eskiden üzümcülük ve bağcılıkla geçinen 35 haneli Yenice Mahallesi’nin doktoruyla da ünlenmesine vesile oldu.

Geçmişte tarım ve hayvancılıkla uğraşılan Yeniceköy’de yaşayanların dışarıya göç etmesi ve yaşlı nüfusun emekli olup evine çekilmesine bağlı olarak nüfusun kalan kısmının eğitime yöneldiği belirtildi.

Konuyla ilgili Prof. Dr. Mustafa Şahin kendisinden sonra bölgede yetişen birçok gencin tıp fakültesini tercih etmesinin bilinçli bir davranış olduğuna vurgu yaparak, "Mesleğimi çok severek ve başarıyla icra ettiğimi düşünüyorum. Bunun da etkisi olsa gerektir ki bugün için köyümüzde doğan ve büyüyen çocuklarımızdan 25 doktorumuz var. Köyümüze gelen gelin ve damatlarımızla birlikte toplamda 35-40'a yakın doktorumuz var." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.